Переклад

Статистика




Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2014 » Апрель » 8 » Спідвейний уїк-енд
01:55
Спідвейний уїк-енд

   Про Смолінського говорять... Прогнози стосовно Дарсі Ворда... Еміль Сайфутдінов з новим спонсором... МФР критикує Сускевича... Повернення Григорія Лагути відкладається... Польські відбори юніорів... Турнір за участю Локтаєва... Президент "Влукняжа" подав у відставку... Спаринг Карпова... 64-й меморіал Альфреда Смочіка... Опитування.

 

   Перший етап Гран-Прі 2014 року уже назвали, як один з найбільш сенсаційних за всю історію циклу. Звісно, "винуватцем" цього став його переможець - Мартін Смолінські, який потрапив до циклу лише через збіг обставин (бронювання Нільсом Крістіаном Іверсеном права стартувати в Гран-Прі своїми вдалими результатами в світовій серії минулого року, а Челлендж для нього став лише підтримкою форми і тонуса). Німця уже поставили в один ряд "сенсацій" разом з перемогами на етапах в дебютній гонці Мартіна Вацуліка (Гран-Прі Польші 2012 року) і звитягою Мартіна Дугарда (Гран-Прі Великобританії 2000 року).  

   Для Смолінського це був лише другий етап в кар'єрі у Гран-Прі. Вперше шанс проявити себе він отримав у 2008 році, стартуючи до "дикій карті" на етапі в Бидгощі, куди гонка була перенесена з німецького Гельзенкірхена. Тоді Мартін "вдало" провалив етап, не набравши жодного очка. І хто б міг подумати, що через майже шість років, коли в німця випаде другий подібний шанс, він використає його на "всі 100%"! Мабуть, таких людей не було...

   Мартін Смолінські: "Фантастичний результат для мене і всіх вболівальників німецького спідвею. Маю надію, що це стане початком відродження славних традицій 70-х і 80-х років, коли "заправляв" Егон Мюллер. Мною і моєю командою взимку було прикладено чимало праці. В мене вірили одиниці. Найпалкіші мої вболівальники - це люди з моєї команди, мій тюнер і моя дівчина. Відчував протягом змагань їхню несамовиту підтримку. У фіналі зібралися сильні гонщики. Кожен з них провів відмінну гонку. Я чекав на свій шанс, і я його отримав. Дуже приємно, що вдалося ним скористатися. Незважаючи на перемогу, моя ціль на Гран-Прі незмінна - потрапити до першої десятки. Я реаліст, і прекрасно розумію, що зробити п'ять кроків відразу - нереально. Разом з командою робитимемо крок за кроком. Перший я уже зробив. Далі буду намагатись проводити стабільно всі гонки, здобуваючи у них залікові пункти. Це і буде нашим наступним кроком".

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   Як не парадоксально звучить, але Мартін Смолінські став не лише героєм в Окленді, але і одним з "антигероїв"... Звісно, мова йде про аварію, спровоковану ним у чотирнадцятому заїзді через доріжку, яка втратила свою стійкість уже в середині гонки, наслідком чого стала травма Дарсі Ворда. До попереднього діагнозу медиків про струс мозку, після ретельного огляду австралійського спортсмена було виявлено ще й перелом пальця. В Торуні вселялись оптимізмом, сподіваючись, що Дарсі повернеться на доріжку до стартового матчу "Унібакса" в Екстралізі. Однак, тепер прогнози не такі радісні для керівництва і вболівальників торунського клубу. Дарсі Ворд:

 - "Нічого не пам'ятаю з цієї аварії. Знаю, що Мартін робив все можливе, щоб уникнути зіткнення. Можливо, причиною цього стало те, що в Новій Зеландії на цьому треку ніхто з гонщиків не виступає, тому і не знає специфіку доріжки. Місцеві медики відразу заявили, що без операції не обійтись. В мене на руках ціла купа медичних документів і експертиз. З цим всім я і прибув до Польші. Після огляду в Європі і буде зрозумілим, як лікуватись надалі. Маю надію, що другий етап Гран-Прі в Бидгощі, який відбудеться уже через два тижні, пропускати не доведеться. Це повністю перекреслить мої сподівання на досягнення моєї мети у цьому сезоні - вибороти звання чемпіона світу. Часу обмаль. Якщо я буду готовий хоча б на половину своїх можливостей, я в будь-якому випадку візьму участь у цій гонці".

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   Продовжує підготовку до нового сезону Еміль Сайфутдінов. Першими тренуваннями і спарингами росіянин залишився задоволений. Незважаючи на тяганину з "Влукняжем" по заборгованності з минулого року, Еміль намагається шукати більше позитивних моментів. Одним з таких повинен стати підписаний контракт на спонсорство з концерном "Jawa". Контракт підписаний на один рік з можливістю продовжити співпрацю і на наступні сезони.  

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   Тим часом Мотоциклетна Федерація Росії (МФР) висловила своє "фе!" стосовно дій менеджера команди Томаша Сускевича на першому етапі Speedway Best Pairs Cup. І хоча в МФР палець об палець не вдарили для допомоги в підготовці російської команди до цієї гонки, такого результату вони не очікували! На думку цих "діячів", в таких відповідальних і представницьких змаганнях керувати командою повинен тренер з ліцензією, і такий, який зможе подати протест на те, чи інше рішення жюрі, а "не хто попало"... Звісно, мається на увазі обмін нашоломниками у першій серії стартів в Торуні (цікаво, проти чого тут протестувати??? Всі гонщики команди, експерти і вболівальники визнали помилку, а в МФР іншої думки притримуються???). В планах федерації самотужки визначити людину, яка візьме на себе роль наставника у двох наступних етапах турніру в німецькому Ландсхуті і шведському Ескільстоуні.  

   Також МФР обурена тим фактом, що роль запасного гонщика команди дісталась Олександру Локтаєву, який до цього не провів жодного спарингу в сезоні. За інформацією, яка нібито є в МФР, гонщики перед заїздами самі вирішували, хто стартуватиме, а Саша відразу відмовився приймати участь в гонці, мотивуючи це "браком практики". Ось такі фантазери сидять в Мотоциклетній Федерації Росії...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   Якби не хотіли вболівальники "Влукняжа" побачити в складі своєї команди капітана Григорія Лагуту в стартовому матчі Екстраліги, цього не станеться. Про це повідомив наставник "Левів" Пьотр Жито, сумно зітхаючи і поринувшись у світ роздумів над питанням, ким замінити "незамінного". Пьотр Жито:

 - "Григорій Лагута нам не допоможе в Лєшно... Будемо добиватись "ЗГ". Якщо зробити цього не вдасться, доведеться ставити у склад Мірослава Яблонського. Поки-що в спарингах його результати нас приємно дивують. Сам гонщик пообіцяв викладатись на мілліон відсотків своїх можливостей. Побачимо, як буде". 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   Поки всі гонщики проводять останній етап підготовки перед важким і насиченим сезоном, польські юніори уже повним ходом "лізуть зі шкіри", щоб вибороти право представляти свою країну в чемпіонатах Європи та світу. Так, в Ченстохові відбувся фінал кваліфікації до європейської першості. Прогнозовану перемогу в гонці здобув представник торуньського "Унібаксу" Павел Пшедпельскі, який минулого року досить гучно заявив про себе, і, здається, не збирається зупинятись на досягнутому. Компанію йому в стартах юніорського чемпіонату Європи складуть Кристіан Пєщек ("Вибжеже" Гданськ), Адріан Цифер ("Сталь" Гожув), Хуберт Леговік ("Влукняж" Ченстохова) і Каспер Ворина (РОВ "Рибнік"). Несподівано слабо виступив юніор "Фалубазу" Алекс Згардзинські, який у п'яти заїздах виборов лише два очки і посів шістнадцяту сходинку.

   Результати гонки:

  1. Павел Пшедпельскі - 14 (3,2,3,3,3)

  2. Кристіан Пєщек - 14 (3,3,2,3,3)

  3. Адріан Цифер - 13 (2,3,2,3,3)

  4. Хуберт Леговік - 10 (3,3,1,2,1)

  5. Каспер Ворина - 9 (1,2,3,3,п/в)

--------------

  6. Даніель Качмарек - 8+3 (3,2,0,1,2) - резерв

   А уже сьогодні мали відбутись змагання фіналу кваліфікації до особистого чемпіонату світу серед юніорів. Однак, через велику вирогідність сильного дощу в Оструві, гонку було перенесено на невизначений термін.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   В Зеленій Гурі відбувся перший турнір, присвячений пам'яті загиблим спортсменам. Організатори до цих змагань залучили практично в повному складі місцевий "Фалубаз", до яких приєдналися брати Павліцькі, Себастіан Уламек та інші. За словами одного з очевидців гонки, боротьби на доріжці вистачало, хоча падіння було лише одне - у фінальному заїзді Пьотр Протасевич не втримав контроль над своїм мотоциклом, чим ледь не завдав травм Патрику Дудеку. На щастя, все обійшлося.

   Олександр Локтаєв мав шанс поборотися за нагороди турніру, однак в заїзді "рейс-офф" поступився двом Пьотрам - Павліцькому і Протасевичу. Загалом, Саша поступово набирає форму, і в Зеленій Гурі впевнені, що уже найближчої суботи він принесе багато користі команді в матчі-відкритті Екстраліги проти тарнувської "Унії".  

   Перемогу ж на даному турнірі виборов Павліцькі-молодший, який, як це не рідко у нього буває, спочатку створює собі проблеми, а потім їх благополучно вирішує. Невдалі перші дві серії заїздів змінились на 8 пунктів у трьох наступних, а згодом і перемогами в заїзді "рейс-офф" і фіналі. Друге місце виборов Гжегож Валашек, третім став Патрик Дудек.

   Результати:

  1. Пьотр Павліцькі - 9+3 (1,0,3,3,2)

  2. Гжегож Валашек - 14 (3,3,3,3,2)

  3. Патрик Дудек - 12 (3,2,3,1,3)

  4. Пьотр Протасевич - 11+2 (2,1,3,2,3)

  5. Олександр Локтаєв - 9+1 (2,2,1,1,3)

  6. Кшиштоф Яблонські - 9+0 (3,1,2,2,1)

  7. Себастіан Уламек - 8 (0,д,2,3,3)

  8. Томаш Енджеяк - 8 (0,3,1,3,1)

  9. Пшемислав Павліцькі - 8 (1,3,с,2,2)

10. Міккель Бех Єнсен - 8 (2,2,2,1,1)

.................

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   Павел Мізгальські склав з себе повноваження президента "Влукняжа"! Таку сенсаційну заяву уже колишній керманич "Левів" оприлюднив на офіційному сайті клубу. Про причини такого рішення він поки-що не розповідає. Та на думку спадає багато цікавого, і особливо в питанні за конфлікт між "Влукняжем" і Сайфутдіновим, де клуб заборгував гонщику 900 тисяч злотих. Сума досить солідна, навіть по польських спідвейних мірках, тож чи не вирішив Мізгальські просто втекти від проблем, зваливши їх на нового президента?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   Тим часом "Влукняж" здобув свою першу перемогу в спарингових поєдинках. На власній доріжці ченстоховці взяли верх над ГКМ Грудзьондз нашого Андрія Карпова. Вже вкотре господарям не вдалося виставити наближений до оптимального склад. До травми Григорія Лагути постійно добавляються ще якісь проблеми і нюанси. Вже і в самій Ченстохові заговорили "в-голос" про фінансову кризу клубу. А тут ще й відставка президента, як грім серед ясного неба... Збіг обставин? Здається, такого майже не буває...

   Господарі перемогли завдяки тому, що пішла гонка у лідерів такого варіанту складу - Руне Холти, Артура Чаї та Мірослава Яблонського. Їх підтримали і партнери по команді, чого не скажеш про ГКМ. Все-таки, чотири гонщики першолігового колективу боротьбу екстраліговому клубу нав'язати не в силах. І якщо в першій третині гонки ще прослідковувалась більш-менш рівновага в рахунку, то потім господарі різко пішли у відрив. В підсумку, впевнена перемога "Влукняжа", яка, однак, оптимізму місцевим фанатам не додає... 

   Андрій Карпов тричі з'являвся на доріжку - в першому старті не зумів поборотися з парою господарів хоча б за одне очко, зате в двох наступних був поза конкуренцією. В підсумку, шість очок у трьох заїздах. 

   "Влукняж" Ченстохова - ГКМ Грудзьондз - 54:36

   "Влукняж":

  9. Руне Холта - 12 (2,2,3,2,3)   

10. Рафал Шомбєрські - 6 (1,3,1,1)   

11. Мірослав Яблонські - 9 (3,д,3,3)

12. Рафал Мальчевські - 4 (0,1,2,1)

13. Петер Кільдеманд - 8 (2,2,2,2,д)

14. Хуберт Леговік - 5 (1,3,0,1)

15. Артур Чая - 10 (3,3,1,3)

   ГКМ Грудзьондз:

  1. Даніель Єленєвські - 8 (3,2,д,2,1)

  2. Андрій Карпов - 6 (0,3,3)

  3. Норберт Кощух - 9 (1,1,2,3,2)

  4. Даніель Нермарк - 2 (2,0,0,0)

  5. Алеш Дримль - 8 (1,1,1,3,2)

  6. Марцін Новак - 1 (0,0,1)

  7. Майк Тренсіок (гість) - 2 (2,0,0)

  8. Оскар Бобер - 0 (0,0)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   В Лєшно відбувся традиційний для цієї пори меморіал пам'яті легенди польського спідвею Альфреда Смочіка, життя якого трагічно обірвалось в далекому 1950 році. В попередні роки цей турнір збирав потужний склад учасників, серед яких добра половина з них були гран-прісти. Та цього року перший етап Гран-Прі в Новій Зеландії був проведений на один тиждень пізніше, ніж було перед цим. Тому і склад учасників не виглядав таким грізним, хоча і відомих імен вистачало і без цього. Перемогу в гонці досить несподівано здобув Пьотр Свідерські. А ось за два наступні місця на подіумі довелося провести додатковий заїзд, в якому Пьотр Протасевич виборов для себе "срібло" турніру, а Пшемислав Павліцькі "бронзу", залишивши ні з чим Гжегожа Зенготу. 

   Результати:

  1. Пьотр Свідерські - 12 (3,3,3,2,1)

  2. Пьотр Протасевич - 11+3 (3,3,2,1,2)

  3. Пшемислав Павліцькі - 11+2 (3,3,1,3,1)

  4. Гжегож Зенгота - 11+1 (3,3,2,3,0)

  5. Патрик Дудек - 10 (0,2,3,3,2)

  6. Пьотр Павліцькі - 10 (2,1,1,3,3)

  7. Ласс Бьєрре (Данія) - 10 (2,1,2,2,3)

  8. Юріца Павліч (Хорватія) - 9 (1,0,3,2,3)   

  9. Адам Скурніцькі - 8 (0,2,2,1,3)

10. Мацей Яновські - 6 (1,2,3,0,д)

11. Адріан Медзінські - 5 (1,2,с,д,2)

12. Даміан Балінські - 4 (2,д,д,0,2)

13. Себастіан Уламек - 4 (2,1,0,0,1)

14. Анджей Лебедєв (Латвія) - 4 (1,0,0,2,1)

15. Тобіас Муселяк - 3 (0,1,1,1,0)

16. Томаш Енджеяк - 2 (0,0,1,1,0)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   Сайт speedway-rivne.at.ua на своїй сторінці в vkontakte минулого тижня проводив опитування на тему "Хто стане чемпіоном світу 2014 року?". Ось його результати:

1. Дарсі Ворд (Австралія) - 63,2% голосів

2 - 3 Кріс Холдер (Австралія) і Ярослав Хампель (Польша) - по 10,5%

4 - 6 Тай Воффінден (Великобританія), Нікі Педерсен (Данія) і Грег Хенкок (США) - по 5,3%

За Нільса Крістіана Іверсена або "інший варіант" не проголосував ніхто.

   Цього тижня на нашій сторінці спробуємо спрогнозувати виступи Олександра Локтаєва і Андрія Карпова у перших матчах польських ліг під назвою "Хто здобуде більше очок?":

 - Олександр Локтаєв у матчі 1-го туру Екстраліги "Фалубаз" Зелена Гура - "Унія" Тарнув?

 - Андрій Карпов у матчі 1-го туру польської ліги спідвею ГКМ Грудзьондз - "Старт" Гнєзно?

 - нічия

   Більше опитувань, а також безліч відеосюжетів гонок і фотографій - на vk.com / speedway_rivne_at_ua

   Усіх бажаючих запрошуємо приєднатись до нас в vkontakte, а також відвідати нашу сторіночку на facebook.com. 

Ми в VKontakte : vk.com / speedway_rivne_at_ua
Ми в Facebook : facebook.com/speedway.rivne.at.ua

 

   О.Кульбаченко,

   speedway-rivne.at.ua

 

 

 

Категорія: Інше |
 
Переглядів: 859 | Додав: jktu86 | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Співпраця

Пропозиції про співпрацю за телефоном +380634472537 або за адресою rivne.speedway@gmail.com

Фейсбук

Вхід

Привет: Заблукавший

Гость, мы рады вас видеть. Пожалуйста зарегистрируйтесь или авторизуйтесь!


Знайти