Переклад

Статистика




Онлайн всего: 2
Гостей: 2
Пользователей: 0

Головна » 2013 » Июль » 17 » Спідвейний уїк-енд
07:35
Спідвейний уїк-енд
   Лідер збірної Данії Нікі Педерсен по закінченню цього сезону може зіткнутись з серйозною проблемою - його контракт з фірмою "Axelent" добігає завершення терміну дії. Директор цієї фірми не бачить перспектив і надалі спонсорувати гонщика. Матс Хілдінг, директор "Axelent":

  - "На нашу думку, багато користі від продовження співпраці з Нікі ми не почерпаємо. Дуже вдячні Педерсену за ті вісім років, які ми пропрацювали разом. Завдяки йому у нашої фірми з'явилось чимало клієнтів у Данії. Однак всьому є свій початок і кінець".

   Нікі розуміє, що нічого постійного у світі немає, тому не тримає образи на фірму "Axelent":

  - "Спідвей - дорогий вид спорту. Тому я вдячний "Axelent" за те, що так довго мене підтримували. Уже зараз починаю шукати нових спонсорів, оскільки знайти їх не так просто, як здається".

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   Новий формат проведення особистого чемпіонату Європи зацікавив не лише фанатів "чорного спорту", а й багатьох зірок спідвею. Так, Мацей Яновські, який виборов право стартувати в фінальній серії цього турніру, не приховує радості з цього приводу:

  - "Дуже приємно, що стартуватиму у такому турнірі. Організатори SEC зробили все можливе для популяризації спідвею. Склад учасників фіналів є дуже сильним. Можу запевнити всіх вболівальників, що прикладу максимум зусиль на кожному етапі, щоб у підсумковій класифікації фінішувати у призовій трійці. Я розумію, що зробити це буде дуже важко, оскільки учасниками серії є багато чемпіонів і призерів Європи і світу. Хочу довести, що я не слабкіший від них".

   Звістку про "дику картку" на всі фінальні етапи особистого чемпіонату Європи британець Тай Воффінден сприйняв з задоволенням. Він вважає, що участь у таких змаганнях стане для нього черговим кроком до нових перемог і титулів:

  - "В першу чергу, хочу подякувати тим людям, які дали можливість мені стартувати у таких гонках. Організатори чемпіонату Європи зробили все можливе, щоб ці змагання привернули увагу не лише елітних гонщиків, але й великої аудиторії вболівальників, багато з яких перед цим не звертали увагу на такий вид спорту, як спідвей. Календар SEC складений таким чином, що не буде заважати спортсменам виступати в інших лігах. Особисто в мої плани старти у цьому турнірі на початку сезону не входили, однак коли організатори запропонували мені "дику картку" і поглянувши на стартовий лист фіналів, з радістю прийняв їхнє запрошення. Тепер з нетерпінням очікую початку змагань".

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   Кріс Холдер не повернеться на доріжку в цьому році. Після фатального падіння в матчі британської ліги чемпіон світу минулого року уже переніс дві операції. Курс реабілітації Холдер проходитиме на своїй батьківщині:

  - "На жаль, виїхати на доріжку цього року шансів у мене немає жодних. На мене очікує півроку перерви. Найближчим часом повернуся до Австралії, де буду проходити реабілітаційний курс. Нічого не зробиш, це спідвей..."

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   Здається, що Марта Полторак прагне отримати нагороду "найпомітніша персона польського спідвею" цього сезону. Не встигли втихнути пристрасті по матчу "Унія" Лєшно - "Марма" Жешув, як президент останніх знову готує "листа - пропозицію" до PZM. Цього разу Полторак вважає, що її команді мають зарахувати "технічну" перемогу над іншою "Унією" - тарнувською, через проблему поливальної машини, яка затягнула перерву в матчі аж на 45 хвилин:

  - "В регламенті змагань чітко вказано, що перерва між стартами не може бути довшою, ніж півгодини. В цьому матчі вона затягнулася на сорок п'ять хвилин, що є грубим порушенням зі сторони господарів. Доказом цього є пряма трансляція гонки, тому цей факт підтвердить багато вболівальників..."

   Полторак визнала, що господарі виграли справедливо, але регламент все-таки порушили, за що повинні понести покарання:

  - "Навіть якби ми виграли цей поєдинок, все одно домагалися б "валковера". Регламент змагань польської Екстраліги одинаковий для всіх. Я прекрасно розумію арбітра матчу, який просто виконував свої обов'язки, не маючи права зупинити матч. Але тепер повинні втрутитися в дану ситуацію представники PZM. Особливо розглядати цю справу немає потреби. Достатньо лише поглянути на пункт 316.6.1 регламенту і все стане зрозумілим".

   Пункт 316.6.1 говорить:

  - "Валковер" для команди гостей можуть оголосити арбітр або делегати федерації на даному матчі, забравши одне очко у господарів, "заморозивши" ліцензію треку на чотири тижні від дати проведення матчу, покарання у вигляді штрафу від 75 тисяч злотих до 100 тисяч злотих..."

   Рішення по даному матчі буде прийняте протягом двох тижнів.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


   Естафета Олімпійського вогня "Сочі-2014" стартує в Москві 7 жовтня. Триватиме вона 123 дні і відвідає усі регіони Російської Федерації. Через Тольятті "Святий" вогонь понесуть гонщики "Мега-Лади" Даниїл Іванов, Іван Іванов, Сергій Карачинцев і Дмитро Хоміцевич.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   Андреас Йонссон з кожним днем почувається набагато краще. Йому уже не терпиться повернутися на доріжку, однак медики цього робити в даний момент йому не рекомендують:

  - "Андреас хотів повернутися на доріжку ще в липні, але лікарі заборонили йому це зробити, щоб не ризикувати здоров'ям. З кожним днем у нього з'являється все більше сил. Андреас стверджує, що уже готовий на сто процентів, але зважаючи на травми, які він отримав, я цілком підтримую медиків...", - сказав президент "Фалубазу" Марек Янковські.

   В зв'язку з цим шведський гонщик пропустить перший фінальний етап особистого чемпіонату Європи. Його замінить співвітчизник і "брат по нещастю" Фредрік Ліндгрен (якщо сам встигне оговтатися від отриманих пошкоджень).

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   В Швеції відбувся півфінал особистої першості. В ньому визначалися вісім фіналістів, які приєднаються до Андреаса Йонссона, Антоніо Ліндбака, Петера Карлссона, Петера Льюнга, Фредріка Ліндгрена, Йонаса Давідссона, Даніеля Нермарка і Томаса Х.Йонассона, котрі отримали "дикі картки" на ці змагання. 

   Результати півфіналу:

 1. Кім Нільсон - 13 (2,3,2,3,3)
 2. Даніель Давідсон - 13 (3,3,2,2,3)
 3. Деніс Андерссон - 12 (3,2,3,3,1)
 4. Магнус Зеттерстрем - 12 (3,3,1,2,3)
 5. Людвіг Ліндгрен - 10 (2,2,3,1,2) 
 6. Мікаель Макс - 9 (1,3,3,0,2)
 7. Андерс Меллгрен - 8 (3,2,2,0,1)
 8. Сімон Густафссон - 7+3 (2,1,ф,1,3)
----------------------------
 9. Йонас Кільмакорпі - 7+2 (1,2,1,1,2) - резервний у фіналі
10. Якоб Торссел - 7+1 (2,1,0,3,1) - резервний у фіналі
----------------------------
...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   Також у Чехії відбувся півфінал особистої першості країни. Пітувку до фіналу отримали шість гонщиків:

 1. Ханек Стіхауер - 15 (3,3,3,3,3)
 2. Зденек Холуб - 13+3 (3,3,2,3,2)
 3. Едуард Крчмар - 13+2 (3,2,3,2,3)
 4. Ян Холуб - 13+1 (3,1,3,3,3)
 5. Ондрей Сметана - 11+3 (2,3,3,2,1)
 6. Міхал Скурла - 11+2 (3,3,0,2,3)
-----------------
 7. Роман Чейка - 11+д (2,2,2,3,2) - резервний у фіналі  
...
16. Міхаела Крупічкова - 3 (д,1,в,0,2)
...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   Ще перед початком сезону Анджей Лебедєв мав декілька пропозицій від клубів Екстраліги. Однак юний латвієць розуміє, що поспішати до найсильнішої ліги світу не варто, оскільки там можна загубитися і потім ніхто і не згадає, що був такий гонщик, як Лебедєв:

  - "Немає у світі гонщика, який не хоче виступати у польській Екстралізі. Але потрібно зважити всі плюси і мінуси. Особисто я не хочу бути одним з багатьох. Не так просто там закріпитися, оскільки є багато місцевих молодих гонщиків, а у мене не було б можливості виступати, як юніор. Тому для успішного виступу в Екстралізі потрібно набути належного досвіду і дуже багато працювати. Можливо, уже зимою подумаю над питанням участі в Екстралізі наступного сезону".



О.Кульбаченко



Категорія: Інше |
 
Переглядів: 1115 | Додав: jktu86 | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Співпраця

Пропозиції про співпрацю за телефоном +380634472537 або за адресою rivne.speedway@gmail.com

Фейсбук

Вхід

Привет: Заблукавший

Гость, мы рады вас видеть. Пожалуйста зарегистрируйтесь или авторизуйтесь!


Знайти