Переклад

Статистика




Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2012 » Декабрь » 30 » ВІДКРИТТЯ СЕЗОНУ. ВІТАЛІЙ ЛИСАК
02:09
ВІДКРИТТЯ СЕЗОНУ. ВІТАЛІЙ ЛИСАК
    Давно уже не було в Україні такої кількості змагань зі спідвею, як у 2012-му році. Завдяки президенту Автомобільного Клубу "MIR" Сергію Пелешку вболівальники Рівного, Вознесенська і Червонограда мали змогу регулярно спостерігати за улюбленим видом спорту протягом усього сезону. Були люди, які називали це будь-чим і як хотіли, тільки не спідвеєм. Однак старання новоствореного спідвейного клубу не були марними. Саме в цьому році по-справжньому розкрився талант Віталія Лисака, який став справжнім лідером команди і в майбутньому планує лише покращувати свої результати.


   Віталік, як оцінюєш сезон у своєму виконанні?


  - Початок сезону виявився не надто вдалим. Досить часто підводила техніка, яку ніяк не вдавалося налаштувати відповідним чином. Ближче до середини сезону отримав новий мотоцикл, який мені дуже сподобався. На мою думку, саме це і стало поштовхом до результатів, які вдалося показати в другій половині року. Саме від цього моменту у мене пішли перемоги в заїздах, а також в парних змаганнях і подіуми в особистих гонках. Загалом, вважаю цей сезон вдалим для себе.


   Другу половину сезону ти від'їздив на мотоциклі Мартіна Вацуліка. Можливо, саме цей фактор допоміг тобі в досягненні таких результатів?


  - На його двигуні я від'їздив буквально три-чотири гонки. Після цього двигун був відданий на ремонт Станіславу Бужі. В заключних гонках сезону я використовував техніку Петра Легецького, яка, хоч і була слабкішою від попередньої, проте мені вдавалося показувати хороші результати.


   Ти став відкриттям сезону в Україні. Така думка у всіх спеціалістів і більшості вболівальників. Відчуваєш, що помітно прибавив у майстерності?


  - Чесно кажучи, так. Мені дуже багато людей говорили, що якби у попередні роки був такий накат, як у цьому сезоні, міг давно спробувати свої сили у клубах польської ліги.


   Яку гонку можеш виділити?


  - Таких гонок було декілька. Спершу в Червонограді, де ми в парі з Юзепчуком зайняли третє місце. Потім була відмінна гонка у Рівному, де я знову ж таки у парі зі Станіславом Бужею здобули перемогу. Також хочу відзначити командну гонку з даугавпільським "Локомотивом" у Латвії.


   У цьому сезоні ти провів досить багато гонок. Чи можна цей рік назвати найбільш насиченим у твоїй спідвейній кар'єрі?


  - Якщо взяти усі попередні сезони, навіть з тренуваннями не було такої кількості виїздів на доріжку, як цього року.


   Наскільки велику роль відіграв Сергій Пелешок у тому, що твій потенціал так розкрився у цьому сезоні?


  - Сергій Григорович був організатором більшості змагань в Україні. Також він сприяв виїзду нашої команди за межі нашої країни. Саме Сергій Григорович забезпечив команду технікою і великою кількістю тренувань. Я вважаю. що це дуже вагомий вклад в розвиток усього українського спідвею. 


   В наступному році "MIR" виступатиме в Кубку Корнєєва і другій польській лізі. Що можеш сказати стосовно цього?


  - Я дуже задоволений, що наша команда виступатиме у цих турнірах. В першу чергу, це великий накат і досвід для усіх гонщиків нашого клубу. Також на користь піде пізнання нових треків.


   Якій лізі віддаєш перевагу?


  - Перевагу надаю польській лізі, оскільки і відстань менша, і границю легше перетинати. Як на мене, у Польші буде набагато цікавіше.


   Проте російська ліга набагато сильніша за другу польську лігу...


  - Не заперечую. Проте добирання до Владивостока чи Балаково будуть надто виснажливими і фінансово набагато дорожчим...


   Ти відчуваєш, що став лідером команди і основні сподівання у наступному сезоні полягатимуть саме на тебе?


  - Можливо, трішки:) Хоча, на рахунок лідера команди, все розставить по своїх місцях наступний сезон. 


   Тобі не надходили пропозиції з клубів інших ліг?


  - Поки-що, ні.


   Якби поступила пропозиція, наприклад, з команди першої польської ліги, ти б погодився?


  - Звичайно, дуже хотілося б спробувати свої сили там, оскільки у першій польській лізі виступають багато сильних гонщиків. Однак я розумію, що мені було б дуже важко з ними конкурувати. Ось друга ліга, як на мене, на даному етапі оптимальний варіант. Хоча, спробувати свої сили завжди хочеться на найвищому рівні.


   Що очікуєш від наступного сезону?


  - Особливо нічого, просто вдало виступити у всіх змаганнях!


   Якісь завдання уже поставив для себе?


  - Дуже хочеться знайти хоч невеличку, але фінансову підтримку. Мене запрошували на змагання за межі нашої держави уже цього року, але брак коштів не позволяв туди їздити. Також дуже хочу від'їздити усі заплановані гонки своєї команди і якнайбільше здобувати очок для неї!


   Усі вболівальники і колектив нашого сайту буде підтримувати тебе і у наступному сезоні! Ми бажаємо тобі лише вдалих стартів і побільше перемог!


  - Я дуже вдячний за таку палку підтримку. Хочу побажати усім вболівальникам лише приємних емоцій у наступному році. Також прошу усіх Вас підтримувати нашу команду! Це для нас дуже важливо!




  О.Кульбаченко




 
Категорія: Гонщики |
 
Переглядів: 1427 | Додав: jktu86 | Рейтинг: 4.5/8
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Співпраця

Пропозиції про співпрацю за телефоном +380634472537 або за адресою rivne.speedway@gmail.com

Фейсбук

Вхід

Привет: Заблукавший

Гость, мы рады вас видеть. Пожалуйста зарегистрируйтесь или авторизуйтесь!


Знайти