Переклад

Статистика




Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2012 » Ноябрь » 21 » СК "ТУРБІНА": ЩО ДАЛІ?
18:39
СК "ТУРБІНА": ЩО ДАЛІ?
В останні декілька тижнів у російському спідвеї найбільш популярною є тема на рахунок неодноразових чемпіонів Росії - СК "Турбіни" з Балаково. Справа в тому, що команда опинилася на межі розвалу ще минулого сезону, однак все ж таки були знайдені необхідні кошти для того, щоб зберегти усіх лідерів і вибороти чемпіонське звання і цього року. Та чи виступить команда у наступному сезоні?

   Про проблеми команди з Балаково говорили ще минулого року. Це сталось відразу після того, як в Саратовській області відбулась зміна губернатора. Попередній керманич був палким вболівальником спідвею і тому грошей на розвиток улюбленого виду спорту в Балаково ніколи не шкодував. Саме за його підтримки в Балаково відбувся минулорічний фінал командного чемпіонату світу серед юніорів, беззаперечну перемогу в якому вибороли господарі змагань, основу якої складали гонщики СК "Турбіни". Проте після завершення сезону постало запитання: Як нова влада відноситиметься до клубу в майбутньому?

   На цьогорічний сезон гроші з міського бюджету ще були виділені, однак з кожною гонкою ставало зрозуміло, що далі вкладати "бюджетні" кошти влада бажання особливого немає. Вболівальники всерйоз захвилювалися, що ж буде з їхньою командою у майбутньому? Пішли розмови, що тольятинська "Мега-Лада" впритул наблизилась до підписання контракту з лідером балаковців Емілем Сайфутдіновим, а юніори команди Ілья Чалов, Андрій Кудряшов та Володимир Бородулін також ведуть активний пошук місця працевлаштування в інших клубах. Це означало одне - команда уже сама не вірила в те, що знайдуться кошти на наступний сезон.

   Остаточно це підтвердив останній у цьому році (а, можливо, і загалом) випуск програми "Час спидвея":



   Відразу через декілька днів після виходу передачі з Балаково почали приходити перші приємні новини. Головна з них - на рахунок СК "Турбіна" перераховані десять мільйонів рублів з обласного бюджету. Загалом на утримання клубу потрібно більше двадцяти п'яти мільйонів рублів на рік. Суму, якої не вистачає, губернатор області Валерій Радаєв планує виділити з так званих "атомних" коштів.

   В даний момент уже підписано договір між Радаєвим і головою корпорації "Росатом" Сергієм Кириєнком, за умовами якого Саратовський регіон отримає з додаткових доходів 420 мільйонів рублів на розвиток соціальної сфери.Звичайно, що всі ці гроші до Балаково не дійдуть, оскільки "проходитимуть" через обласний центр - Саратов. Звичайно, якась частина до Балаково дійде, і навіть СК "Турбіні" щось перепаде. Однак, це станеться лише в тому випадку, якщо у фінансовій сфері клубу буде все "розписано" до копійки - куди і скільки пішли гроші, на що саме.

   Проте президент клубу Віктор Лисов розповів, що гарантії спідвею в Балаково на наступний рік немає:

  - "В даний момент говорять, що буде все добре, але насправді все не так гладко. Грошей поки-що немає, тому і тренувань не буде до початку грудня. А далі подивимось по фінансуванню. Якщо виділять лише десять мільйонів, то про повноцінну роботу і боєздатну команду навіть говорити не потрібно. Нам необхідні 25 мільйонів рублів. Такий бюджет у нас був завжди, і він, до речі, один з найменших серед усіх російських клубів. До того ж, і зі спонсорами не все гладко. Якщо будемо економити на легіонерах і проводити гонки без них, будемо програвати. Так, у нас дуже перспективні юніори, які вдало виступають на чемпіонатах Європи і світу, в інших лігах. Однак, стабільності їм ще не вистачає. Гадаю, що через рік уже можна буде на них повністю покластися, але в сезоні 2013 ми ще не зможемо обійтися без Еміля Сайфутдінова чи Романа Поважного. Але, навіть якщо ми протримаємося цей рік і наші юніори стануть досвідченими гонщиками, в майбутньому і їхнє утримання буде коштувати цих самих грошей. Оскільки в спортсмена потрібно вкладати регулярно чималі кошти для того, щоб зробити з нього переможця. До слова, уже на сьогоднішній день нашим юніорам поступили пропозиції з інших клубів. Тому, що буде далі, я не знаю. Наприкінці листопада команда збереться у повному складі, і на загальних зборах будемо вирішувати, як нам бути далі - тренуватися чи розбігатися. Я не підписав ще жодного контракту на наступний рік з гонщиками, та й не буду поки-що цього робити. Просто не хочу обманювати хлопців. Все має прояснитися до першого грудня".

   Що ж, з нетерпінням будемо очікувати на початок зими. Маємо надію, що СК "Турбіна" Балаково не зникне зі спідвейної карти Росії, оскільки саме їхня школа вважається однією з найкращих у світі, з якої регулярно виходять переможці і призери чемпіонатів Європи та світу.










Категорія: Російська ліга |
 
Переглядів: 1049 | Додав: jktu86 | Рейтинг: 5.0/8
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Співпраця

Пропозиції про співпрацю за телефоном +380634472537 або за адресою rivne.speedway@gmail.com

Фейсбук

Вхід

Привет: Заблукавший

Гость, мы рады вас видеть. Пожалуйста зарегистрируйтесь или авторизуйтесь!


Знайти