Переклад

Статистика




Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2011 » Ноябрь » 14 » ПІДСУМКИ СЕЗОНУ. АНДРІЙ КАРПОВ
22:16
ПІДСУМКИ СЕЗОНУ. АНДРІЙ КАРПОВ
   Андрій Карпов протягом багатьох останніх років є лідером українського спідвею. За свою кар'єру він уже встиг назбирати безліч нагород різного гатунку. Та в цьому сезоні йому випав супершанс здобути одну з найголовніших перемог - фінал чемпіонату Європи проводився у Рівному. На жаль, не судилося. Віримо, що лише "поки-що" не судилося!
 
   Народився 6 січня 1986 року. Спідвеєм займається з 14 років. Дворазовий чемпіон України в особистому заліку (2005, 2009). Чемпіон України серед юніорів (2006). Володар Кубку України (2005). Чемпіон Української Ліги Спідвею (2009 рік - "Шахтар" Червоноград). Віце-чемпіон УЛС (2010 рік - "Шахтар" Червоноград). Віце-чемпіон російської ліги (2006 рік - "Лукойл" Октябрський). Чемпіон Росії в командному заліку серед юніорів (2006 рік - "Лукойл" Октябрський). Чемпіон Польші в командному заліку серед юніорів (2006 рік - "Марма" Жешув). Бронзовий призер Шведської Елітсерії в командному заліку (2011 рік - "Хаммарбю" Стокгольм). Срібний призер датської ліги в командному заліку (2011 рік - "Хольстебро").
 
   Фіналіст чемпіонату Європи 2011 року (5 місце, Рівне), Віце-чемпіон Європи 2009 року (Тольятті, Росія), бронзовий призер чемпіонату Європи 2010 року (Тарнув, Польша). Резервний гонщик світової серії Гран-Прі 2011 року. Віце-чемпіон Європи серед юніорів 2006 року (Горічан, Хорватія). Дворазовий фіналіст чемпіонатів Європи серед пар (2006 рік - 6 місце у Лендаві, Словенія, 2007 рік - 6 місце у Теренцано, Італія). Фіналіст Гран-Прі Челлендж 2010 року (9 місце у Войєнсі, Данія). Дворазовий фіналіст Клубного Кубку Європи (2005 рік - 4 місце в Тольятті у складі команди "Україна" Рівне, 2011 рік - срібний призер в Балаково (Росія) у складі червоноградського "Шахтаря"). Фіналіст особистого чемпіонату світу серед юніорів 2008 року (13 місце, Пардубіце (Чехія).
 
   СТАРТ СЕЗОНУ
 
   Сезон 2011 року розпочався для Карпова вкрай невдало. На одному з тренувань у середині квітня на рідній для себе доріжці у Червонограді Андрій зазнав падіння. Діагноз виявився шокуючим для багатьох - перелом ключиці.
 
   Багатьох видатних спортсменів травма на старті сезону може відразу деморалізувати, оскільки чекати ледь не півроку на повернення до улюбленої справи, а тут відразу "буц!". Проте Карпов проявив свої мужність і характер. Він приклав максимум зусиль для того, щоб як можна швидше повернутися на доріжку. Він розумів, що чим довше буде знаходитись у "лазареті", тим далі втечуть його суперники в плані фізичної підготовки до надскладного сезону. В ключицю Андрію була вставлена пластина, яка, на думку президента КС РОВ Рибнік Даріуша Момота, і допомогла гонщику видужати в максимально короткі терміни. Отже, через місяць після падіння Андрій Карпов знову з'явився на треках України, Польші, Швеції та Данії.
 
   ЛІТО - РОЗПАЛ СЕЗОНУ. ОДНІ ВІДДИХАЮТЬ, А ІНШІ - ГАНЯЮТЬ ! 
 
   Уже перша половина червня повинна була дати відповідь на питання, наскільки негативно вплинула травма Андрія Карпова на його фізичну і, в першу чергу, психологічну підготовку для виступів на високому рівні. Свій "екзамен" Карпов повинен був здавати 4 червня у рідному місті Червонограді, де відбувались кваліфікаційні змагання до чемпіонату Європи 2011 року. На щастя, свій іспит Андрій здав "на відмінно", і при переповнених трибунах мототреку імені Ігоря Марка він здобув прекрасну перемогу, свою першу у цьому сезоні. Особливо приємно було бачити на подіумі разом з Карповим і "натуралізованих" наших юніорів - Олександра Локтаєва і Кирила Цуканова. Свято українського спідвею в цей день відбулось на славу, а головним героєм цього видовища став Андрій Карпов!
 
 
   Після свого тріумфу в Червонограді, Андрій розпочав своє турне "по Європі". Він проводив мінімум три гонки на тиждень у різних країнах "Старого Світу". Не нехтував і комерційними змаганнями, де також завжди боровся лише за найвищі місця. Підтримувати форму було необхідно, оскільки уже 18 червня на нашого гонщика очікувало ще одне серйозне випробування - кваліфікація до Гран-Прі 2012 року у місті Дівішов (Чехія).
 
   На жаль, цього дня фортуна від Карпова відвернулась. Мало того, що йому не вдавалось демонструвати на доріжці ті результати, які очікувались від нього, так ще й техніка відмовлялась підкорятись Андрієві, через що він був виключений із одного заїзду, що, значною мірою, і вплинуло на підсумковий результат цієї гонки - 10 місце, і лише статус запасного гонщика у півфіналі в Даугавпілсі. Зрозуміло, що шансів боротись далі не було, хоча Карпов і поїхав на цей півфінал, та так і жодного разу не довелось йому стартувати у Латвії.
 
   Друга половина червня і весь липень пройшли для Андрія Карпова під знаком лігових гонок. У Польші він нарешті "розкочегарився" і стабільно почав демонструвати ті результати, які від нього очікували вболівальники рибнінського клубу. В Данії клуб "Хольстебро" також відчув суттєву допомогу від нашого лідера. Від гонки до гонки Андрій почав і сам прогресувати в результатах, і підштовхувати Б'ярне Педерсена з позиції лідера команди. Така боротьба в середині команди пішла лише на користь клубу, який впритул наблизився до лідера першості "Слангерупа". І лише в Швеції справи у Карпова йшли не так добре, як у Польші та Данії. Після вдало проведеної гонки неодмінно слідувала провальна, проте на Андрія і далі в "Хаммарбю" покладали чималі надії, оскільки він повинен був стати "заступником Голлоба".
 
 
   Наприкінці липня Карпов виступив і в російській лізі. Через травму Артема Лагути тольятинська "Мега-Лада" запросила нашого гонщика в якості "гостя" на ліговий матч проти "Салавата". Андрій у цьому матчі виступив досить достойно, здобувши сім очок у чотирьох заїздах, а його команда здобула впевнену перемогу.
 
   Перебуваючи в такому тонусі Андрій Карпов серйозно готувався до півфіналу чемпіонату Європи в польському Ополе. Звичайно, завданням номер один для нього була путівка до тоді-ще "львівського" фіналу 24 вересня. І з цим завданням червоноградець впорався. Так, він посів лише п'яте, останнє місце, яке гарантувало путівку до фіналу, проте зі своїм завданням впорався, і це було найголовнішим. Також разом з Карповим транзитом через Ополе до фіналу пробився і Олександр Локтаєв.
 
   І хоча на цей час КС РОВ Рибнік уже завершив свої виступи у першій польській лізі, гонок у Карпова не поменшало. Наближались найважливіші матчі в Швеції та Данії, де його клуби продовжували перебувати серед фаворитів сезону. До того ж, вже не вперше Андрій прийняв участь у відкритому чемпіонаті Латвії, в якому тріумфував Григорій Лагута, а наш герой фінішував п'ятим.
 
   КІНЕЦЬ СЕЗОНУ. ПОВТОРЕННЯ СТАРТУ СЕЗОНУ !
 
   Остання декада серпня вважається уже періодом, коли сезон добігає кінця. І тут може трапитись усе, що завгодно, оскільки уже може відіграти свою роль втома гонщиків від перенасиченого баталіями сезону. Хтозна, можливо так і сталось з Карповим у Мішкольці під час півфіналу чемпіонату Європи серед пар. Перед гонкою пару Карпов-Цуканов називали одними з фаворитів змагань, проте уже в першому ж заїзді Андрій зазнав падіння... Вдруге в сезоні наш гонщик зламав ключицю, що перед фіналом чемпіонату Європи оптимізму ні йому, ні нашим вболівальникам явно не добавляло.
 
 
   На щастя, на відновлення Карпову пішло ще менше часу, ніж після травми у квітні, і уже в середині вересня він знову став лідером "Хольстебро", внісши значні вклади у перемоги своєї команди в надважливих матчах датської ліги.
 
 Нестримно наближалась найважливіша гонка сезону для багатьох спортсменів. Андрій Карпов не був виключенням, проте все-таки не відмовився від гонки 23 вересня за свій клуб в Данії, хоча шансів на чемпіонство у "Хольстебро" уже практично не було. Саме цю гонку в Данії більшість спеціалістів та вболівальників назвали "винною" в тому, що рівненський подіум 24 вересня був представлений лише "чужими" спортсменами. Гонка в Данії завершилась близько 21-ої години за київським часом. У наших хлопців було 19 годин на те, щоб подолати тисячі кілометрів і встигнути на старт гонки. В день гонки, коли решта гонщиків спокійно відпочивали і готувались до фіналу, Карпов і Локтаєв лише в 12:20 прилетіли до Львова, звідки і доставив їх до "місця битви" Андрій Поріцький. Зрозуміло, що перевагою наших хлопців був практично повністю заповнений рівненський мототрек, однак втома далася взнаки. В підсумку, п'яте місце Андрія Карпова аж ніяк не відповідає можливостям нашого гонщика.
 
   Після фіналу чемпіонату Європи сезон був практично завершеним. Були ще декілька комерційних турнірів за участю Андрія, в одному з яких йому вдалося піднятись на подіум (Краків). Проте думками він уже тоді був, мабуть, у відпустці, щоб набрати максимально побільше сил на наступний сезон і довести усім, що Андрій Карпов у свої 25 років лише розпочинає справжнє сходження на вершину спідвейного світу! 
 
 
 
 
 
   Карпов в "Хаммарбю"
  
 
 
       Набраних очок: 71
 
       В середньому за гонку: 5,91
 
       В середньому у заїзді: 1,39
 
24 травня - "Хаммарбю" - "Еліт" - 50:40
             
   Карпов - 5 (0,3,1,1)
 
 7 червня - "Хаммарбю" - "Вастервік" - 52:38
 
   Карпов - 9 (2,1,2,1,3)
 
14 червня - "Варгарна" - "Хаммарбю" - 53:37
 
   Карпов - 2 (0,-,1,1)
 
21 червня - "Хаммарбю" - "Валсарна" - 50:40
 
   Карпов - 11 (1,3,3,1,3)
 
28 червня - "Піратерна" - "Хаммарбю" - 54:36
 
   Карпов - 2 (1,0,0,1)
 
 5 липня - "Хаммарбю" - "Лейонен" - 54:36
 
   Карпов - 7 (1,2,3,1)
 
26 липня - "Даккарна" - "Хаммарбю" - 42:48
 
   Карпов - 5 (0,2,1,2)
 
 2 серпня - "Еліт" - "Хаммарбю" - 49:41
 
   Карпов - 2 (1,0,-,1)
 
 9 серпня - "Хаммарбю" - "Індіанерна" - 47:42
 
   Карпов - 6 (3,1,д,0,2)
 
16 серпня - "Вастервік" - "Хаммарбю" - 46:44
 
   Карпов - 13 (3,2,3,3,2,0)
 
23 серпня - "Хаммарбю" - "Варгарна" - 51:39
 
   Карпов - 3 (1,1,1,0)
 
20 вересня - другий півфінал - "Індіанерна" - "Хаммарбю" - 45:45
 
   Карпов - 6 (1,1,2,2)
 
 
 
 
   Карпов в "Хольстебро"
  
 
          Набраних очок: 126 
 
          В середньому за гонку: 11,45
 
          В середньому у заїзді: 1,93
 
18 травня - "Есбьєрг" - "Хольстебро" - 50:36
 
   Карпов - 12 (2,3,2,1,3,0,1)
 
27 травня - "Хольстебро" - "Фьєлстед" - 51:36
 
   Карпов - 15 (3,3,3,3,0,3)
 
 1 червня - "Хольстед" - "Хольстебро" - 42:42
 
   Карпов - 5 (2,сх,3,0,сх)
 
22 червня - "Слангеруп" - "Хольстебро" - 43:41
 
   Карпов - 9 (1,2,3,3,д,д)
 
24 червня - "Хольстебро" - "Хольстед" - 45:39
 
   Карпов - 11 (1,3,2,3,1,1)
 
29 липня - "Хольстебро" - "Оутруп" - 54:31
 
   Карпов - 14 (3,3,1,3,2,2)
 
12 серпня - "Хольстебро" - "Грінстед" - 51:36
 
   Карпов - 11 (2,1,3,3,2)
 
17 серпня - "Войєнс" - "Хольстебро" - 42:45
 
   Карпов - 14 (3,3,2,2,3,1)
 
15 вересня - "Хольстебро" - "Войєнс" - 52:34
 
   Карпов - 12 (3,2,2,3,2)
 
16 вересня - "Хольстебро" - "Хольстед" - 49:36
 
   Карпов - 15 (2,3,3,3,2,2)
 
23 вересня - "Оутруп" - "Хольстебро" - 48:36
 
   Карпов - 8 (1,1,2,0,1,1,2)
 
 
 
 
 
   Карпов в Рибніку
 
 
          Набраних очок: 81
 
          В середньому за гонку: 8,1
 
          В середньому у заїзді: 1,68
 
 3 квітня - "Ожел" - КС РОВ Рибнік - 46:43
 
   Карпов - 8 (1,0,3,2,2)
 
10 квітня - КС РОВ Рибнік - "Полонія" - 48:42
 
   Карпов - 10 (0,3,2,3,2)
 
22 травня - КС РОВ Рибнік - ГТЗ  - 39:51
 
   Карпов - 2 (2,0,0,-)
 
29 травня - "Старт" - КС РОВ Рибнік - 53:37
 
   Карпов - 7 (1,3,1,1,1)
 
 5 червня - КС РОВ Рибнік - "Старт" - 35:55
 
   Карпов - 6 (2,1,1,1,1)
 
12 червня - ГТЗ - КС РОВ Рибнік - 55:35
 
   Карпов - 11 (3,3,1,3,1)
 
19 червня - КС РОВ Рибнік - "Локомотив" - 47:42
 
   Карпов - 11 (0,3,2,3,3)
 
26 червня - "Лотос" - КС РОВ Рибнік - 60:30
 
   Карпов - 7 (1,1,3,1,1)
 
 3 липня - КС РОВ Рибнік - "Лехма" - 52:38
 
   Карпов - 12 (2,3,3,2,2)
 
17 липня - "Полонія" - КС РОВ Рибнік - 59:31
 
   Карпов - 7 (2,2,2,1,0)
 
 
 
   Карпов в "Мега-Ладі"
 
  
28 липня - "Мега-Лада" - "Салават" - 54:38
 
   Карпов - 7 (д,2,2,3)
 
 
 
 
   Карпов в міжнародних турнірах
 
 
 
 
 
12 червня - турнір в Тетерові (Німеччина) - "Auerhahnpokal"
 
   3 місце - 10 (2,3,3,1,1) + 3 місце у фіналі
 
15 серпня - відкритий чемпіонат Латвії
 
   5 місце - 10 (2,3,3,2,0)
 
 1 жовтня - Кубок Президента Кракова
 
   4 місце - 13 (1,3,3,1,3,2) + 4 місце у фіналі
 
 2 жовтня - 1/4 фіналу "Златой Прілби" в Пардубіце (Чехія)
 
   Група 2 - 5 місце - 4 (2,2,2)
 
 4 жовтня - Меморіал Анатолія Степанова в Тольятті (Росія)
 
   8 місце - 9 (2,2,1,2,2,0)
 
 
 
 
   Карпов в чемпіонатах Європи
 
 
 4 червня - кваліфікація чемпіонату Європи (Червоноград)
 
   1 місце - 14 (3,3,3,2,3)
 
 6 серпня - півфінал чемпіонату Європи (Ополе)
 
   5 місце - 10 (2,1,3,1,3)
 
27 серпня - півфінал чемпіонату Європи серед пар (Мішкольц)
 
   6 місце - 10, (Карпов - 0 (п/-,-,-,-,-,-))
 
24 вересня - фінал чемпіонату Європи (Рівне)
 
   5 місце - 10 (1,1,3,3,2)
 
 5 жовтня - фінал Клубного Кубку Європи (Балаково)
 
   2 місце - 23, (Карпов - 6 (1,1,1,1,2))
 
 
 
 
  Карпов в кваліфікації до Гран-Прі-2012
 
 
18 червня - кваліфікація в Дівішові (Чехія)
 
   10 місце - 7 (3,2,1,д/2хв,1)
 
 2 липня - півфінал в Даугавпілсі (Латвія)
 
  17 місце - 0 (запасний)
 
Андрій Карпов
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    
 
  
Категорія: Гонщики |
 
Переглядів: 2515 | Додав: jktu86 | Рейтинг: 4.4/14
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Співпраця

Пропозиції про співпрацю за телефоном +380634472537 або за адресою rivne.speedway@gmail.com

Фейсбук

Вхід

Привет: Заблукавший

Гость, мы рады вас видеть. Пожалуйста зарегистрируйтесь или авторизуйтесь!


Знайти