Переклад

Статистика




Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2013 » Август » 5 » Спідвейний уїк-енд
14:06
Спідвейний уїк-енд
   Більше п'яти мільйонів телеглядачів у сімдесятиодній країні світу спостерігали на "Євроспорті" за першим етапом фінальної серії особистого чемпіонату Європи в Гданську. За офіційними даними каналу найбільшу аудиторію вболівальників нарахували в Польші - близько 822 тисячі глядачів! Такий показник є найкращим у цьому році, якщо порахувати усі платні телеканали, які транслюють спідвей. Ось що думає з цього приводу головний редактор "Євроспорту" в Польші Адам Відомські:

  - "Така велика кількість телеглядачів під час гонки в Гданську підтверджує, що спідвей має дуже великий потенціал не лише в Польші, а й у багатьох країнах світу. Разом з організаторами турніру фірма "One Sport" докладає максимум зусиль для того, щоб спідвей на нашому каналі транслювався в найкращій якості у найновіших технологіях. В Гданську ми вперше випробували камери Go Pro, які були розміщені на шоломах гонщиків. Це було зроблено для того, щоб кожен вболівальник хоч на мить уявив себе на місці гонщика в самому епіцентрі подій спідвейного свята".

   Нагадаємо, що "Євроспорт" є головним інформаційним спонсором SEC і показуватиме усі фінали особистого чемпіонату Європи у прямому ефірі. Найближча трансляція буде у суботу, 10 серпня з Тольятті. Початок в 20:15 за київським часом.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   Американець Грег Хенкок нарешті отримав дозвіл на працевлаштування у Великобританії. Ще минулого тижня він повинен був дебютувати в Еліт Лізі у складі команди "Пул". Однак британське законодавство не дозволило йому це зробити через брак відповідних документів. Тепер же у Хенкока є "зелене" світло на виступи за свій новий клуб. Планується, що уже сьогодні 43-річний ветеран проведе свою першу гонку у новій першості:

  - "Виступи за "Пул" допоможуть мені підтримувати форму і контакт з мотоциклами. Я уже виступав свого часу у британській лізі. Маю надію, що такий крок буде дуже корисним для мене, і я здобуду тут ще багато досвіду".

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   Тим часом чемпіон світу 2011 року висловив свою думку стосовно розриву контраку з "Полонією" Бидгощ:

  - "Я отримав листа в Бидгощі, у якому було пояснення ситуації. Клуб уже не зможе виправити своє становище в турнірній таблиці. Керівництво команди хоче заощадити найбільше фінансів і на першому плані в них є будова складу на першу лігу у наступному сезоні. Звістка неприємна, вона стала для мене розчаруванням. Але з іншої сторони я розумію клуб. Дуже жаль мені фанів і спонсорів, оскільки вони несамовито підтримували нас протягом сезону і були частиною команди".

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   Вдруге за сезон Оглядова Комісія Польської Екстраліги наклала чималий штраф на "Унію" Лєшно. І вдруге за не відповідну підготовку доріжки до матчу. Цього разу під "пильне око" комісії потрапив поєдинок "Унія" - "Фалубаз", який відбувся ще 30 червня і завершився боєвою нічиєю - 45:45. В п'ятницю був винесений остаточний вердикт - сплатити штраф у розмірі 75 тисяч злотих. Це неабияк обурило президента біло-синіх Йожефа Двораковського:

  - "Тепер мені точно відомо одне - комісар треку, який жодного разу не готував доріжку в Лєшно, і речник Екстраліги мають набагато більше поняття в тому, як готувати доріжку, ніж ми. Пропоную обидвом "діячам" до кінця цього сезону хоч один раз нормально, як цього вимагає так званий "регламент", підготувати доріжку в Лєшно. Маючи досконалі знання в цьому аспекті, що видно з прийнятого рішення, усі ми будемо впевнені в тому, що трек підготовлений за всіма нормами регламенту!"

   На цьому президент "Унії" не зупинився. На його думку, Екстраліга має "зуб" на його команду, але не розуміє, за що. Однак сплачувати цей штраф Двораковські не поспішає:

  - "Це рішення - повна фігня! Ті, хто керує Екстралігою, хочуть зробити з нас дураків. Будь-ласка, вигляньте у вікно - там спека більше 30 градусів... А наш поєдинок знову під загрозою! Я зрозумів дві речі: перша - я особисто звернуся до до ради клубу, щоб вони не сплачували цей незрозумілий штраф у вигляді 75 тисяч злотих, і друге - я не буду змінювати своє рішення стосовно відставки з посади президента клубу. З нетерпінням очікую 30 жовтня, після чого мої обов'язки перейдуть до когось іншого. Якщо "можновладці" Екстраліги хочуть отримати задоволення, нехай отримують, але не ціною моїх нервів і фінансами "Унії" Лєшно!"

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   В Равічі відбувся фінал "Срібного Шолома", який Польський Мотоциклетний Союз кожного року проводить для своїх юніорів. Переможцем цьогорічного розиграшу став Пьотр Павліцкі. Компанію гонщику "Унії" Лєшно на подіумі склали Патрик Дудек і Бартош Змарзлік. Також в цій гонці мав місце курйозний випадок: в дев'ятнадцятому заїзді на старт повинні були вийти Артур Чая, Каміль Пульчинські, Алекс Згардзінські і Матеуш Лукашевські. Однак, уся четвірка ще до цього старту вирішила припинити боротьбу по різних причинах, оскільки гонка супроводжувалася великою кількістю падінь і дефектів техніки. Тож глядачі на трибунах побачили не 20 запланованих заїздів, а 19! 

   Результати:

 1. Пьотр Павліцкі - 15 (3,3,3,3,3)
 2. Патрик Дудек - 14 (3,3,2,3,3)
 3. Бартош Змарзлік - 12 (2,2,3,2,3)
 4. Патрик Дольни - 11 (2,3,2,2,2)
 5. Каспер Гомульскі - 11 (2,2,3,2,2)
 6. Адріан Цифер - 10 (3,2,3,1,1)
 7. Шимон Вожняк - 9 (3,1,1,3,1)
 8. Алекс Згардзінські - 6 (1,2,3,п.-)
 9. Адам Стшелєц - 5 (д,2,в,3,д)
10. Марсель Шимко - 5 (1,0,1,2,1)
11. Хуберт Леговік - 5 (1,п,1,1,2)
12. Оскар Файфер - 4 (1,1,2,д,-)
13. Микола Цурило - 2 (2,п,ф,-,-)
14. Каміль Пульчинські - 1 (0,п,1,0,-)
15. Артур Чая - 1 (1 (0,1,д,п,-)
16. Матеуш Лукашевські - 0 (0,0,д,-,-)
17. Себастіан Нєджвєдз - 0 (д,п,п)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   З наступного сезону кількість команд в усіх польських лігах зміниться. Таке рішення було прийнято радою Головної Спідвейної Комісії Польші на чолі з її керівником Пьотром Шиманським. Цей хід спрямований на підвищення інтересу до матчів у всіх лігах загалом, а особливо Екстраліги. Пьотр Шиманський:

  - "В наступному сезоні по вісім команд буде в Екстралізі і першій лізі, решта клубів виступатимуть у другій лізі. Також обов'язковим буде присутність комісарів треку на матчах першої ліги. Стосовно другої ліги з цим питанням ми ще зачекаємо один рік в зв'язку з важким фінансовим становищем клубів-учасників ліги. Щодо самого регламенту змагань, то змін в порівнянні з цьогорічним сезоном не передбачається. Що стосується закордонних клубів, то даугавпільський "Локомотив" точно виступатиме. За решту команд, які виявлять бажання приєднатися до нас поки-що нічого конкретного сказати не можу".

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   Також шеф Головної Спідвейної Комісії Польші пояснив, чому не виступив Томаш Голлоб на Командному Кубку Світу:

  - "В день півфіналу в Ченстохові Голлоб мав розмову з Мареком Цешлаком, після чого зателефонував мені і повідомив, що через травму хребта не зможе виступити на своєму рівні в цій гонці. Однак сказав, що ми можемо розраховувати на нього в Празі. Та коли поляки виграли півфінал і напряму потрапили до фіналу, Томаш з Цешлаком знову ж таки зустрілись і вирішили, що буде недоречно, якщо Голлоб вийде у складі команди, тим самим посадивши когось з молодих гонщиків "на лавку". Про це вони мені також відразу повідомили. Незважаючи на це, я запросив їх разом з Крийомом до Праги, однак за день до фіналу вони відповіли, що на наступний день у їхнього клубу важливий ліговий поєдинок з "Фалубазом", тому будуть готуватись до нього вдома".

   Правда це чи ні - судити не нам з вами. Але факт залишається фактом - результат "кадри" став не гіршим з Дудеком, ніж міг бути з "худим".

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   Останніми роками все більше європейських гонщиків в зимовий період "рвуться" до сонячної Аргентини, де спідвейний сезон в цю пору року в самому розпалі. Побував там свого часу і наш Андрій Кобрін. Однак те, що розповів поляк Маріуш Фєрлей може змусити серйозно замислитися тих, хто планував цього року стартувати у відкритому чемпіонаті Аргентини над тим, чи варто ризикувати своєю технікою, і, головне, здоров'ям. Маріуш Фєрлей:

  - "Останні два тижні нашого перебування в Аргентині стали справжнім жахіттям. Мало того, що нам не повністю оплатили наші чесно зароблені гроші, так ще й у гонщиків Чехії та Угорщини покрали мотоцикли. Я познайомився з аргентинським гонщиком Себастьяном Клементе і свої мотоцикли перевіз в інше місце, до його батька. Вони є нормальні люди, їм можна було довіряти. На жаль, менше пощастило іншим європейцям. Чого тільки там не відбувалося під час і по завершенню гонок: Інколи, нас били, приставляли вогнепальну зброю до голови і т.д. Одним словом, жах. Найжахливіше те, що загинув Матей Дух, в якого також викрали мотоцикл уже після того злощасного падіння. В той час, коли Матей боровся за своє життя, з його мотоцикла уже почали знімати колеса і мотор. Звертатися до поліції сенсу немає. Це вже зробив Норберт Магоші, коли він став черговою жертвою шахраїв. Поліціянти приїхали до готелю, в якому ми мешкали і хотіли з ним поговорити у відділку, однак Норберт відмовився залишати межі готелю, сказавши, що просто хотів повідомити правоохоронні служби про злочин. Тоді один з поліціянтів приставив до його голови пістолет і змусив таки угорця поїхати з ними. Чесно, згадаю цей період, як жахливий сон..."

   Після цих слів відразу поступила реакція від Пьотра Шиманського:

  - "Уже неодноразово наші гонщики зверталися до FIM з проханням вплинути на аргентинську федерацію і розрахуватися з Адріаном Гомульським, Рафалем Флегером і Маріушем Фєрлеєм. Однак жодної реакції Армандо Кастаньї так і немає. Оскільки аргентинці не оплачують заборгованість, гонщики звернулися до Польського Мотоциклетного Союзу, говорять, що їх обманули, а ми їм ні чим в цьому питанні просто не можемо допомогти. Тому, на цьогорічний чемпіонат Аргентини наша федерація не відпустить жодного представника, що значно зменшить зацікавленність вболівальниками цього турніру".

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   Один з улюбленців українських вболівальників латвієць Анджей Лебедєв продовжує завойовувати любов до себе фанатів у різних країнах світу. Минулої суботи завжди радісний прибалтієць підкорював німецьких фанів у матчі "Ландшут Девілс" - "Нордстерн Стральсунд" в рамках розиграшу німецької ліги. Господарі перемогли з рахунком 51:33, а найрезультативнішим гонщиком команди став, звісно, Анджей Лебедєв - 15 очок. Окрім нього, в складі "Ландшута" також непогану гонку провів росіянин Ренат Гафуров - 11 очок.

"Ландшут Девілс":

 1. Мартін Смолінські - 12 (2,2,2,3,п,3)
 2. Ренат Гафуров - 11 (3,2,2,1,2,1)
 3. Міккель Міккельсен - 8 (1,1,2,2,д,2)
 4. Анджей Лебедєв - 15 (3,3,3,3,3,п)
 5. Марсель Хельфер - 5 (1,д,2,2)

"Нордстерн Стральсунд":

11. Лукаш Боярські - 2 (0,0,0,п,2,0)
12. Тобіас Буш - 7 (1,3,1,д,0,д,2)
13. Пшемислав Павліцкі - 20 (2,3,3,6(!),3,3)
14. Олівер Бернтзон - 4 (0,в,1,1,1,1)
15. Річард Спейсер - 0 (0,0,0) 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   До старту Гран-Прі Латвії залишилося менше двох тижнів. Підготовка до цих змагань їде повним ходом. На даний момент запрошення від організаторів під назвою "дика картка" отримав Анджей Лебедєв. Однак, за словами керівника Трекової Комісії Мотофедерації Латвії Володимира Рибнікова, це рішення ще не є остаточним:

  - "На момент подачі заявки Анджей Лебедєв був фаворитом у цій "номінації". Та ми ще маємо право на заміну, тому ще подивимося, хто буде в кращій формі - він чи Пуоджукс. Багато-хто бачив, як проїхав перший фінальний етап особистого чемпіонату Європи Кястас. Там було шість учасників Гран-Прі і наш гонщик відмінно виступив, зайнявши п'яте місце в гонці. Саме тоді у мене виникли певні сумніви, чи не краще готовий на даному етапі Пуоджукс? Тиждень перед тим саме він був яскравим лідером збірної Латвії на ККС, на рівних змагаючись з лідерами світового спідвею. Хоча через день знову ж таки Анджей Лебедєв не залишив жодних шансів суперникам на особистому чемпіонаті Латвії... В нас ще є тиждень, тому ми ретельно будемо стежити за двома гонщиками. Можу сказати лише одне - 17 серпня виступить або Лебедєв, або Пуоджукс..."



 О.Кульбаченко


Категорія: Інше |
 
Переглядів: 965 | Додав: jktu86 | Рейтинг: 5.0/7
Всього коментарів: 2
Написал mithun, 07.08.2013 Спам

Имел ввиду ГП Латвии,по дикой карте.Осенью 2012,по окончанию сезона,на Metanol.lv проводили (да и сейчас проводят)опрос читателей "кого вы хотели бы видеть в ГП Латвии"вот там я и отдал свой голос за Костю.
.

Написал mithun, 06.08.2013 Спам

Анжик конечно показывает высокую форму,но думаю Костик показал бы себя лучше(больше опыта),ну как уже ты упоминал за словами Рыбникова,на SEC он показал свою форму,среди гонщиков высшего уровня.Я еще с прошлого года за Костю в ГП,но решать конечно не мне.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Співпраця

Пропозиції про співпрацю за телефоном +380634472537 або за адресою rivne.speedway@gmail.com

Фейсбук

Вхід

Привет: Заблукавший

Гость, мы рады вас видеть. Пожалуйста зарегистрируйтесь или авторизуйтесь!


Знайти