Переклад

Статистика




Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2013 » Июль » 8 » Спідвейний уїк-енд
19:44
Спідвейний уїк-енд
   По завершенню фіналу командного чемпіонату Європи серед юніорів лідер нашої команди Олександр Локтаєв дав інтерв'ю, в якому підтвердив наші здогадки щодо свого виступу особисто, і командного загалом у цій гонці:

  - "Дуже добре виступили наші суперники. Я їх вітаю зі здобутими нагородами. Їхали без жодних сподівань на медалі, тому що результат був відомий ще задовго до початку змагань. Партнери по команді ще не готові до боротьби на рівні з такими суперниками. Їм бракує досвіду і фінансування. Для того, щоб спонсори звернули свою увагу на них, потрібно показувати хороші результати. А щоб був результат, потрібно працювати. Це найважливіший чинник, без нього нічого не досягнеш".

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   Другий півфінал кваліфікації до Гран-Прі-2014 відбудеться сьомого серпня в Хольстеді. Це вже буде друга спроба провести ці змагання в Данії. Перша виявилася невдалою через дощову погоду, яка протягом двох днів захопила Есбьєрг, після чого організатори вирішили змінити "поле битви". В цьому півфіналі за потрапляння до першої вісімки, а разом з тим і до Челленджа, побореться і наш Саша Локтаєв.

   Учасники другого півфіналу:

 1. Томас Х.Йонассон (Швеція)
 2. Петер Кільдеманд (Данія)
 3. Тімо Лахті (Фінляндія)
 4. Нільс Крістіан Іверсен (Данія)
 5. Алеш Дримль (Чехія)
 6. Едвард Кеннетт (Великобританія)
 7. Кеннет Бьєрре (Данія)
 8. Кшиштоф Кашпчак (Польша)
 9. Віктор Голубовський (Росія)
10. Анджей Лебедєв (Латвія)
11. Олександр Локтаєв (Україна)
12. Пшемислав Павліцкі (Польша)
13. Дакота Норт (Австралія)
14. Тобіас Кронер (Німеччина)
15. Пьотр Павліцкі (Польша)
16. Лінус Сундстрем (Швеція)

   Резерв:

17. Кевін Вольберт (Німеччина)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   Протягом останніх двох років фанати "Фалубазу" і керівництво клубу очікувало на хоч будь-які результати шведського гонщика Йонаса Давідссона. Минулого сезону він провів дві-три більш-менш нормальні гонки, а цього року таких ще і близько не було. Після того, як в позаминулому турі в Лєшно швед виборов одне очко, терпіння Роберта Довхана вичерпалось:

  - "Не хочу навіть говорити про це. Останнім часом він їздить, як шкільний учень. Ми дуже довго чекали і багато шансів йому надавали, але він їх постійно благополучно завалював. Весь цей період ми сподівалися, що Давідссон все ж вистрелить, але цього не сталося. Ми не відвертаємося від нього, можливо, це просто складний період у його житті чи спортивній кар'єрі. Але більше чекати не можемо. Нам потрібний результат зараз. Якщо він покращить свої показники на тренуваннях, звичайно, що знову отримає шанс".

   Місце шведа зайняв арендований в гожувської "Сталі" Адріан Гомульські. Сам гонщик також не проти був цього, оскільки за весь сезон провів лише один матч Екстраліги проти "Старта" з Гнєзно, в якому виборов одне очко у трьох стартах.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   В Рибніку місцеві бізнесмени створили організацію Speedway Elite Club. На думку ініціаторів створення такого проекту, такий хід буде корисний не тільки рибнінському спідвею, а й самим капіталовкладникам. Кшиштоф Мрожек, президент Рибніка:

  - "Ідея створення організації Speedway Elite Club об'єднає небайдужих у нашому місті до спідвею людей. Це піде на користь як спідвею у фінансовому плані, так і самим бізнесменам, які матимуть змогу звернутись за допомогою один до одного в будь-який момент. Зараз висловили бажання співпрацювати шістнадцять "багачів", але ця цифра не остаточна. Якщо все піде за планом і спідвей в Рибніку найближчим часом знову оживе так, як це було декілька років тому, можливо, акції клубу розподіляться між цими людьми".

   Виникає два запитання: 1). Невже в Україні бізнесменів менше, ніж в Польші? 2). Невже в Україні бізнесмени живуть бідніше за польських?

   Відразу дві відповіді: 1). бізнесменів в десятки (можливо, і в сотні) разів більше в Україні. 2). Українські бізнесмени в десятки (якщо не більше) разів мають більші суми на рахунках, ніж польські. Висновки робіть самі...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   В Данії Андрій Карпов провів вдалий поєдинок датської ліги в складі "Хольстебро". Команда нашого гонщика здобула впевнену домашню перемогу над "Оутрупом", а червоноградець виборов 13 очок, ставши другим по результативності у своїй команді, і в матчі загалом. Рахунок матчу - 48:36.

   "Хольстебро"

1. Б'ярне Педерсен - 16 (3,3,3,3,2,2)
2. Йонас Б.Андерсен - 12 (1,3,2,2,2,2)
3. Андрій Карпов - 13 (3,2,2,0,3,3)
4. Хенрік Моллер - 2 (0,1,0,1,0)
5. Міккель Б.Андерсен - 5 (0,0,3,2,0) 

   "Оутруп"

1. Мадс Корнеліуссен - 11 (2,1,2,3,0,3)
2. Клаус Недермарк - 8 (п,2,3,1,1,1,п)
3. Даніель Єленєвські - 10 (2,д,3,3,1,1)
4. Олівер Бернтцон - 2 (1,д,1,п,0)
5. Єспер Шарф - 5 (1,2,1,1)

   Турнірна таблиця чемпіонату Данії:

 М Б О В Н П +/- 
1. "Есбьєрг" 14 +61 
2. "Фьєлстед" 13 +19 
3. "Хольстебро" 12 +18 
4. "Хольстед" 11 +12 
5. "Слангеруп" -11 
6. "Гріндстед" -18 
7. "Мункебо" -3 
8. "Оутруп" -78 


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   Після того, як Еміль Сайфутдінов, посилаючись на травму, відмовився від участі в Командному Кубку Світу, всі надії російських вболівальників покладалися на Артема і Григорія Лагутів. Однак вчора в перерві матчу "Унія" Тарнув - "Марма" Жешув в прямому ефірі Артем зробив сенсаційну заяву:

  - "Разом з братом матимемо декілька днів відпочинку, а потім розпочнемо підготовку до вирішальних матчів Екстраліги. Через брак фінансування зі сторони нашої федерації ми, скоріше за все, не виступатимемо на Командному Кубку Світу. Готуватися до таких престих змагань за власні кошти - дороге задоволення".

   Якщо так станеться, для російської команди вже неабияким успіхом буде вихід з групи до "рейс-офф", а про відстоювання бронзових нагород минулорічної першості говорити навіть не приходиться.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

   Росіянин Григорій Лагута в суботу виборов путівку до фіналів особистого чемпіонату Європи. Цей титул у нього уже є, здобутий 2011 року в Рівному. А ось про виступи в світовій серії Гран-Прі він поки-що не надто задумується, мотивуючи це браком часу:

  - "В мене абсолютно немає вільного часу. Я і без кваліфікацій до Гран-Прі надто зайнятий змаганнями у різних країнах Європи. Календар запланованих виступів і так вже переповнений. Якщо ж говорити про ці кваліфікації, то вони в мої плани не входили з самого початку. Хоча хотілося б спробувати свої сили серед найсильніших гонщиків, але за умови, якщо мені нададуть організатори "дику картку" на весь цикл".

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

   Щось неймовірне відбувається зі шведськими гонщиками. За останні два тижні шестеро(!) спідвеїстів країни "Тре Крунур" відвідали медичні заклади в різних країнах Європи через отримані травми. Останнім з них став ветеран шведського спідвею Петер Карлссон, який у п'ятницю в матчі британської Еліт Ліги в результаті падіння зазнав струсу мозку. Перерва між стартами гонщика може скласти до двох тижнів. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   В середу страшної аварії зазнав німецький гонщик Кристіан Хефенброк. Направляючись на велосипеді в напрямку мототреку він потрапив під колеса вантажного автомобіля. Наслідком цього стали переломи скули (парна кість лицевого черепа), лопатки, розірване вухо, прокушений язик, розбите обличчя, рвані рани долоней. Відразу після аварії гонщика було доставлено до реанімаційного відділення, а згодом переведено до палати інтенсивної терапії. Кристіан не приховує, що перебував за крок до смерті, і дуже задоволений, що все найстрашніше позаду. Однак розуміє, що цього року повернутися на доріжку у нього шансів майже немає.

   Як пригадує гонщик, правила порушив водій вантажівки, який рухався на великій швидкості по вулиці з одностороннім рухом і не зупинився, виїжджаючи на головну дорогу, по якій їхав потерпілий. Для Кристіана цей удар став несподіваним, і падаючи, він вдарився головою в асфальт. Свідки аварії підтверджують, що Хефенброк реально побував під колесами вантажівки, і те, що він залишився живим - просто чудо. Тож від імені всіх любителів спідвею і вболівальників Кристіана Хефенброка бажаємо йому якнайшвидшого одужання і повернення на доріжку!





О.Кульбаченко
  

 
Переглядів: 1530 | Додав: jktu86 | Рейтинг: 5.0/8
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Співпраця

Пропозиції про співпрацю за телефоном +380634472537 або за адресою rivne.speedway@gmail.com

Фейсбук

Вхід

Привет: Заблукавший

Гость, мы рады вас видеть. Пожалуйста зарегистрируйтесь или авторизуйтесь!


Знайти