Переклад

Статистика




Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2011 » Октябрь » 19 » "ТУРБІНА" ПОВЕРТАЄ СОБІ ЗВАННЯ ЧЕМПІОНА РОСІЇ
14:09
"ТУРБІНА" ПОВЕРТАЄ СОБІ ЗВАННЯ ЧЕМПІОНА РОСІЇ
 
   Сьогодні у Владивостоці визначився чемпіон Росії в командному заліку. В неймовірно захоплюючій боротьбі ним стала команда СК "Турбіна" Балаково. Доля золотих нагород вирішилась в заключному заїзді!
 
 
   Перед гонкою розклади були такі, що і "Восток", і СК "Турбіна" мали рівні шанси на завоювання золотих нагород першості. В турнірній таблиці балаковці випереджали суперників на два очки, проте господарям потрібно було перемогти з різницею у чотири пункти, щоб захистити титул чемпіона Росії.
 
   "Восток" підійшов до вирішальної гонки сезону в оптимальному складі. Лідери команди Григорій Лагута, Ренат Гафуров і Вадим Тарасенко в останніх гонках показували стабільно високі результати. Плюс, підсилити команду з Примор'я вкотре погодився австралієць Трой Батчелор. Що стосується СК "Турбіни", то втрата у них була - Володимир Бородулін через отриману травму в Тольятті під час змагань особистого чемпіонату Росії серед юніорів завершив уже для себе цей сезон. Еміль Сайфутдінов задля підготовки до фінальної гонки сезону навіть пропустив фінал особистого чемпіонату Росії. Також в непоганій формі перебувають Роман Поважний та Ілья Чалов. Легіонером у цій гонці в складі балаковців знову виступив поляк Пьотр Протасевич.
 
   Розпочалась гонка з двох нічийних заїздів. При чому, якщо у першому заїзді було все більш-менш прогнозовано, то у другому глядачі стадіону "Авангард" стали свідками приємної несподіванки. Юніор господарів Вадим Тарасенко впевнено виграв старт у Еміля Сайфутдінова, і протягом усіх чотирьох кіл вдало відбивав атаки учасника Гран-Прі. І якби не наїзд на стартову стрічку Рената Гафурова, господарі вперше у матчі могли вийти уперед.
 
   Після третього заїзду "Восток" вперше у матчі вийшов не лише вперед, а й захопив лідерство у турнірній таблиці чемпіонату. Григорій Лагута не залишив шансів своїм суперникам, а Трой Батчелор, програвши старт Протасевичу, все-таки обійшов на другому колі поляка. 5:1 у заїзді, і 11:7 у матчі!
 
   В двох наступних заїздах команди обмінялись перемогами з рахунком 4:2 (знову невдало виступив Гафуров - цього разу його підвела техніка), а у заїзді номер шість була зафіксована нічия. У сьомому старті "Гріша" прогнозовано виграв у Протасевича, а Іван Лисік сенсаційно випередив Ілью Чалова, в якого, чесно кажучи, гонка сьогодні явно не заладилась. Тож на екваторі гонки перевага "Востока" зросла до шести пунктів!
 
   Та одна перевага у "Турбіни" була. По регламенту розиграшу командного чемпіонату Росії, команда, яка поступається з різницею в шість чи більше очок, має право використати "джокера". Проте в юніорському заїзді наставник балаковців Олег Волохов не ризикнув "поставити" на Чалова, тримаючи свій "козир" для Еміля. Восьмий заїзд завершився внічию, а у дев'ятому вперше у гонці стосунки на доріжці мали з'ясувати Сайфутдінов і Лагута. І тут Волохов вирішив не ставити Сайфутдінова як "джокера". Еміль у впертій боротьбі випередив Григорія, а Поважний не пропустив Батчелора. Два очки відіграно гостями!
 
   Після одинадцятого заїзду рахунок у матчі став рівним! Спершу Протасевич випередив Гафурова, а Кудряшов Івана Лисіка, а в одинадцятому заїзді знову зійшлися в очному протистоянні Еміль і "Гріша". І знову балаковець не залишає шансів Лагуті, а Андрій Кудряшов випереджає Тарасенка, який після вдалого старту гонки уже немає того запасу сил і можливостей на рівних конкурувати з гонщиками "Турбіни".
 
   Команда "Восток" не впала духом, і відразу відновила свою перевагу у чотири пункти. Спочатку Трой Батчелор здобув перемогу над Поважним, а Гафуров залишив позаду себе Протасевича, а у тринадцятому заїзді Григорій Лагута таки взяв один реванш у Сайфутдінова. Ілья Чалов через падіння на першому колі був виключений з перезаїзду, то ж Тарасенко без проблем привіз одне очко для своєї команди - 41:37, попереду "Восток", і золоті нагороди сезону 2011 року уже дуже близько до них!
 
   Пристрасті в гонці накалились до максимума. Усі розуміли, що одна помилка будь-якого спортсмена стане фатальною для однієї з команд. І якщо з учасниками двох заключних заїздів у "Турбіни" було все зрозуміло, то Ігорю Столярову не позаздриш - крім Лагути, Батчелора і Гафурова потрібно було вибрати - Іван чи Михайло Лисік. Звичайно, беручи до уваги результати в гонці, вибір ліг на першого. Проте протистояти на рівних Чалову у Лисіка цього разу не вийшло. Еміль Сайфутдінов впевнено випередив Гафурова, і рахунок став 43:41 на користь "Востока". В цій ситуації уже "Турбіна" ближче до золотих медалей!
 
   "Турбіну" в заключному заїзді влаштовувала і нічия, в той час як "Востоку" потрібна була перемога з будь-яким рахунком.Чомусь здавалось, що господарі все-таки вирвуть перемогу в чемпіонаті. І старт заїзду відразу змусив "вибухнути" переповнений "Авангард"! Лагута перший, Батчелор третій! І так до останнього кола. Та на виході з передостаннього у гонці віража Пьотр Протасевич результативно атакує австралійця, і уже балаковці лікують! Все, фініш, Лагута перший, Поважний другий, Протасевич третій! СК "Турбіна" - Ч Е М П І О Н ! ! !
 
 
 
    "Восток" - 46
 

  8. Troy Batchelor - 9 (3,2,1,0,3,0)

  9. Iwan Łysik - 2 (1,1,0,0,0)

10. Renat Gafurow - 8 (с,д,3,2,1,2)

11. Michaił Łysik - 0 (0)

12. Aleksandr Sirjak - НС

13. Wadim Tarasienko - 11 (3,2,2,3,0,1)

14. Grigorij Łaguta - 16 (3,3,2,2,3,3)
 
 
 
 
   СК "Турбіна" - 44
 
 
  1. Roman Povazhny - 7 (1,1,0,1,2,2)

  2. Andriej Kudrjaszow - 6 (2,0,0,2,1,1)

  3. Piotr Protasiewicz - 9 (1,2,2,3,0,1)

  4. Denis Nosow - НС 

  5. Maksim Łobzenko - НС 

  6. Ilja Czałow - 6 (1,3,0,1,п/в,1)

  7. Emil Sajfutdinow - 16 (2,3,3,3,2,3)
 
 
   Позаїздно:
 
  1. Batchelor, Kudrjaszow, Povazhny, M. Łysik 3:3

  2. Tarasienko, Sajfutdinow, Czałow, Gafurow (с) 3:3 (6:6)

  3. Łaguta, Batchelor, Protasiewicz, Kudrjaszow 5:1 (11:7)

  4. Czałow, Tarasienko, Povazhny, Gafurow (д) 2:4 (13:11)

  5. Gafurow, Protasiewicz, I. Łysik, Povazhny 4:2 (17:13)

  6. Sajfutdinow, Tarasienko, Batchelor, Kudrjaszow 3:3 (20:16)

  7. Łaguta, Protasiewicz, I. Łysik, Czałow 4:2 (24:18)

  8. Tarasienko, Kudrjaszow, Czałow, I. Łysik 3:3 (27:21)

  9. Sajfutdinow, Łaguta, Povazhny, Batchelor 2:4 (29:25)

10. Protasiewicz, Gafurow, Kudrjaszow, I. Łysik 2:4 (31:29)

11. Sajfutdinow, Łaguta, Kudrjaszow, Tarasienko 2:4 (33:33)

12. Batchelor, Povazhny, Gafurow, Protasiewicz 4:2 (37:35)

13. Łaguta, Sajfutdinow, Tarasienko, Czałow (п/в) 4:2 (41:37)

14. Sajfutdinow, Gafurow, Czałow, I. Łysik 2:4 (43:41)

15. Łaguta, Povazhny, Protasiewicz, Batchelor 3:3 (46:44)
 
 
   Турнірна таблиця:
 
                                      м     о    +/-
 
1. СК "Турбіна"           8    14  +155
 
2. "Восток"                  8    14   +125
 
3. "Мега-Лада"           7     6   +73
 
4. "Салават"               7     2   -113
 
5. СК Октябрський      8     2   -240
 
Чемпіон Росії - 2011
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Переглядів: 956 | Додав: jktu86 | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Співпраця

Пропозиції про співпрацю за телефоном +380634472537 або за адресою rivne.speedway@gmail.com

Фейсбук

Вхід

Привет: Заблукавший

Гость, мы рады вас видеть. Пожалуйста зарегистрируйтесь или авторизуйтесь!


Знайти