Переклад

Статистика




Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2013 » Сентябрь » 10 » Спідвейний уїк-енд
16:17
Спідвейний уїк-енд
   Меморіал Даміра Сайфутдінова... Еміль Сайфутдінов повернеться в вересні?... "Мега-Лада" - "Восток"... СК "Октябрський": що буде далі?... Травма Романа Поважного... Кінець сезону Лукаша Дримля... Стан здоров'я Кріса Холдера... Особистий чемпіонат Данії серед юніорів... Польські ліги без "баражів"... Себастіан Уламек повертається... Гран-Прі.

   В Салаваті відбувся перший меморіал пам'яті Даміра Сайфутдінова. Участь у гонці взяли чотирнадцять спортсменів. Серед них був і видатний 58-річний Михаїл Старостін, який, щоправда, взяв участь лише в одному заїзді і через дефект мотоцикла завершив свої виступи. Перемогу в гонці виборов Семен Власов - 15 очок. 

   Результати:

 1. Семен Власов - 15 (3,3,3,3,3)
 2. Сергій Даркін - 13 (2,3,2,3,3)
 3. Роман Каширін - 12+3 (1,2,3,3,3)
 4. Віталій Бєлоусов - 12+2 (2,3,3,2,2)
 5. Андрій Єжов - 11 (2,2,2,2,3)
 6. Віктор Кулаков - 10 (3,2,3,1,1)
 7. Глеб Чугунов - 10 (3,2,2,1,2)
 8. Кирило Цуканов - 9 (0,3,2,3,1)
 9. Роман Лахбаум - 7 (1,1,1,2,2)
10. Вадим Ямілов - 5 (1,1,д,1,2)
11. Сергій Сигришев - 5 (2,1,1,-,1)
12. Данил Хамідулін - 5 (0,1,2,2,0)
13. Дмитро Солянніков - 3 (3,0,0,ф,0)
14. Михаїл Старостін - 0 (д,-,-,-,-)

---------------------------------------------------------------------------

   Еміль Сайфутдінов може повернутися на доріжку ще у вересні цього року. Про це повідомив менеджер росіянина Томаш Сускевич:

  - "29 вересня у Жешуві і 5 жовтня в Торуні відбудуться заключні етапи особистого чемпіонату Європи і Гран-Прі відповідно. Скоріше за все, Еміль буде готовий до цих змагань. Поки-що невідомо, чи зможе він виступити у Стокгольмі 21 вересня. Якщо Еміль не буде почуватися добре, доведеться брати ще один "лікарняний" листок, щоб "Влукняж" 22 вересня міг застосувати за нього заміну гонщика. Такі правила проведення змагань польської Екстраліги".

   Еміль уже втратив шанси на здобуття титулу чемпіона світу. Скоріше за все, не стане він і чемпіоном Європи, враховуючи форму Воффіндена. Однак на нагороди SEC, навіть пропустивши етап в Горічані 14 вересня, він ще зможе сподіватися. Звісно, якщо буде готовий на 100% у Жешуві. Чого йому і побажаємо!

---------------------------------------------------------------------------

   Ще один крок до чемпіонства зробили гонщики "Мега-Лади" в рамках командного чемпіонату Росії. На власному треці команда Олега Кургускіна хоча і не здобула перемогу над "Востоком", але позбавила шансів на золото підопічних Ігоря Столярова. Матч проходив у приблизно рівній боротьбі. Декілька разів суперники виривалися вперед у рахунку, однак відразу перевага ця нівелювалася. Протягом усього поєдинку падав дрібний дощ, який після чотирнадцятого заїзду надто посилився, що змусило арбітра достроково зупинити матч. На цей час рахунок був рівний - 42:42. Лідерами у своїх командах стали брати Лагути - Артем для господарів привіз 14 очок, а Григорій для "Востока" - 11.

   "Мега-Лада":

 9. Артем Лагута - 14 (2,3,3,3,3)
10. Олег Бесчастнов - 0 (0,0)
11. Олександр Локтаєв - 9 (1,д,3,3,2,д)
12. Даниїл Іванов - 3 (2,1,д,0)
13. Віктор Кулаков - 3 (1,2)
14. Міхаїл Литвинов - НС
15. Віталій Бєлоусов - 9 (2,2,2,1,2)
16. Сергій Агальцов - 4 (3,1,п/в)

   "Восток":

 1. Григорій Лагута - 11 (3,п/в,3,2,3)
 2. Ренат Гафуров - 8 (1,3,2,1,1)
 3. Олексій Харченко - 6 (3,1,1,0,1)
 4. Максим Карачинцев - 0 (п/в,0)
 5. Міхаїл Лисік - 1 (0,0,1)
 6. Сергій Логачев - НС
 7. Вадим Тарасенко - 10 (2,1,2,2,3)
 8. Даниїл Литвинов - 6 (0,1,3,2)

   По завершенню матчу наставники обидвох команд дали інтерв'ю, в якому висловили абсолютно протилежні точки зору стосовно рішення арбітра зупинити матч після чотирнадцятого заїзду.

   Ігор Столяров ("Восток"): "Думаю, багато любителів спідвею будуть згідні з тим, що матчі, в яких вирішується доля нагород не повинні завершуватися таким чином. Те, що трапилося в Тольятті, коли гонку зупинили достроково, ні в які рамки не вкладається. На 300% впевнений, що якби після чотирнадцятого заїзду був рахунок, який не влаштовував "Мега-Ладу", п'ятнадцятий заїзд не відмінили б. Організатори доклали б максимум зусиль для підготовки доріжки. Вони б знайшли щітку, якої на такій арені, як СТК імені Степанова чомуси не виявилося. Вони б будь-якими методами, навіть не традиційними, висушили б трек і привели його в порядок, щоб можна було провести останній заїзд. А так, при "пофігізмі" головного арбітра зробили те, що захотіли, не прийнявши до уваги думку "Востока". Гонщики погодилися виступити в чотирнадцятому заїзді, а в п'ятнадцятому "Мега-Лада" просто побоялася зазнати поразки".

   Олег Кургускін ("Мега-Лада"): "Чи можна було проводити заключний заїзд? Лише ціною травм гонщиків, які б вийшли на старт. Уже чотирнадцятий заїзд продемонстрував, що гонка перетворилась на лотерею. А така лотерея нікому не потрібна. Два гонщики доралися до фінішу, а з двох інших один повністю зупинився, обліплений болотом, а інший ледве доїхав до фінішу, скинувши при цьому захисні очки. Як "Восток" хотів продовжувати гонку? Мова йде про безпеку гонщиків. Продовжувати в цій ситуації гонку не можна було ніяк. Головний арбітр особисто прийняв рішення про зупинку гонки. На нього ніхто не давив. Матч потрібно було 
зупиняти ще після одинадцятого чи дванадцятого заїзду. Так де ж тут тиск на арбітра?"

   Турнірна таблиця:

1. "Мега-Лада" - 10 (6)
2. "Турбіна" - 6 (6)
3. "Восток" - 6 (5)
4. СК Салават - 6 (6)
5. СК Октябрський - 0 (5)

--------------------------------------------------------------------------

   Тим часом з'явилися чутки, що СК Октябрський не буде продовжувати чемпіонат. Однак все на свої місця розставив директор клубу Едуард Шайхуллін:

  - "Ми налаштовані доїхати чемпіонат до завершення. 5 вересня мала відбутися зустріч в Салаваті, однак ми не змогли повністю укомплектуватися технічно і домовилися з Салаватом про перенесення матчу на 30 вересня. В даний момент ми в посиленому режимі готуємося до фіналу парної першості. Ця гонка менш затратна для нас, оскільки виставляємо лише одну пару. Також разом з міською адміністрацією уже є домовленність про проведення меморіалу Марданшина 21 вересня. Саме на цих двох гонках ми сподіваємося отримати до свого бюджету необхідні кошти на проведення матчу з "Мега-Ладою", а також на виїзд в Салават".

   Також Шайхуллін не поспішає "хоронити" команду на наступний сезон:

  - "На рахунок наступного сезону щось конкретно говорити зарано, однак місце для мене в новому клубі є і я готовий і далі допомагати. Справді, гроші обіцяють виділити, в тому числі і президент мотоциклетної федерації республіки Башкортостан Красніков. Вже навіть певні цифри були озвучені, але говорити про них було б некоректно з нашої сторони".

--------------------------------------------------------------------------

   Після страшної аварії в Балаково під час особистого чемпіонату Росії Роман Поважний досить довго перебував у лікарні. По приїзді до Польші і ретельного огляду медиками у нього було виявлено тяжкий струс головного мозку, і лікарі заборонили сідати на спідвейний мотоцикл мінімум два місяці. Таким чином, сезон для Поважного уже завершений.

--------------------------------------------------------------------------

   Також завершений сезон і для Лукаша Дримля. Чех зазнав травми під час матчу британської Еліт Ліги. За попереднім діагнозом медика в гонщика тріщина кості руки.

--------------------------------------------------------------------------

   Кріс Холдер продовжує курс інтенсивного лікування після страшних травм, отриманих також на Туманному Альбіоні ще на початку червня. В даний момент чемпіон світу 2012 року робить все можливе, щоб хоч розпочати самотужки рухатися. За прогнозами медиків, через три-чотири тижня австралієць зможе без перешкод пересуватися на костилях. Однак, пройде не менше, як півроку, поки Холдер зможе ходити без допоміжних засобів. Нагадаємо, що в Кріса було виявлено перелом тазу, травми передпліччя та роздріблення п'ятки. Будемо тримати кулаки за цього чудового спортсмена, щоб в наступному році знову мали змогу спостерігати за його перемогами!

--------------------------------------------------------------------------

   Міккель Міккельсен до звання чемпіона Європи серед юніорів добавив до свого списку ще й титул найкращого юніора Данії. Боротьбу за перемогу в основній серії змагань він програв своєму основному конкуренту - Мікаелю Єпсену Єнсену, однак у фіналі він не залишив жодних шансів своїм суперникам. Срібло цьогорічної першості виборов Лассе Бьєрре, "Міша" Єнсен лише третій. Також пропоную звернути увагу на гонщика, який розташувався на 11 позиції - м'ягко кажучи, мені це прізвище не здається датським!)

   Результати:

 1. Міккель Міккельсен - 13 (3,3,3,1,3) + 1 місце у фіналі
 2. Лассе Бьєрре - 11 (3,1,1,3,3) + 2 місце у фіналі
 3. Мікаель Єпсен Єнсен - 14 (3,3,2,3,3) + дефект у фіналі
 4. Ніклас Порсінг - 11 (3,3,0,3,2) + п/в у фіналі
 5. Ніколай Якобсен - 11 (2,1,3,3,2)
 6. Міккель Б.Єнсен - 10 (2,3,0,2,3)
 7. Йонас Б.Андерсен - 10 (1,2,3,2,2)
 8. Андреас Лягер - 7 (1,2,3,1,д)
 9. Кенні Ніссен - 6 (2,2,2,0,0)
10. Єспер Шарф - 6 (0,2,1,1,2)
11. Міккель Саломонсено - 5 (д,2,2,1,0)
12. Денніс Л.Педерсен - 4 (2,0,0,2,0)
13. Патрік Лукке Нільсен - 4 (1,0,1,1,1)
14. Якоб Букхаве - 3 (1,0,2,0,0)
15. Тобіас Томсен - 3 (0,1,1,0,1)
16. Кеннет Дюрвіг Єнсен - 2 (0,1,0,д,1)

-------------------------------------------------------------------------- 

   В наступному сезоні в усіх польських лігах також не буде перехідних матчів, або, як їх називають в самій Польші, "баражів". Таке рішення було прийнято на черговому засіданні Трекової Комісії Польші. З цього виходить, що і в наступному році лише переможець першої ліги отримає путівку в Екстралігу, і лише остання команда Екстри понизиться в класі. Це ж 
стосується і змагань у другій лізі.

--------------------------------------------------------------------------

   Себастіан Уламек після більш як місячної перерви, пов'язаної з травмою, готовий повернутися на доріжку. Він завершує курс реабілітації після перелому п'яти ребер(!) і зміщення ключиці і має надію, що уже 14 вересня під час третього етапу SEC в Горічані зможе взяти участь в гонці:

  - "Перші два дні після аварії я перебував у шпиталі в Англії. Після повернення на батьківщину разом з ченстоховськими медиками, з якими я працюю вже дуже багато років, ми обрали оптимальний курс лікування. Після всіх необхідних процедур, які я проходжу регулярно, мені ставало все краще. Можливо, вже міг би повернутися до змагань, але лікарі не рекомендували цього робити протягом декількох днів. Якщо все буде добре, то уже цього тижня виїду на доріжку і відновлю тренування. З нетерпінням очікую на гонку в Горічані. Дуже скучив за змаганнями, вболівальниками".

---------------------------------------------------------------------------

   Багато розмов точиться стосовно того, де ще задебютує Гран-Прі у наступному році. Ось що думає з цього приводу Анджей Гродські:

  - "На сьогоднішній день точно відомо, що один з етапів Гран-Прі відбудеться в Тампере. Серед інших міст організаторів є Лос-Анджелес, Рига, Санкт-Петербург, Берлін і Лоніго, проте лише в Тампере є впевненість. Решта кандидатів - це, скоріше, спекуляція і дуже велика невизначенність. На мою думку, в 2015 році більш реальним варіантом є проведення етапу в Карзоні, що знаходиться під Лос-Анджелесом".

   Також поляк дав відповідь на заяву віце-президента FIM Анджея Вітковського стосовно заборони з наступного сезону гонщикам, які посядуть місця у першій вісімці Гран-Прі виступати у особистому чемпіонаті Європи:

  - "В Трековій Комісії FIM вперше про це чують. Обговорення даного питання не було, тому в даний момент щось конкретне сказати я не можу".

   Варто відзначити, що уже Тай Воффінден, Еміль Сайфутдінов і Нікі Педерсен заявили, що якщо постане перед ними вибір - Гран-Прі чи SEC, то вони оберуть європейську першість. Черговий привіт Полу Белламі!






О.Кульбаченко



Категорія: Інше |
 
Переглядів: 1265 | Додав: jktu86 | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Співпраця

Пропозиції про співпрацю за телефоном +380634472537 або за адресою rivne.speedway@gmail.com

Фейсбук

Вхід

Привет: Заблукавший

Гость, мы рады вас видеть. Пожалуйста зарегистрируйтесь или авторизуйтесь!


Знайти