Переклад

Статистика




Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2011 » Июнь » 5 » УКРАЇНСЬКИЙ ТРІУМФ В ЧЕРВОНОГРАДІ ! (+відео)
01:06
УКРАЇНСЬКИЙ ТРІУМФ В ЧЕРВОНОГРАДІ ! (+відео)
У суботу відбувся кваліфікаційний турнір в особистому заліку до чемпіонату Європи, який проходив у Червонограді. І завершився він повним тріумфом українського спідвею!!!
 
         Свято спідвею у Червонограді вдалось на славу! Декілька останніх днів шахтарське місто жило в очікуванні суботнього вечора. З кожним днем напруга накопичувалась, в місті ходило все більше розмов про грандіозне дійство, яке розпочнеться 4 червня 2011 року на мототреку "Гірник".
 
        Основними фаворитами змагань називали Андрія Карпова та Рената Гафурова. Також не забували вболівальники і про Пуоджукса, Мішковяка, Кєлбасу, Бєсчастнова, Локтаєва та Цуканова. Дехто з фанатів надіявся на вдалий виступ Володимира Дубініна, хоча більшість все ж таки не знайшла аргументів, завдяки яким росіянин міг нав'язати боротьбу фаворитам змагань.
 
       Уже за годину до початку змагань багато вболівальників зіткнулись з проблемою місць на стадіоні. Як і трьома тижнями раніше, під час кваліфікаційних змагань до чемпіонату світу серед юніорів, стадіон був заповнений задовго до початку змагань. Усі розуміли, що такого спідвею у нашому місті може не бути ще довго.
 
         Приємно було спостерігати на стадіоні і за великою кількістю гостей з інших країн. Переважно це були поляки, які палко підтримували своїх співвітчизників. Немало було і росіян з чехами. Прибув до Червонограда навіть гість з Швеції. Кого він підтримував, так і залишилось загадкою, та спостерігав за перебігом гонки дуже уважно.
 
         Перед початком гонки стало відомо, що в стартовому протоколі відбулась зміна. Чеха Мартіна Малека, який зазнав травми, замінив його співвітчизник Мартін Гавенда. Решта учасників були готові до старту згідно протоколу.
 
        За п'ятнадцять хвилин до початку змагань головний суддя гонки Майкл Бейтс з Великобританії зібрав усіх спортсменів, і проінформував, як потрібно поводитись на доріжці і за її межами під час гонки. Для більшості гонщиків це вже було не вперше в кар'єрі, тому всі вже були думками на доріжці. Після невеликої наради суддів з спортсменами, усі розійшлись по своїх місцях. Свято спідвею в Червонограді ось - ось мало розпочатись.
 
        Нарешті настав час ознайомлення вболівальників з учасниками гонки. Звичайно, найбільше овацій дісталось нашим Андрію Карпову, Олександру Локтаєву та Кирилу Цуканову. Червоноградські любителі спідвею відразу розпізнали і тепло привітали серед гостей Кястаса Пуоджукса та Володимира Дубініна, які неодноразово виступали на червоноградському треці. Загалом, публіка цього вечора була привітна до всіх спортсменів, не обділивши оплесками нікого з приїжджих гонщиків.
 
  Настав час і самого спідвею. Уже в першому заїзді вболівальники очікували гострої боротьби між Ренатом Гафуровим, який зараз знаходиться у відмінній формі, та Олександром Локтаєвим. Та боротьби як такої не вийшло, оскільки після відмінного старту Локтаєв не залишив росіянину жодних шансів! На третьому колі навіть словенець Алеш Краліч спробував атакувати Гафурова, та досвід останнього допоміг фінішувати йому другим у заїзді.
 
     В наступному заїзді вболівальники з нетерпінням очікували на старті Андрія Карпова. Лідер українського спідвею дещо невдало стартував, проте уже в першому повороті майстерно розібрався з Пуоджуксом та Кєлбасою, залишивши їх за спиною. До кінця заїзду відрив Карпова лише збільшувався, і саме у цьому заїзді він встановив найкращий час у гонці - 64,62 сек.
 
      У третьому заїзді на старті з'явився Кирило Цуканов. Після самого старту вперед вирвались Цуканов та Бєсчастнов. На протязі усього заїзду український гонщик пресингував росіянина, та наблизитись на відстань атаки йому так і не вдалось.
 
     У четвертому заїзді впевнену перемогу здобув поляк Роберт Мішковяк. Приємно здивував італієць Гульєльмо Франкетті, виборовши друге місце. А ось Дубінін зіткнувся з проблемами мотоцикла на другому колі, і доїхав цей заїзд як статист.
 
    Після підготування доріжки до наступних стартів, у п'ятому заїзді на доріжці знову з'явився Андрій Карпов. Загалом, цей заїзд мав вирішити досить багато у цій гонці. Особливу увагу привертало протистояння Карпова та Гафурова. Відразу після старту росіянин захопив лідерство, та знову після виходу з повороту Карпов був уже далеко від своїх переслідувачів! І лише незрозуміла зупинка заїзду, пов'язана з проблемами мотоцикла у Дубініна, зупинила тріумф Андрія. Та як виявилось, не зупинила, а лише трішки відклала, оскільки і в перезаїзді Гафуров нічого не зміг протиставити Карпову!
 
    В шостому заїзді Цуканов здобуває впевнену перемогу на словенцем Вольдріхом, італійцем Франкетті та чехом Гавендою.
 
    У сьомому заїзді стартує Локтаєв. В суперниках Олександра поляк Мішковяк, латвієць Пуоджукс та німець Вайс. Локтаєв невдало стартував, пропустивши вперед поляка з латвійцем. На протязі всього заїзду Олександр намагався виправити ситуацію, та лише третє місце у заїзді, і настрій уболівальників дещо зник.
 
    Восьмий та дев'ятий заїзд без боротьби виграють Кєлбаса та Гафуров відповідно. У десятому Карпов легко розбирається з Мішковяком, Гавендою та Гіруцьким.
 
    Підтримали почин свого лідера наші спортсмени і у двох наступних заїздах. Локтаєв двічі впевнено стартує ( Франкетті після падіння був виключений з заїзду ) і привозить перемогу над Кєлбасою та Бєсчастновим в одинадцятому заїзді. а в дванадцятому Цуканов не залишає шансів Дубініну та Пуоджуксу. Краліч без шансів.
 
    Четверта серія заїздів розпочалась з несподіваної перемоги Пуоджукса над Гафуровим. В'ячеслав Гіруцький у цьому заїзді набрав своє перше очко в гонці, А у Франкетті виникли проблеми, через які він ледь не ціле коло програв латвійцю.
 
    У чотирнадцятому заїзді нарешті продемонстрував свій клас Володимир Дубінін, залишивши позаду себе Кєлбасу, Гавенду та Вайса. Хоч шансів на вихід до півфіналу було обмаль, Дубінін не здавався без бою.
 
    Практично весь стадіон очікував старту п'ятнадцятого заїзду. В ньому стартували усі три представники України. Лише Зденек Сімота з Чехії не вписувався в цей список. І він це зрозумів досить швидко, коли на другому колі вирішив зі сторони подивитись за боротьбою українських спортсменів. Цю битву виграв Локтаєв, Карпов на старті пропустив Цуканова, та відразу ж повернув собі другу позицію. Цуканов третій.
 
    Шістнадцятий заїзд виграє Мішковяк. Цьому багато в чому посприяло падіння Бєсчастнова, який не втримав рівновагу по виходу з повороту. Другим фінішував Вольдріх, третім - Краліч.
 
    Перед останньою серією заїздів усі три наші спортсмени були претендентами на попадання до призової трійки сьогоднішніх змагань. Лише у Цуканова шанси були примарними. Для цього йому необхідно було лише вигравати у Гафурова, Кєлбаси та Мішковяка. При чому, останній не повинен був набирати очки. І треба ж такому статись, що на останньому колі у поляка відказав двигун ( !!! ), а Кирило впевнено переміг у заїзді!!!
 
    Вісімнадцятий заїзд виграє Бєсчастнов, гарантуючи собі таким чином місце у півфіналі. В дев'ятнадцятому заїзді Локтаєв без проблем "привозить" Гіруцького та Вольдріха. Дубінін знову не фінішував через проблеми з технікою.
 
     А у двадцятому заїзді Андрій Карпов в прекрасному стилі оформив перемогу в кваліфікаційних змаганнях до чемпіонату Європи в особистому заліку. Як і в більшості заїздів, він не особливо помітив своїх суперників, ледь не півкола привізши Кралічу, Вайсу та Франкетті !
 
   За підсумками двадцяти заїздів, Карпов переможець, Локтаєв - другий, а Цуканов - третій ! ! !
 
   Та залишилось закритим ще одне питання. На восьме місце, яке дає право стартувати у наступному раунді змагань, претендували обоє словенців - Алеш Краліч та Матіс Вольдріх, а також поляк Шимон Кєлбаса. Досить несподівану перемогу здобув Краліч. Вольдріх та Кєлбаса отримають статус запасних гонщиків у півфіналах.
 
   По завершенні гонки на п'єдестал пошани було дуже приємно спостерігати. Навіть якось не вірилось, що усі три сходинки зайняли гонщики з України. Ще більш зворушливо стало, коли під час виконання гімну в честь переможців, на мототреку "Гірник" у виконанні вболівальників зазвучали слова "Ще не вмерла України, ні слава, ні воля..."
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
   Результати гонки :

1. Андрій Карпов (Україна) - 14 (3,3,3,2,3)
2. Олександр Локтаєв (Україна) - 13 (3,1,3,3,3)
3. Кирило Цуканов
(Україна)  - 12 (2,3,3,1,3)
4. Роберт Мішковяк (Польща)  - 11 (3,3,2,3,0)
5. Ренат Гафуров (Росія)  - 11 (2,2,3,2,2)
6. Кястас Пуоджукс (Латвія)  - 10 (2,2,1,3,2)
7. Олег Бесчастнов (Росія)  - 9 (3,1,2,п,3)
8. Алєш Краліч (Словенія)  - 7+3 (1,3,0,1,2)
---------
9. Матіс Вольдріх (Словенія) - 7+2 (0,2,2,2,1)
10. Шимон Кєлбаса (Польща)  - 7+1 (1,2,1,2,1)
11. Володимир Дубінін (Росія)  - 5 (0,д,2,3,д)
12. В`ячеслав Гіруцький (Латвія)  - 3 (0,0,сх,1,2)
13. Гульєльмо Франкетті (Італія)  - 3 (2,1,п,0,0)
14. Мартін Гавенда (Чехія)  - 3 (0,0,1,1,1)
15. Ронні Вайс (Німеччина)  - 3 (1,0,1,0,1)
16. Зденек Сімота (Чехія)  - 2 (1,1,д,д,0)


ВІДЕОЗАПИС ГОНКИ. ЧАСТИНА 1

ВІДЕОЗАПИС ГОНКИ. ЧАСТИНА 2

ВІДЕОЗАПИС ГОНКИ. ЧАСТИНА 3

ВІДЕОЗАПИС ГОНКИ. ЧАСТИНА 4


Категорія: Особисті змаганя та турніри |
 
Переглядів: 1504 | Додав: jktu86 | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Співпраця

Пропозиції про співпрацю за телефоном +380634472537 або за адресою rivne.speedway@gmail.com

Фейсбук

Вхід

Привет: Заблукавший

Гость, мы рады вас видеть. Пожалуйста зарегистрируйтесь или авторизуйтесь!


Знайти