Переклад

Статистика




Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2015 » Июль » 5 » В ГОЖУВІ ВИЗНАЧАТИМУТЬ ЧЕМПІОНА ПОЛЬШІ
02:27
В ГОЖУВІ ВИЗНАЧАТИМУТЬ ЧЕМПІОНА ПОЛЬШІ

   Сьогодні в Гожуві на стадіоні імені Едварда Янцажа визначиться чемпіон Польші в особистому заліку 2015 року. Останніми роками боротьба за цей трофей велась досить серйозна з потужним складом претендентів на "золото". Цьогорічний фінал, на жаль, цим нас, любителів і поціновувачів спідвею, порадувати не зможе. Епідемія травм, яка охопила багатьох провідних польських і не лише гонщиків у червні, внесла свої негативні корективи в склад учасників сьогоднішньої гонки. Більше того, серед тих, кого можна віднести до головних претендентів на нагороди даної гонки (а таких, на мою думку, назбирається не більше 6-7 гонщиків), добра половина також знаходиться не в накращих кондиціях. З усього цього випливає, що завтра боротьбу за титул індивідуального чемпіона Польші можуть повести лише 3-4 спортсмени, чого не траплялося уже дуже давно, а видовищності від цього такій гонці не прибавляється. 

 

   Фаворити

 

   Спробую спрогнозувати, що подіум розіграють три гонщика, які на даний момент і в такій компанії учасників є одними з найстабільнішими в польському спідвеї - це Бартош Змарзлік (Гожув), Кшиштоф Бучковські (Грудзьондз) і Пшемек Павліцькі (Лєшно). Саме ця трійка разом з Мачеком Яновським рятувала престиж ослабленої травмою Ярека Хампеля кадри Марека Цешлака на недавньому Кубку Світу. А пробитися (відібратися - як кому зручніше!) до команди "Лисого" - не так вже й просто. Ці гонщики - лідери своїх клубів, яких вони тягнуть "за вуха", щоб виконати поставлені завдання. Щоправда, у кожного з них вони є різними - Бартош "воює" за право потрапляння Гожува до плей-офф Екстраліги, Кшиштоф будь-що намагається не допустити повернення до Польської Ліги Спідвею свого ГКМ-у, а Пшемек на пару зі своїм молодшим братом і в компанії Нікітоса з Емілем впевнено йдуть за нагородами Екстри (швидше за все, навіть за золотом). Уся трійка протягом сезону уникнула травм і спадів, і підійшла до вирішальної гонки за індивідуальний титул в хорошій формі. 

 

   Чого не можна сказати про медалістів минулого року - чемпіона Кшиштофа Каспшака і бронзового призера Януша Колоджея. Перший з самого старту сезону дав зрозуміти, що цей рік для нього буде одним з найслабших у кар'єрі. Причин цьому називали декілька, та головна з них, за словами самого "Білого" - банальна прорахованість у підготовки "спрету" до сезону, а змінити це походу не видається можливим. Тож він і не приховує, що захисту свого титулу йому не бачити, як своїх вух. Тим більше, після чергового провального етапу Гран-Прі в Кардіффі, в якому "КК" знову опинився в ролі статиста...

 

   Що стосується Януша, то в нього ситуація не набагато краща. Він чередує хороші виступи з відверто провальними, і від цього страждає не лише він сам, а й його тарнувська "Унія". На даний момент він повністю втратив довіру Цешлака, в команді якого протягом багатьох останніх років Януш був фігурою незамінною. А це вже про щось говорить...

 

   Протасевич і Яновські, хоч і вважаються ще тими бійцями, та реально претендувати на нагороди можуть лише за неймовірного збігу обставин. Першому уже за сорок, і його останнім часом добряче "покидало" по доріжках, що не може безслідно пройти у його віці. А Мачек, так само як і Каспшак, провалив вчорашній етап ГП, і враховуючи далеку і виснажливу подорож з Уельсу до Гожува мало віриться в те, що прибуде він у оптимальній бойовій готовності.      

 

   Себастіан Уламек, Томаш Гапінські і Гжегож Зенгота уже давно вибули зі списку лідерів польського "жужля", і якщо ще років 5-6 назад їх обов'язково внесли б до списку претендентів на боротьбу за медалі "індивідуалки", то тепер вони вважаються середняками з можливістю лише "попити крові" фаворитам.

 

   Решта учасників цьогорічного фіналу - "зальотні гості", для яких участь у цій гонці уже є неабияким досягненням. Серед цієї "банди" виділяються юніори Адріан Цифер і Кристіан Пєщек - перший вже не перший рік виступає за гожувську "Сталь", що дає йому перевагу в плані знання місцевої доріжки, а другий давно подає надії на те, що в недалекому майбутньому може стати таким собі "джокером" польского спідвею. Та говорити про їхні шанси здобути щось в "дорослому спідвеї Польші" на даному етапі кар'єри ще не варто.

 

   Кого бракуватиме

 

   Ярослав Хампель (травма)

   Гжегож Валасек (травма)

   Пьотр Павліцькі (травма в 1/4 фіналу)

   Патрик Дудек (дискваліфікація)

   

   Звісно, прогнози - річ не вдячна. Особливо в такому прагматичному і не передбачуваному виді спорту, як спідвей. Сьогодні в 20:00 за київським часом всі крапки над "і" розставить лише доріжка стадіону імені Едварда Янцажа, а ми за усім цим будемо уважно спостерігати!

 

   Стартовий лист:

 

  1. Томаш Гапінські (Гожув)

  2. Кшиштоф Бучковські (Грудзьондз)

  3. Міхал Щепаняк (Острув)

  4. Себастіан Уламек (Рибнік)

  5. Матеуш Щепаняк (Острув)

  6. Януш Колоджей (Тарнув)

  7. Гжегож Зенгота (Тарнув)

  8. Кшиштоф Каспшак (Гожув)

  9. Адріан Цифер (Гожув)

10. Бартош Змарзлік (Гожув)

11. Пшемислав Павліцькі (Лєшно)

12. Пьотр Протасевич (Зелена Гура)

13. Мацей Яновські (Вроцлав)

14. Кристіан Пєщек (Зелена Гура)

15. Пьотр Свідерські (Гожув)

16. Збігнєв Сухецькі (Гнєзно)

   Резерв:

17. Давід Лампарт (Жешув)

 

Ми в VKontakte : vk.com / speedway_rivne_at_ua
Ми в Facebook : facebook.com/speedway.rivne.at.ua

 

О.Кульбаченко   

 

Категорія: Особисті змаганя та турніри |
 
Переглядів: 769 | Додав: jktu86 | Теги: Бартош Змарзлік, Кшиштоф Бучковські, Пшемислав Павліцькі, Гожув, особистий чемпіонат Польші, стадіон імені Едварда Янцажа | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Співпраця

Пропозиції про співпрацю за телефоном +380634472537 або за адресою rivne.speedway@gmail.com

Фейсбук

Вхід

Привет: Заблукавший

Гость, мы рады вас видеть. Пожалуйста зарегистрируйтесь или авторизуйтесь!


Знайти