Переклад

Статистика




Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2015 » Март » 29 » Скандинави підтверджують свій статус
04:40
Скандинави підтверджують свій статус

   Перемогою пари Нікі Педерсен - Нільс Крістіан Іверсен завершився перший етап Speedway Best Pairs Cup 2015 року в Торуні. Гонка, свідками якої стали близько 12 тисяч вболівальників на "МотоАрені", і мілліони біля екранів телевізорів і моніторів, можливо, і не порадувала великою кількістю обгонів і боротьби на доріжці, однак у напрузі тримала від першого до фінального заїзду.

   На якусь особливу видовищність в цій гонці сподіватись було марно. Гонщики після зимової перерви лише "вкатуються" в сезон, тому фактор "не отримати травму" значно переважає фактор "вигризти очки будь-якою ціною". Як такого "сачкування" помітно не було, хоча в декількох епізодах були ситуації, де гонщики в лігових матчах "вигризали" дорогоцінні пункти з потрохами. Але в даній гонці і таке ставлення прощається, оскільки попереду ще цілий насичений сезон.  

   Перед початком гонки основними фаворитами називали дві команди - Данію та Росію. Навіть в самій Польші не надто вірили. що "Кадра" зможе нав'язати їм боротьбу. Тим більше, що для Каспшака і Хампеля торуньська "МотоАрена" є далеко не найулюбленішим треком, і часто-густо саме тут у них виникали серйозні проблеми з "допасуванням". Минулорічних чемпіонів всерйоз також не сприймали відразу по двох причинах - відсутністю улюбленця місцевої публіки Ворда, і травмою плеча Кріса Холдера, якої він зазнав за два дні до гонки у Великобританії. А ось про шведів, американців та латвійців, як претендентів "на щось серйозне", могли згадати лише справжні фанати цих команд.

   Та уже старт змагань показав, що за потрапляння до трійки призерів етапу побореться аж п'ять команд. До четвірки ТОП-команд долучилась Швеція - Андреас Йонссон і, особливо, Томас Х.Йонассон досить несподівано чинили гідний опір фаворитам, досить часто відбираючи у них дорогоцінні бали, підсумком чого ледь не ставши сенсацією етапу.  

   Як часто буває в Торуні, велику роль в гонці відігравали старти. Цим і користалися датчани, не даючи суперникам шансів на атаку вже по ходу заїздів. Конкуренцію у цьому аспекті їм цього вечора склав лише Ярек Хампель, який, не зважаючи на всі побоювання поляків, провів одну з кращих своїх гонок за останні сезони.    

   Кульмінацією гонки став, за іронією долі, 13-й заїзд. Коли здавалось, що фаворити - датчани, поляки і росіяни без особливих проблем розподілять між собою призові місця етапу, своє вагоме слово сказали діючі чемпіони. Дойл і Холдер залишили позаду себе Артема Лагуту і Еміля Сайфутдінова, в якого цього вечора несподівано з'явились серйозні проблеми з технікою, Тим самим "кенгурята"  вбили відразу двох зайців - самі повернулися до боротьби за "призи", і практично позбавили шансів на це одних з своїх головних конкурентів. На хвилі цього успіху австралійці розправились з однаковим рахунком - 4:2, з командою США і, що головне, в заключному старті основної серії з господарями змагань, що і дало право парі Холдер-Дойл поборотись в заїзді "рейс-офф" за право виступити у фіналі етапу. 

   Тим часом шведи поділили очки з датчанами, і у заключному своєму старті з поляками їм потрібна була перемога з будь-яким рахунком, щоб сподіватись на продовження боротьби за нагороди. Як виявилось згодом, достатньо було шведам і нічиєї, до якої вони були дуже близькі. Дістати реактивного Хампеля скандинавам було явно не під силу, а ось надію "трекрунівцям" подарував Пьотр Павліцькі, який замінив після другої серії Каспшака, в якого гонка абсолютно не пішла. "Пьотрек" настільки був "під враженнями" від своєї другої позиції, що на третьому колі на виході з віражу ледь не опинився в бортах, значно скинувши газ при цьому. Йонассон цим скористався, а ось Йонссону не вистачило якихось півметра...   

   Для продовження боротьби росіянам необхідно було набирати в заключному старті проти датчан п'ять балів. І якщо Іверсен не надто впирався тандему Лагута-старший - Еміль, то в Педерсена була своя думка стосовно цього... 

   Команда США знову виступила лише з одним "актором". Як і два роки тому, жодної допомоги від партнера по команді не відчув Хенкок. Та, на відміну від Фішера, Джино Манзаресу вдалось таки привезти хоч якісь пункти. А сталось це у 19-му заїзді в двобої проти латвійців - несподівано на виході з першого віража відмовив двигун в Хенкока... Манзарес на радостях, що може привезти перші пункти, як стоячого пройшов "ніякого" в цій гонці Богданова і кинувся у погоню за Лебедєвим. Та Анджей також не мав наміру випускати з рук єдину перемогу Латвії в гонці. Загалом, латвійська команда також не вразила. Хоча і не очікували від них серйозних результатів ще до гонки, але сподівались хоча б на натяк якоїсь боротьби. Як виявилось, більш-менш нав'язати конкуренцію суперникам міг лише Лебедєв. Все, чим запам'ятався у цій гонці Богданов - це спроба нокаутувати того ж Лебедя в 14-заїзді, коли у віражі не зміг втримати кермо над мотоциклом, впустивши його "в світ". Анджей, який був попереду Богданова, не встиг "втекти"... В результаті, двохвилинне "рахування зірок" над "МотоАреною", на щастя, завершилось хеппіендом в тому плані, що значних ушкоджень Лебедєву вдалось уникнути... 

   Перед стартом "баражу" (рейс-офф) відразу згадався минулорічний торуньський етап - тоді також датчани отримали пряму путівку до фіналу, а в заїзді "останнього шансу" були австралійці і поляки. Переможцями дуелі стали представники "Зеленого континенту", які в фіналі не залишили шансу "вікінгам". Проте в даній ситуації це було б вже занадто. Підопічні Цешляка відразу "відшили" австралійців, давши зрозуміти - третє місце для них - вже і так успіх. 

   Приблизно те ж саме вже з самими поляками зробили і датчани у фіналі. Навіть вираз обличчя Марека Цешляка перед самим стартом не давав багато привидів для оптимізму вболівальникам "Кадри". Здається, він уже розумів, що його хлопці зробили максимум у цій гонці. Педерсен разом з Іверсеном відмінно розіграли перший віраж, перекривши всі можливі і неможливі траєкторії атак Хампелю і Павліцькому. Від цього моменту і до самого фінішу датчани не позволили жодної секунди засумніватись в своїй перемозі, долаючи останні метри дистанції так, ніби позаду і суперників у них не було - грамотно, спокійно, з передчуттям першої значимої перемоги в сезоні!

 

   Результати:

 

  1. ДАНІЯ 4 3 5 4 3 3 22   5
  9. Нікі Педерсен 3 1 2 3 0 3 12   3
10. Нільс Крістіан Іверсен 1 2 3 1 3 0 10   2
19. Міккель Бех - - - - - - -    
  2. ПОЛЬША 3 3 4 5 4 2 21 5 1
  7. Кшиштоф Каспшак 0 0 - - - - 0    
  8. Ярослав Хампель 3 3 3 3 3 2 17 3 0
18. Пьотр Павліцькі - - 1 2 1 0 4 2 1
  3. АВСТРАЛІЯ 2 4 2 5 4 4 21 1  
11. Кріс Холдер 0 1 2 2 3 1 9 1  
12. Джейсон Дойл 2 3 0 3 1 3 12 0  
20. Трой Батчелор - - - - - - -    
  4. РОСІЯ 3 3 4 1 5 3 19    
  5. Еміль Сайфутдінов 2 1 - 0 - 1 4    
  6. Григорій Лагута 1 - 3 - 2 2 8    
17. Артем Лагута - 2 1 1 3 - 7    
  5. ШВЕЦІЯ 3 5 2 4 3 2 19    
  1. Андреас Йонссон 2 2 0 1 2 0 7    
  2. Томас Х.Йонассон 1 3 2 3 1 2 12    
15. Петер Льюнг - - - - - - -    
  6. США 3 3 2 2 2 2 14    
  3. Грег Хенкок 3 3 2 2 2 0 12    
  4. Джино Манзарес 0 0 0 0 0 2 2    
  7. ЛАТВІЯ 1 2 1 1 1 4 10    
13. Анджей Лебедєв 0 2 1 1 1 3 8    
14. Максим Богданов 1 0 - в 0 1 2    
21. Кястас Пуоджукс - - 0 -     0    

 

   Позаїздно:

 

  1. ШВЕЦІЯ - США 3:3 Хенкок    Йонссон Йонассон Манзарес
  2. РОСІЯ - ПОЛЬША 3:3 Хампель Сайфутдінов Г.Лагута Каспшак
  3. ДАНІЯ - АВСТРАЛІЯ 4:2 Педерсен Дойл Іверсен Холдер
  4. ЛАТВІЯ - ШВЕЦІЯ 1:5 Йонассон Йонссон Богданов Лебедєв
  5. США - РОСІЯ 3:3 Хенкок А.Лагута Сайфутдінов Манзарес
  6. ПОЛЬША - ДАНІЯ 3:3 Хампель Іверсен Педерсен Каспшак
  7. ЛАТВІЯ - АВСТРАЛІЯ 2:4 Дойл Лебедєв Холдер Богданов
  8. ШВЕЦІЯ - РОСІЯ 2:4 Г.Лагута Йонассон А.Лагута Йонссон
  9. ПОЛЬША - США 4:2 Хампель Хенкок Павліцькі Манзарес
10. ДАНІЯ - ЛАТВІЯ 5:1 Іверсен Педерсен Лебедєв Пуоджукс
11. АВСТРАЛІЯ - ШВЕЦІЯ 2:4 Йонассон Холдер Йонссон Дойл
12. США - ДАНІЯ 2:4 Педерсен Хенкок Іверсен Манзарес
13. РОСІЯ - АВСТРАЛІЯ 1:5 Дойл Холдер А.Лагута Сайфутдінов
14. ЛАТВІЯ - ПОЛЬША 1:5 Хампель Павліцькі Лебедєв Богданов (п/в)
15. ШВЕЦІЯ - ДАНІЯ 3:3 Іверсен Йонссон Йонассон Педерсен
16. АВСТРАЛІЯ - США 4:2 Холдер Хенкок Дойл Манзарес
17. РОСІЯ - ЛАТВІЯ 5:1 А.Лагута Г.Лагута Лебедєв Богданов
18. ПОЛЬША - ШВЕЦІЯ 4:2 Хампель Йонассон Павліцькі Йонссон
19. США - ЛАТВІЯ 2:4 Лебедєв Манзарес Богданов Хенкок 
20. ДАНІЯ - РОСІЯ 3:3 Педерсен Г.Лагута Сайфутдінов Іверсен
21. АВСТРАЛІЯ - ПОЛЬША 4:2 Дойл Хампель Холдер Павліцькі
   "Рейс-офф":        
22. АВСТРАЛІЯ - ПОЛЬША 1:5 Хампель Павліцькі Холдер Дойл
   Фінал:        
23. ПОЛЬША - ДАНІЯ 1:5 Педерсен Іверсен Павліцькі Хампель
 

 

О.Кульбаченко,

speedway-rivne.at.ua

 

 

 

 

 

 

Категорія: Особисті змаганя та турніри |
 
Переглядів: 732 | Додав: jktu86 | Рейтинг: 4.2/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Співпраця

Пропозиції про співпрацю за телефоном +380634472537 або за адресою rivne.speedway@gmail.com

Фейсбук

Вхід

Привет: Заблукавший

Гость, мы рады вас видеть. Пожалуйста зарегистрируйтесь или авторизуйтесь!


Знайти