Переклад

Статистика




Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2015 » Март » 5 » Суворі будні польського спідвею
01:50
Суворі будні польського спідвею

   І знову в польському спідвейному житті назріває скандал. Ще не встигли вгамуватись пристрасті по невидачі ліцензій на виступи в сезоні 2015 року Ченстохові і Гданську, як з'явився ще один "неліцензований фігурант".

 

   Можна зрозуміти президента "Вікторії" Піла Томаша Софера, який ще у вівторок виступив з різкою критикою на адресу PZM:

 - "Це і смішно, і страшно водночас... До старту сезону залишився місяць, а жоден з нас і досі не знає, чи проїдемо вісім гонок, чи шістнадцять. Чому немає якоїсь конкретики? Як в такій ситуації будувати клубний бюджет? Не потрібно згодом дивуватися, що уже походу сезону у багатьох клубів виникають проблеми, а в PZM звинувають в цьому президентів клубів".

   Петру Шиманському і без цього важко в даній ситуації. Він, як голова GKSZ відразу дав відповідь на такі висловлювання:

 - "Змушені ще приблизно тиждень вивчати усі пропозиції календаря, надіслані клубами. Для нас дана ситуація є важкою і жоден з нас не почувається в ній комфортно. Пану Соферу хочеться нагадати, що відносно недавно поставало питання про допуск до змагань його клубу. І безпосередньо перед стартом нами, разом з представниками решти клубів ліги, було прийнято рішення дати "зелене світло" для "Вікторії", хоча було багато підстав відмовити у видачі ліцензії. В підсумку, Піла провела непоганий сезон. Все це стало можливим лише завдяки нашій витримці. Тому, прошу не забувати про цей випадок. Для всіх нас зараз завданням номер один стоїть зберегти другу польську спідвейну лігу..."

   Та уже в середу стало відомо, що навіть вісім матчів, про які говорив президент "Вікторії", може не бути! Справа в тім, що в Ополе прийняле рішення не добиватись ліцензії на сезон 2015 року. Причина знову ж таки проста і банальна - брак коштів... Анджей Гаврилюк, президент Hawi Racing Ополе:

 - "В даний момент у нас фінансів немає.Ми не маємо змоги виплачувати ті суми гонщикам, які прописані в контрактах, а влазити в ще більші борги ми не хочемо. Ми спробували домовитись з гонщиками, але на наші пропозиції вони не погодились. Доведеться один рік віддихнути без спідвею. Обіцяю, що уже в 2016 році у нас буде боєздатна команда, яка буде боротись відразу за підвищення в класі".

   Що ж, реакції Шиманського і решти клубів на відмову від участі в другій польській лізі клубу з Ополе ще не було. Поки-що в лізі залишилось чотири команди. Звісно, оптимальним варіантом в такій ситуації - проект календаря в чотири кола. Тоді кожна команда матиме змогу проїхати дванадцять матчів. Хоча, з другої сторони, і більш солідні фінансові затрати... Все повинно вирішитись на початку наступного тижня. Якщо, звісно, ще якась команда не вирішить взяти за цей час "незаплановану" відпустку...

 

О.Кульбаченко

 

Категорія: ІІ Польська ліга |
 
Переглядів: 659 | Додав: jktu86 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Співпраця

Пропозиції про співпрацю за телефоном +380634472537 або за адресою rivne.speedway@gmail.com

Фейсбук

Вхід

Привет: Заблукавший

Гость, мы рады вас видеть. Пожалуйста зарегистрируйтесь или авторизуйтесь!


Знайти