Переклад

Статистика




Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2013 » Июнь » 18 » Спідвейний уїк-енд
21:34
Спідвейний уїк-енд
   Дарсі Ворд... Перегляд Evrosport Best Pairs... Другий півфінал особистого чемпіонату Росії... Марта Полторак... Травми Матея Куса і Адріана Мєдзинського... Рекорд Грега Хенкока...   Еміль Сайфутдінов... Пшемислав Павліцкі... Нікі Педерсен... Анджей Лебедєв... Особистий чемпіонат Європи серед юніорів...  Станіслав Мельничук...  

   Дарсі Ворд продовжує заліковувати травму, отриману на третьому етапі Гран-Прі в шведському Гетеборзі. На його появу очікували в Гожуві минулої суботи, однак молодий австралієць вирішив більш ретельно підготуватися до наступних стартів:

  - "Уже найближчим часом приїду в Польшу для тренувань. Буде видно, як буду себе почувати, оскільки в даний момент моя форма далека від ідеальної. Сподіваюся, що протягом цих двох тижнів відновлю свої кондиції і буду в повній боєвій готовності перед Гран-Прі Данії. Враховуючи те, що пропустив три етапи серії, буду боротись за потрапляння у вісімку кращих".

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   "Цирк найкращих пар світового спідвею" під гучною назвою Evrosport Best Pairs, організований каналом "Євроспорт", мали змогу спостерігати у 70-ти країнах світу. За останніми підрахунками, свідками цієї події стали більше 4 мільйонів глядачів, в тому числі і азіати з африканцями. Ось що сказав з цього приводу директор відділу "Євроспорту" в Польші Радек Яворські:

  - "Це була перша трансляція спідвею в прямому ефірі в історії Євроспорту. За результатами аналізу помітна зацікавленність цим видом спорту не лише в Польші, а й по всій Європі. Маю надію, що це тільки початок. Проглядаються тенденції ще більшої зацікавленності спідвеєм на нашому континенті і в цілому світі, тому ми зацікавлені в трансляціях найцікавіших спідвейних змагань на міжнародному каналі "Євроспорт". Ця дисципліна мотоспорту є невідомою в багатьох країнах Європи. Вірю, що найближчі старти фіналів особистого чемпіонату Європи в новій формулі за участю найсильніших спортсменів Старого Світу, які будуть транслюватись на "Євроспорті", стануть додатковим стимулом для подальшого розвитку спідвею".

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   За відсутності Олександра Локтаєва, який відмовився від участі в особистому чемпіонаті Росії через напружений графік змагань, перемогу без надзусиль в другому півфіналі турніру в Салаваті здобув гонщик балаковської СК "Турбіна" Андрій Кудряшов. Компанію на подіумі молодому гонщику склали Семен Власов (Салават) і ще один юніор Віктор Кулаков (Тольятті). Через проблеми з технікою і падіння не зміг кваліфікуватись до фіналу один з фаворитів гонки Денис Гізатуллін.

   Результати:

 1. Андрій Кудряшов (Балаково) - 14 (3,3,3,3,2)
 2. Семен Власов (Салават) - 12 (2,3,1,3,3)
 3. Віктор Кулаков (Тольятті) - 11 (3,3,2,п/в,3)
 4. Володимир Бородулін (Балаково) - 11 (2,2,3,2,2)
 5. Віталій Бєлоусов (Тольятті) - 10 (3,2,3,п,2)
 6. Ілья Чалов (Балаково) - 10 (ф,1,3,3,3)
-------------------------------------------------------------------------
 7. Ленар Нігматзянов (Октябрський) - 9 (3,3,п,1,2) - резервний у фіналі
-------------------------------------------------------------------------
 8. Андрій Єжов (Салават) - 7 (2,2,ф,3,в)
 9. Сергій Поленок (Салават) - 6 (2,1,1,1,1)
10. Кирило Філінов (Октябрський) - 5 (1,0,1,2,1)
11. Сергій Агальцов (Тольятті) - 5 (0,1,2,1,1)
12. Денис Гізатуллін (Салават) - 5 (1,2,п/в,2,д)
13. Максим Соснов (Балаково) - 5 (1,1,п/в,1,2)
14. Вадим Ямілов (Салават) - 4 (0,п/в,2,2,0)
15. Андрій Чінділов (Балаково) - 2 (1,0,0,0,1)
16. Віталій Карпов (Салават) - 2 (в,0,2,п/в,-)

   Отже, у фіналі, який відбудеться 20 вересня в Тольятті, стартуватимуть:

Вадим Тарасенко (Владивосток)
Данило Іванов (Тольятті)
Олексій Гузаєв (Октябрський)
Сергій Даркін (Салават)
Олександр Кочетов (Октябрський)
Андрій Кудряшов (Балаково)
Семен Власов (Салават)
Віктор Кулаков (Тольятті)
Володимир Бородулін (Балаково)
Віталій Бєлоусов (Тольятті)
Ілья Чалов (Балаково)
Ренат Гафуров (Владивосток)
Григорій Лагута (Владивосток)
Артем Лагута (Тольятті)
Еміль Сайфутдінов (Салават)
Роман Поважний (Балаково)
Олексій Харченко (Владивосток) - резервний
Ленар Нігматзянов (Октябрський) - резервний

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   Марта Полторак, президент клубу польської Екстраліги "Марми" Жешув, все ще сподівається, що рішення по скандальному "матчу" в Лєшно буде розглянуто спеціальними органами, і санкції, які були накладені на її клуб, не вступлять в дію:

  - "Останнім часом все частіше задумуюсь, чи відповідає рішення PZM конституції? Був винесений вердикт лише одного органу, який не повинен стати остаточним. Пробую уявити собі, що на нас наклали штраф розміром 2млн. злотих, або на бідний клуб наклали штраф розміром 100 тисяч, а оплатити цю суму немає можливості. І що тоді? Клуб буде виключений з розиграшу, а згодом виявиться, що вини його в цьому немає... Нам до сьогодні ніхто не надав жодних пояснень, за що саме нас штрафують. Комісія, яка була створена розглянути нашу справу, просто мовчить! Чи оплатимо штраф? Поки-що не знаю. Будемо чекати пояснень, а потім звернемось до трибуналу PZM-у".

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   Під час товариського матчу між збірними Чехії і Польші мав місце прикрий випадок - падіння у тринадцятому заїзді Матея Куса і Адріана Мєдзинського (і скажіть після цього, що число "13" не є роковим???). Наслідком цього стали травми обидвох спортсменів. У чеха медики діагностували перелом ключиці, чим поставили під сумнів його участь в Командному Кубку Світу, який розпочнеться для чехів з фіналу, що відбудеться у Празі 20 липня.

   Адріан Мєдзинські обійшовся без переломів, але перерву в стартах також отримав. В нього лікарі виявили струс мозку, через що поляк змушений був перебувати у празькому шпиталі до понеділка. В даний момент гонщик "Унібаксу" Торунь почувається добре, і уже прибув на батьківщину, де пройде необхідний курс реабілітації, після чого відновить тренування і, скоріше за все, візьме участь у наступній гонці свого клубу.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   Завдяки своєму вдалому виступу на Гран-Прі Польші в Гожуві американець Грег Хенкок вийшов у лідери в загальній класифікації світової серії з часу її проведення. В 18-му заїзді американець виборов перемогу, чим і потіснив з лідируючої позиції австралійця Джейсона Крампа. Загалом, на рахунку Хенкока в даний момент 2006 очок. Найближчим переслідувачем американця є Томаш Голлоб - 1732 очка.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   Хоча Еміль Сайфутдінов і не потрапив до фіналу Гран-Прі Польші, однак своїм результатом залишився задоволеним. Він ще більше зміцнив свої лідируючі позиції в генеральній класифікації, відірвавшись від Тая Воффіндена ще на три очки:

  - "Організатори виконали чималий об'єм роботи на доріжці. Особливо старт і перші тридцять метрів дистанції були готові на всі "100%". Те, що вибрав у півфіналі саме "червоне" поле, особливого значення не мало. У всіх шанси були рівними. Можливо, дещо проспав старт, а надздоганяти таких гонщиків, як Тай чи Грег, дуже важко і практично нереально. Нічого, п'ятнадцять очок добавив до свого активу, і я задоволений цим. Добре, що повернувся цілим і не ушкодженим".

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   Пшемислава Павліцького все ще докучає минулорічна травма - перелом ноги. За словами гонщика, він постійно відчуває біль, однак намагається триматися і не думати про це:

  - "Можу ходити і їздити на мотоциклі, що мене вже радує. Однак, постійно відчуваю біль в нозі. В даний момент все йде в правильному напрямку. Я намагаюся не думати про неї... Весь час проходжу курси реабілітації. Коли перебуваю вдома, стараюся чотири рази на тиждень відвідувати медиків".

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   В сім'ї Нікі Педерсена поповнення! У п'ятницю його дружина Анна Метт Хансен подарувала йому синочка! Звісно, що багато часу новонародженому щасливий батько приділити не зміг, але уже озвучив ім'я свого первістка - Міккель! Дай Бог здоров'я йому, і всій його родині!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   Латвієць Анджей Лебедєв дебютував у британській Еліт Лізі в складі команди "Кінг'с Лінн". Проте враження від цього у нього залишилися не найкращі, і виною цьому стала зовсім не поразка його команди:

  - "Міг проїхати краще. Але були свої причини... Для того, щоб це пояснити, цензурних слів не підбереш! Відразу по приїзді в Кінг'с Лінн я хотів проїхати декілька кіл на їхньому треці. Однак, мотоцикл, який мені надав клуб... Це просто "дрова"! На вигляд начебто нічого, однак до першого віража я на ньому не доїхав - ланцюги злітають чи тріскають, все "на соплях", розвалюється! Поки приводили його "до тями", в клубі знайшовся мотоцикл, на якому шість років тому тут же їздив Ілья Бондаренко. Той виявився не кращим за попередній. Гадаю, якби де-небудь знайшли антикварний мотоцикл з вертикальним положенням двигуна, то гірше б не було! Дефект, ще дефект, крутимо гайки... І поки це все тривало, вже прийшов час вирушати в Ковентрі. Ось таке у мене було тренування!"

   Проте одним тренуванням все не завершилось. Незабаром розпочалася сама гонка:

  - "Важко оцінити свій дебют, однак можу сказати, що їхав на гонку без особливої напруги, оскільки розумів, що від мене дуже мало-що залежить, тільки від техніки. І коли в перших двох заїздах "з ривка", відразу зі старту, залишаєшся позаду всіх суперників на два корпуса мотоцикла, то що тут зробиш??? Потім трішки підкрутили техніку, але те, що в своєму третьому заїзді я обігнав і виграв у Скотта Ніколлса, це не я маю гордитися цим, а йому має бути стидно! Загалом, керівництво клубу залишилось задоволеним моїм виступом, дуже вибачалися за надану техніку і пообіцяли, що перед наступною гонкою все буде набагато краще. Була б нормальна техніка, міг би привезти в два рази більше очок. Сподіваюся, що наступного разу все буде добре".

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   У французькому місті Макон відбувся заключний півфінал особистого чемпіонату Європи серед юніорів. Переможцем гонки став місцевий гонщик Давід Беллего, який випередив чеха Вацлава Міліка і німця Валентина Гробауера. 

   Результати:

 1. Давід Беллего (Франція) - 15 (3,3,3,3,3)
 2. Вацлав Мілік (Чехія) - 14 (3,2,3,3,3)
 3. Валентин Гробауер (Німеччина) - 13 (3,3,2,3,2)
 4. Едуард Крчмар (Чехія) - 10 (3,2,0,3,2)
 5. Дімітрі Берге (Франція) - 10 (2,3,2,1,2)
 6. Ніколас Вінчентін (Італія) - 8 (1,2,3,2,0)
-----------------------------------------------------------------------------------------------
 7. Рене Дедденс (Німеччина) - 7 (0,1,3,д,3)
 8. Мікаель Пако Кастанья (Італія) - 7 (1,3,1,1,1)
 9. Ерік Рісс (Німеччина) - 7 (2,2,0,2,1)
10. Марк Рісс (Німеччина) - 7 (0,1,2,2,2)
11. Євген Костюгов (Латвія) - 6 (1,1,1,2,1)
12. Ондрей Сметана (Чехія) - 5 (1,0,1,0,3)
13. Карло Майніч (Хорватія) - 4 (2,1,0,1,0)
14. Мішель Хоффманн (Німеччина) - 4 (2,д,1,0,1)
15. Ренді Олдензель (Нідерланди) - 3 (п,0,2,1,0)
16. Альоша Реміш (Словакія) - 0 (д,0,п,0)
17. Річард ді Бьязі (Франція) - 0 (0)
18. Джон Бернард (Франція) - НС

   Отже, у фіналі, який відбудеться 24 серпня у німецькому Гюстрові, участь приймуть:

Анджей Лебедєв (Латвія)
Пьотр Павліцкі (Польша)
Олександр Локтаєв (Україна)
Хуберт Леговік (Польша)
Павел Пшедпельські (Польша)
Олівер Бернтцон (Швеція)
Расмус Єнсен (Данія)
Міккель Міккельсен (Данія)
Фредрік Енгман (Швеція)
Матіас Тьорнблом (Швеція)
Давід Беллего (Франція)
Вацлав Мілік (Чехія)
Валентин Гробауер (Німеччина)
Едуард Крчмар (Чехія)
Дімітрі Берге (Франція)
Ніколас Вінчентін (Італія)

------------------------------------------------------------------------------------------------

   Станіслав Мельничук відсвяткував свій 18-й День Народження, з чим ми його і вітаємо, і бажаємо йому міцного здоров'я, побільше стартів і переможних фінішів! Саме цими днями юний рівненчанин брав участь у кваліфікації до Гран-Прі-2014 в угорському Дебрецені, проте потрапити до чільної десятки йому не вдалося:

  - "Мав потрапляти до чільної десятки, однак збіг обставин і нестача стартів далися взнаки. Буду і надалі працювати над собою, намагаючись покращувати свої результати".





Категорія: Інші види спідвею |
 
Переглядів: 1068 | Додав: jktu86 | Рейтинг: 4.3/10
Всього коментарів: 2
Написал Shurik, 19.06.2013 Спам

Повністю з цим згідний! Стас  заслуговує на краще фінансування ((((
.

Написал Zhuk, 18.06.2013 Спам

Очень жаль, что в финале Европы юниоров нет Стаса Мельничука. Ровно не заслуживает такого. У Стаса есть  ещё время для "правки" ситуации. А в Ровно всё ещё, увы, есть спонсоры (фаны спидвея) - клоуны, которые вместо поддержки такого талантливого юного спортсмена "тулят" свои замусоленные сторублёвки каким - то "чайникам" с архаичными амбициями "типа" - этому не дам, т.к. поляки, а этому не дам, т.к. украинцы. Мы это уже проходили и  не раз. Думаю, что нам пора поговорить об этих "теневиках" открыто на нашем портале в самое ближайшее время. А?

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Співпраця

Пропозиції про співпрацю за телефоном +380634472537 або за адресою rivne.speedway@gmail.com

Фейсбук

Вхід

Привет: Заблукавший

Гость, мы рады вас видеть. Пожалуйста зарегистрируйтесь или авторизуйтесь!


Знайти