Переклад

Статистика




Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2012 » Май » 13 » ПОВЕРНЕННЯ БЛУДНОГО НІКІ
00:55
ПОВЕРНЕННЯ БЛУДНОГО НІКІ
   Фінал Гран-Прі Чехії виявився "ветеранським". Перемогу здобув датчанин Нікі Педерсен, який не надто вдало розпочав цей етап, проте другу частину гонки провів відмінно, вигравши чотири останні свої заїзди і тим самим довівши скептикам, що списувати його з рахунків ще занадто рано.
 
 
   Розклади перед гонкою були такі, що головним героєм цього вечора мав стати хтось з трійки Хенкок - Хампель - Крамп. Американець вважається одним з найстабільніших учасників циклу, "Ярек" ще жодного разу не перемагав на "Маркеті", а австралієць навпаки - лідер по кількості перемог у Гран-Прі Чехії за всю історію проведення даного етапу. В так званому "другому ешелоні" фаворитів знаходились Еміль, Голлоб і Нікі, тобто вони були запасними варіантами на випадок різних казусів з основними претендентами на перемогу. При цьому, останнім у цьому списку значився саме датчанин, який ось уже другий рік поспіль не вигравав етапи Гран-Прі.
 
 
   Проте 12 травня 2012 року став днем саме Нікі Педерсена. Вірю, що ця перемога поверне впененість у свої сили легендарному гонщику, і уже цього сезону ми ще не раз побачимо його у боротьбі за найвищі місця на наступних етапах Гран-Прі.
 
 
   Що стосується даного етапу, то особливо видовищним його назвати важко. Все вирішувалось відразу після спрацювання стартової машинки: хто першим виїхав з-під стрічки, той і переможець заїзду. Лише двічі по ходу гонки лідер змінювався на доріжці, а загалом обгони на дистанції можна порахувати на пальцях рук. Та й то залишаться "зайві" кінцівки...
 
 
   Героєм номер два (можливо і номер один!) цього вечора став Йозеф Франц. Володар "дикої картки" здобув ТРИ(!!!) перемоги в заїздах і впевнено вийшов до півфінальної стадії етапу! Чех, якого несамовито підтримувала переповнена "Маркета", в основних заїздах випередив усіх фіналістів етапу! Після кожного виграного заїзду і публіка, і механіки вітали Франца так, немов той виграв фінал етапу і здобув звання чемпіона світу! Проте на подвиги у півфіналі сил у чеха уже не залишилось, програвши лідерам цілу пряму...
 
 
   Антигероями стали віце-чемпіон і бронзовий призери минулорічного сезону Гран-Прі. І якщо Ярослав Хампель щось пробував змінити після кожного заїзду у настройках мотоцикла, про що він говорив під час перерви між серіями, то Андреас Йонссон відверто завалив Гран-Прі Чехії. У нього не було абсолютно нічого: ні стартів, ні швидкості, ні того запалу, який був помітний у минулому році. Чесно кажучи, три зароблені очки можна вважати ще досить непоганим результатом для шведа.
 
 
   Результати гонки:
 
 
  1. Нікі Педерсен (Данія) - 19 (0,2,2,3,3,3,6) - 1 місце у фіналі
 
  2. Джейсон Крамп (Австралія) - 20 (2,3,3,2,3,3,4) - 2 місце у фіналі
 
  3. Томаш Голлоб (Польша) - 12 (3,2,3,0,0,2,2) - 3 місце у фіналі
 
  4. Грег Хенкок (США) - 12 (3,1,2,1,3,2,0) - 4 місце у фіналі
 
  5. Кріс Холдер (Австралія) - 12 (1,3,3,3,1,1)
 
  6. Еміль Сайфутдінов (Росія) - 10 (3,3,2,1,1,0)
 
  7. Йозеф Франц (Чехія) - 9 (3,0,0,3,3,0)
 
  8. Антоніо Ліндбак (Швеція) - 9 (0,3,3,0,2,1)
 
  9. Ханс Андерсен (Данія) - 6 (0,2,1,3,0)
 
10. Ярослав Хампель (Польша) - 6 (2,0,0,2,2)
 
11. Б'ярне Педерсен (Данія) - 6 (1,1,2,0,2)
 
12. Кріс Харріс (Великобританія) - 6 (1,2,0,1,2)
 
13. Фредрік Ліндгрен (Швеція) - 6 (2,1,1,1,1)
 
14. Петер Льюнг (Швеція) - 5 (2,0,1,2,0)
 
15. Кеннет Бьєрре (Данія) - 3 (в/2хв,1,0,2,0)
 
16. Андреас Йонссон (Швеція) - 3 (1,0,1,д,1)
 
17. Вацлав Мілік (Чехія) - 0 (0)
 
18. Матей Кус (Чехія) - НС 
 
 
   Позаїздно:
 
 
  1. Сайфутдінов, Крамп, Йонссон, Ліндбак
 
   Еміль прекрасно стартував з першого поля, не давши суперникам жодного шансу ні у віражі, ні після виходу з нього. Йонссон півтора кола пресингував Крампа, проте шансів на атаку так і не отримав, після чого ледь не втратив і свою третю позицію.
 
  2. Голлоб, Хампель, Холдер, Андерсен
 
   Голлоб з першої доріжки також відмінно стартує, ще до входу у віраж отримуючи перевагу в корпус мотоцикла перед суперниками. З четвертого поля добротній старт вдався Хансу Андерсену, однак з виходом не заладилось, чим скористався Хампель, а наприкінці прямої і Холдер. "Ярек" намагався нав'язати боротьбу "Лисому", але безрезультатно.
 
  3. Хенкок, Ліндгрен, Б.Педерсен, Мілік (Бьєрре (в/2хв)
 
   Буквально за декілька секунд до старту дефект у Бьєрре. На доріжці з'явився під овацію трибун Вацлав Мілік. Старт за Хенкоком, боротьба між Міліком і Ліндгреном завершується ... обгоном Педерсена чеха, після чого датчанин "переключився" на Ліндгрена, пресуючи його до самого фінішу, але "в холосту".
 
  4. Франц, Льюнг, Харріс, Н.Педерсен
 
   Йозеф Франц так вискочив з-під стрічки, що здавалося у нього перед стартом була фора метрів у десять! Відмінне проходження доріжки забезпечило чеху перевагу на фініші над переслідувачами ледь не пів прямої! Нікі без шансів на очки просто доїжджає до фінішу.
 
  5. Сайфутдінов, Голлоб, Бьєрре, Льюнг
 
   Петер Льюнг скористався стартом з першої доріжки, увійшовши у віраж "по своїй" траєкторії. Боротьба між Голлобом і Емілем після виходу з віража завершується тим, що вони ледь не втрамбували у забор шведа, який змушений був у цілях безпеки скинути газ, чим скористався наприкінці першого кола і Бьєрре. Поляк намагався обійти росіянина по зовнішній траєкторії, яку Еміль вдало перекрив, давши зрозуміти Голлобу, що знає усі його ходи.
 
  6. Холдер, Н.Педерсен, Хенкок, Йонссон
 
   Педерсен і Хенкок паралельно входять у віраж, де датчанин попереду на півколеса. Американець не скидає газ, потрапляючи під заднє колесо Нікі. Падіння Хенкока. Перезаїзд у повному складі. Холдер перший зі старту, Педерсен за ним. Хенкок виборює третю позицію у Йонссона і відривається від нього. До фінішу заїзду - жодного натяку на атаки.
 
  7. Крамп, Харріс, Ліндгрен, Хампель
 
   Джейсон Крамп "вилітає" з-під стрічки як з торпеди. Хампель засидівся на старті. На другому колі Харріс проходить по прямій Ліндгрена і відразу відривається від шведа, якого тут же взяв "в оборот" і "Ярек". Як вдалося відбитись Фредріку, відомо лише йому одному. Перший "нуль" для Хампеля у цьогорічному сезоні Гран-Прі у заїздах.
 
  8. Ліндбак, Андерсен, Б.Педерсен, Франц
 
   Боротьба у першому віражі завершується лідерством Ліндбака. Андерсен виходить другим, а Франц будь-що намагається по зовнішній траєкторії проскочити датчанина, однак той блокує чеха в межах дозволеного. Далі в тому ж порядку паровозиком.
 
  9. Холдер, Сайфутдінов, Ліндгрен, Франц.
 
   Кріс Холдер скористався перевагою на старті перед Сайфутдіновим, а потім і більш вигідною траєкторією на виході з віража. Франц знову останній. Здавалося, що казочці кінець...
 
10. Голлоб, Б.Педерсен, Йонссон, Харріс
 
   Крісу Харрісу з якогось дива вдався відмінний старт. Та британець з радості надто широко виходить з віража, змушуючи себе скинути газ до мінімуму, аби уникнути "поцілунку" з забором, пропускаючи тим самим усіх суперників. Б.Педерсен два кола стримував атаки Голлоба, однак Томаш після виходу з повороту з-зовні як стоячого проходить датчанина і лише нарощує свою перевагу.
 
11. Крамп, Н.Педерсен, Андерсен, Бьєрре
 
   Суддя дещо затримався з натисканням кнопки "старт", чим явно дезорієнтував учасників. Через нерівний старт перезаїзд у повному складі. Крамп впевнено захоплює лідерство, Нікі перед входом у другий віраж обходить Андерсена і кидається надздоганяти австралійця. На фініші третього кола після виходу з повороту була спроба атаки зі сторони Педерсена, однак Крамп грамотно "закрився". Далі без шансів для датчанина.
 
12. Ліндбак, Хенкок, Льюнг, Хампель 
 
   Льюнг і Ліндбак ведуть безкомпромісну боротьбу за лідерство, а Хенкок і Хампель за те, хто буде пресувати шведів до кінця заїзду. Переможцем вийшов американець, і на третьому колі без проблем розправляється з Льюнгом. До Ліндбака далековато. Шанси Хампеля на пристойний результат сьогодні мінімальні.
 
13. Н.Педерсен, Хампель, Сайфутдінов, Б.Педерсен
 
   Фантастичний старт Нікі забезпечує йому спокійне життя аж до самого фінішу. Лише в останньому віражі Хампель спробував атакувати по внутрішній траєкторії. Хоча, це і атакою назвати важко. Скоріше за все, капітуляцією...
 
14. Андерсен, Льюнг, Ліндгрен, Йонссон (д)
 
   Відмінний старт з другого поля у Льюнга. На виході з віража його спробував заблокувати Йонссон, за що сам і поплатився здоров'ям власного транспортного засобу. Андерсен дотискає Льюнга і передає його "в руки" Ліндгрену. Але Петер виявився міцним горішком для Фредріка.
 
15. Франц, Крамп, Хенкок, Голлоб
 
   Ого!!! Франц не здається! Скориставшись розбірками "монстрів" він тишком - нишком заробив такий гандикап, що ніхто з суперників навіть близько не підібрався до чеха на відстань атаки! На третьому колі Хенкок пішов на Крампа з-зовні і прорахувався, пропустивши на виході з віража Голлоба.
 
16. Холдер, Бьєрре, Харріс, Ліндбак
 
   Без боротьби.
 
17. Хенкок, Харріс, Сайфутдінов, Андерсен
 
   Рівний старт усієї четвірки. Ханс Андерсен помиляється при вході у перший віраж, чим відразу відпускає суперників, тим самим остаточно втрачаючи шанси на вихід до півфіналу. Грег Хенкок виходить в лідери, а ось між Харрісом і Сайфутдіновим тривають справжні бої. Росіянин як міг оборонявся, але на третьому колі таки не витримав пресингу, помилившись на виході з віражу там, де від нього ніхто цього не очікував. Британець скористався з цього на всі сто.
 
18. Франц, Хампель, Йонссон, Бьєрре
 
   Що витворяє Франц!!! Старт з четвертої доріжки він не виграв. Однак вихід вдався чеху т-а-к-и-м!!! Тільки вийшовши на пряму по зовнішній траєкторії під самим бортом ЯК СТОЯЧИХ одним за одним Йозеф пройшов Бьєрре, Йонссона і Хампеля!!! Єдиним, хто швидко відійшов від такої наглості "невідомого" спортсмена виявився Ярослав Хампель, однак за два кола пресингу так і не зміг вийти на відстань атаки. Йозеф Франц у півфіналі, а Хампель може спокійно готуватись до завтрашньої лігової гонки у Польші.
 
19. Крамп, Б.Педерсен, Холдер, Льюнг
 
   Уже в наступному заїзді подвиг Франца намагався повторити Кріс Холдер. І якби не Педерсен і його вчасне блокування, хтозна, можливо і повторився б цей фокус! А так лише боротьба за другу позицію для австралійця з датчанином, та й та програна. Крамп далеко попереду, Льюнг далеко позаду. 
 
20. Н.Педерсен, Ліндбак, Ліндгрен, Голлоб
 
   Старт за Нікі, шведи взяли у віражі "в коробочку" Голлоба, з якої той не зумів викарабкатись до самого фінішу. На заключному колі Ліндгрен пішов у наступ на співвітчизника. Безрезультатно.
 
Півфінал - 1. Крамп, Хенкок, Ліндбак, Франц
 
   Нічого особливого. Зі старту Крамп перший, Хенкок за ним, Ліндбак - третій. Франц уже і так герой, для чого йому фінал...
 
Півфінал - 2. Н.Педерсен, Голлоб, Холдер, Сайфутдінов
 
   Відмінний старт Педерсена з другого поля, провал Сайфутдінова з четвертого. В розбірці Холдера і Голлоба сильнішим виявився поляк. Нікі спокійно доїхав до фінішу першим, а Томаш особливо і не рвався його надздоганяти, всю увагу сконцентрувавши на атаках зі сторони Холдера. Особисто у мене склалось таке враження, що пропусти австралієць Сайфутдінова вперед, він би нав'язав боротьбу Голлобу. Було помітно, що швидкість у росіянина була вищою за ту, якою володів Холдер.
 
Фінал. Н.Педерсен, Крамп, Голлоб, Хенкок
 
   І знову Нікі Педерсену немає рівних на старті. І вкотре друге поле! Без шансів для переслідувачів відразу з виходу почав іти у відрив. А ось далі боротьба розгорнулась ще та! Хенкок активно пресингував Крампа, а американця "катував" Голлоб! Полякові вдалось пройти Хенкока на другому колі, проте зацепитись хоча б за Крампа і другу позицію у турнірі шансів уже не було. Нікі повернувся!
 
 
 
 
   Генеральна класифікація:
 
 
  1. Джейсон Крамп (Австралія) - 44
 
  2. Грег Хенкок (США) - 43
 
  3. Томаш Голлоб (Польша) - 43
 
  4. Нікі Педерсен (Данія) - 42
 
  5. Ярослав Хампель (Польша) - 39
 
  6. Кріс Холдер (Австралія) - 35
 
  7. Антоніо Ліндбак (Швеція) - 26
 
  8. Еміль Сайфутдінов (Росія) - 25
 
  9. Фредрік Ліндгрен (Швеція) - 22
 
10. Андреас Йонссон (Швеція) - 20
 
11. Ханс Андерсен (Данія) - 17
 
12. Кеннет Бьєрре (Данія) - 15
 
13. Б'ярне Педерсен (Данія) - 15
 
14. Петер Льюнг (Швеція) - 15
 
15. Кріс Харріс (Великобританія) - 14
 
16. Йозеф Франц (Чехія) - 9
 
17. Пшемислав Павліцкі (Польша) - 7
 
18. Джейсон Баньян (Великобританія) - 1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
О. Кульбаченко
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Категорія: Гран-прi |
 
Переглядів: 1162 | Додав: jktu86 | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Співпраця

Пропозиції про співпрацю за телефоном +380634472537 або за адресою rivne.speedway@gmail.com

Фейсбук

Вхід

Привет: Заблукавший

Гость, мы рады вас видеть. Пожалуйста зарегистрируйтесь или авторизуйтесь!


Знайти