Переклад

Статистика




Онлайн всего: 2
Гостей: 2
Пользователей: 0

Головна » 2013 » Июль » 30 » Спідвейний уїк-енд
20:32
Спідвейний уїк-енд
   Кястас Пуоджукс... Особистий чемпіонат Латвії... Травма Кріса Харріса... Локтаєв і Хенкок без клубу в Польші... Командний чемпіонат Росії... Призові для збірної Польші... Черговий скандал в Жешуві... BSI проти SEC: хто кого?...


  Кястас Пуоджукс став справжнім відкриттям першого фіналу особистого чемпіонату Європи в Гданську. Він лише за крок залишився від фінального заїзду, але після гонки засмученим не виглядав:

  - "Вдалося дуже добре проїхати в декількох заїздах. В півфіналі половину дистанції був другим, але одна помилка - і все... Надздоганяти Воффіндена дуже важко і практично нереально. Приємно було бачити велику кількість вболівальників з Латвії, які під час кожного мого старту активно підтримували мене, за що їм окрема подяка. Ще є три етапи, в яких буду викладатись на максимум для того, щоб у кінцевій класифікації посісти як можна вище місце. Моїм завданням мінімум є потрапляння до першої вісімки".

----------------------------------------------------------------------------------

   Тим часом в Даугавпілсі відбувся відкритий чемпіонат Латвії в особистому заліку. Прогнозовану перемогу здобув Анджей Лебедєв, якому комплект не дозволив привезти лише Максим Богданов, який в додатковому заїзді за друге місце залишив позаду себе фіна Тімо Лахті. Неприємно завершилась гонка відразу для двох росіян - у Ільї Чалова медики діагностували перелом руки, а в Андрія Кудряшова - травми тазу і бедра.

   Результати:

 1. Анджей Лебедєв - 14 (3,3,3,2,3)
 2. Максим Богданов - 11+3 (2,1,3,3,2)
 3. Тімо Лахті (Фінляндія) - 11+2 (2,0,3,3,3)
 4. Кястас Пуоджукс - 10 (3,3,1,3,п/в)
 5. Андрій Кудряшов (Росія) - 10 (2,3,3,2,п/в)
 6. В'ячеслав Гіруцький - 10 (2,2,2,1,3)
 7. Олівер Бернтзон (Швеція) - 9 (3,2,1,1,2)
 8. Ілья Чалов (Росія) - 9 (3,3,п/в,1,2)
 9. Єспер Соугард (Данія) - 8 (1,2,2,0,3)
10. Мірослав Яблонські (Польша) - 7 (1,0,2,2,2)
11. Вадим Тарасенко (Росія) - 6 (0,1,1,3,1)
12. Томаш Хжановські (Польша) - 4 (д,1,0,1,2)
13. Володимир Бородулін (Росія) - 4 (1,2,1,нс,нс)
14. Євгеній Костигов - 4 (0,1,2,1,п/в)
15. Іван Плешаков - 2 (1,0,0,0,1)
16. Андрій Ковальчук - 0 (д,нс,нс,нс,нс)

-----------------------------------------------------------------------------------

  Британець Кріс Харріс змушений буде пропустити декілька тижнів. Причиною цьому стало падіння під час вчорашнього матчу Еліт Ліги, якого "Бомбер" зазнав у заключному, п'ятнадцятом заїзді. Після медичного огляду в нього виявили перелом ключиці. 

-----------------------------------------------------------------------------------

   В Бидгощі в те, що врятується місцева "Полонія" від вильоту з Екстраліги, не вірить уже ніхто. Останнім підтвердженням цього стали кардинальні зміни в складі клубу. Президент біло-червоних прийняв резонансне рішення достроково розірвати контракти з лідерами команди Грегом Хенкоком і Олександром Локтаєвим:

  - "Зробили це з прицілом на майбутнє команди. Хочемо дати шанс проявити себе нашим юніорам, щоб уже в наступному сезоні в розиграші першої ліги відразу повернути собі перепустку до Екстраліги. Звісно, таке рішення далося нам дуже важко. Однак обидва гонщика вже ніяк не могли врятувати нас від вильоту, а з фінансової точки зору ми лише виграємо, зекономивши на зарплатах двох гонщиків. І Саша, і Грег сприйняли це з розумінням і як справжні професіонали. Ми в майбутньому бажаємо їм тільки хороших результатів, і вони завжди будуть бажаними гостями на нашому стадіоні".

------------------------------------------------------------------------------------

   В Октябрському і Тольятті відбулися чергові матчі російської ліги. В першому матчі господарі не змогли вчинити гідний опір більш титулованим гонщикам СК "Турбіна" з Балаково і поступилися з рахунком 30:60, а в Тольятті лідер першості і головний претендент на звання чемпіонів "Мега-Лада" розгромила СК Салават.

СК Октябрський - 30:

 9. Євген Сидорін - нс
10. Ленар Нігматзянов - 10 (1,3,2,2,0,2)
11. Олексій Гузаєв - 7 (1,0,2,2,2,0)
12. Олександр Кочетов - 3 (0,2,д,1)
13. Іван Сіміков - нс
14. Олександр Максаков - 0 (п/в,д,д)
15. Кирил Філінов - 3 (0,0,в,1,1,1)
16. Іван Львов - 7 (1,3,2,0,1)

СК "Турбіна" - 60:

 1. Роман Поважний - 9 (2,3,1,3)
 2. Денис Носов - 1 (0,1)
 3. Андрій Кудряшов - 14 (2,2,1,3,3,3)
 4. Володимир Бородулін - 12 (3,1,3,1,2,2)
 5. Сергій Мізунов - 3 (2,1,0)
 6. Андрій Чінділов - 7 (1,3,3)
 7. Ілья Чалов - 14 (3,2,3,3,3)
 8. Володимир Морозов - 0 (д)

----------------------------------------

"Мега-Лада" - 58:

 9. Артем Лагута - 12 (д,3,3,3,п/в,3)
10. Даниїл Іванов - 9 (3,1,1,2,2)
11. Олег Бесчастнов - 8 (3,2,1,2,0)
12. Віктор Кулаков - 2 (1,0,1)
13. Міхаїл Литвинов - 8 (2,3,3)
14. Микита Федоров - 2 (2)
15. Віталій Бєлоусов - 14 (3,3,3,3,2)
16. Сергій Агальцов - 3 (1,2)

СК Салават - 30:

 1. Семен Власов - 3 (2,0,0,д,1)
 2. Кирило Цуканов - 5 (1,2,п/в,1,1,в/2хв)
 3. Сергій Даркін - 15 (3,2,2,2,3,3)
 4. Денис Гізатуллін - 4 (п,0,0,1,1,2)
 5. Сергій Полєнок - 2 (п,2)
 6. Вадим Ямілов - 0 (п/в,в)
 7. Роман Каширін - 1 (1)
 8. Андрій Єжов - 0 (п/в,п/в)

-------------------------------------------------------------------------------------------

   Перемога в Командному Кубку Світу принесла збірній Польші чималі доходи. Польський Мотоциклетний Союз виплатив команді 75 тисяч злотих, 80 тисяч злотих "підкинула" Міжнародна Мотоциклетна Федерація і 50 тисяч перепало від титульного спонсора збірної - компанії Enea.

   Завдяки своєму спонсору команда не мала жодних проблем з підготовкою до турніру. Enea забезпечила "кадру" костюмами, моторами, запчастинами, проживанням і доїздами. Загалом, на все це пішло близько 140 тисяч злотих. Але, як пообіцяли в Enea, це ще не кінець. По завершенні сезону вони планують оплатити для всієї збірної відпочинок в теплих країнах світу. Скоріше за все, такою країною стане Єгипет.

--------------------------------------------------------------------------------------------

   І знову в центрі уваги "Марма" Жешув! Тепер скандал розгорівся уже в самому клубі. Як очікувалось на старті сезону, в десятирічний юбілей спонсорства "Марми", команда зможе поборотися за нагороди першості. Однак, в даний момент постало питання виживання в Екстралізі. І в такий складний період, коли, здавалося б, вся команда мала бути ще більш згуртована, все відбувається з точністю до наоборот. Так, уже публічно висловили своє незадоволення присутністю в команді Нікі Педерсена Юріца Павліч і Гжегош Валашек. Обидва гонщики вважають, що вся команда тільки й працює на датчанина, ризикуючи і своїм здоров'ям, щоб навіть ціною ризику і падіння пропустити вперед Педерсена, який після цього просто забуває про партнерів. Також гонщиків обурює той факт, що Нікі перебуває під особливим "наглядом" Марти Полторак, яка всю увагу приділяє лише йому. Гжегош Валашек:

  - "Можливо, мені доведеться достроково завершити сезон, оскільки я хронічно боюся падінь. Тому на старті я думаю лише про те, щоб не поступила вказівка впасти..."

   І Нікі Педерсен, і Марта Полторак цю ситуацію поки-що не прокоментували. Що ж, Марті Полторак і її "Мармі" уже точно можна віддати титул, як найбільш помітна фігура в Екстралізі сезону 2013 року! 

---------------------------------------------------------------------------------------------

   BSI робить все можливе і надалі для того, аби не дозволити чемпіонату Європи набути такої популярності, яка є в Гран-Прі. Уже підрахували, що лише етап в Гданську обійшовся в 240 тисяч злотих, а на весь чемпіонат повинно піти близько 600 тисяч доларів. Основну частину цієї суми презентував спонсор "Унібакса" Роман Каркосік, який вважається одним з найбагатших людей Польші. Тому BSI уже бачить в ньому серйозного конкурента. Ось що розповів Адам Кружинські, один із засновників нового формату чемпіонату Європи:

  - "BSI неодноразово натискало на тих гран-прістів, яких нам таки вдалося залучити до свого турніру. Однак, Томаш Голлоб, Еміль Сайфутдінов, Нікі Педерсен і Андреас Йонссон не "повелися" на їхні погрози. Тепер їхньою "мішенню N1" є Тай Воффінден. Маємо сподівання, що його також не вдасться "завербувати"

   Як розповів пан Кружинські, один із засновників Гран-Прі Пол Белламі під час Командного Кубку Світу в Празі відверто заявив йому, що зробить все можливе і неможливе для знищення чемпіонату Європи нового формату:

  - "Ми будемо натискати на FIM, щоб вона заборонила виступати гонщикам Гран-Прі у ваших змаганнях. В даний момент хороших гонщиків не дуже багато, і всі вони повинні виступати тільки в серії Гран-Прі. Я багато років працював, щоб зробити з ГП хороший продукт, і мені це вже майже вдалося. Однак, уже зараз ходять чутки, що австралійці хочуть прийняти польське громадянство щоб брати участь у чемпіонаті Європи. Я не позволю, щоб ви знищили досягнення всього мого життя!", - сказав Пол Белламі.

   В даний момент BSI активно "пресує" Воффіндена. 10 серпня в Тольятті відбудеться другий фінал особистого чемпіонату Європи, а уже на наступний день він має бути на матчі свого клубу в британській лізі. Йому дали натяк, що у випадку зпізнення або неявки на ліговий матч, він не зможе більше стартувати в матчах британської ліги.

   Враховуючи все це, Адам Кружинські і його супутники відразу заявили, що уже в 2014 році для підвищення популяризації особистого чемпіонату Європи розглядається варіант уже з семи(!) етапів! До чотирьох цьогорічних можуть добавитися етапи у Варшаві, на олімпійському стадіоні в Мюнхені, а також на "Лужниках" в Москві. Реакція на такі плани зі сторони BSI, гадаю, не заставить себе довго чекати!



Категорія: Інше |
 
Переглядів: 1165 | Додав: jktu86 | Рейтинг: 5.0/9
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Співпраця

Пропозиції про співпрацю за телефоном +380634472537 або за адресою rivne.speedway@gmail.com

Фейсбук

Вхід

Привет: Заблукавший

Гость, мы рады вас видеть. Пожалуйста зарегистрируйтесь или авторизуйтесь!


Знайти