Переклад

Статистика




Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2011 » Октябрь » 30 » НІКІ ПЕДЕРСЕН ПРО СЕЗОН МИНУЛИЙ І МАЙБУТНІЙ
17:49
НІКІ ПЕДЕРСЕН ПРО СЕЗОН МИНУЛИЙ І МАЙБУТНІЙ
   Дуже багато розмов уже було стосовно нового регламенту змагань у польських лігах, який вступає в силу з наступного сезону. Жертвою номер один таких змін став триразовий чемпіон світу Нікі Педерсен, якому BSI знову надала постійну "дику картку" учасника Гран-прі-2012. 
 
 
 Нікі Педерсен
 
 Дата народження:  02.04.1977
 
 Місце народження:  Оденсе, Данія
 
 Місце проживання:  Стевенайдж, Великобританія
 
 Сімейне положення:  одружений
 
 Діти:  Міккеліна
 
 Автомобіль:  Mercedes CLS 320 CDI
 
 Хоббі:  гольф, дайвінг
 
 Кумир в спорті:  Нікі Лауда 
 
   Датчанин не дуже хоче заради Екстраліги нехтувати участю у Гран-Прі, тож готовий розглянути пропозиції клубів навіть першої польської ліги. З нового сезону стартувати в Екстралізі мають право лише 10 з 15 учасників Гран-Прі. Більшість екстралігових команд уже підписали контракти з гран-прістами. Триразовий чемпіон світу попередній сезон провів у гожувській "Сталі", проте конкуренції з Томашем Голлобом датчанин не витримав:
 
  - "Так, я зараз займаюсь пошуками нової команди. Більшість клубів Екстраліги уже підписали контракти з учасниками Гран-Прі, тож не виключаю варіанту виступів у першій польській лізі. Та все-ще маю надію на старти в Екстралізі. В даний момент залишились вакантними місця у Гданську, Ченстохові і Вроцлаві, з якими в даний момент ведуться переговори".
 
   Як і в попередні роки, в цьому сезоні Нікі Педерсен став одним з найрезультативніших гонщиків Екстраліги. За словами триразового чемпіона світу, він і надалі відчуває в собі сили бути корисним будь-якій команді:
 
  - "Впевнений, що мені посилах ще буде вирішувати в останньому заїзді долю матчів на користь своєї команди. У світі не так вже й багато бійців, які в змозі це зробити. Відчуваю, що я є одним з найсильніших гонщиків ліги, у якого є міцний характер".
 
ГП Великобританії. На жаль, таких фото у Нікі в цьому сезоні дуже мало
 
   Нікі Педерсен також висловив свою думку про зміни в регламенті, які забороняють командам підписувати контракти з двома і більше учасниками Гран-Прі:
 
  - "Гадаю, ці зміни не принесуть користі в плані ефективності і видовищності Екстраліги. Деякі клуби вважають, що будуть економити гроші. Проте такі гонщики, як Руне Холта, який не отримав запрошення від BSI на наступний сезон, просять дуже великі гроші. Просто спортсмени, які не стартують в Гран-Прі, хочуть заробляти більше, а клуби "ведуться" на їхні примхи, помилково вважаючи, що стануть сильнішими за інші команди".
 
   Нікі Педерсен кар'єру в Польші розпочав дванадцять років тому, виступаючи за клуб з Гнєзна. Потім були команди Грудзьондза (2000 рік), Гданська (2001), Зеленої Гури (2002, 2004-2005), Рибніка (2003), Жешува (2006-2007), Ченстохови (2008-2009) і Гожува (2010-2011). Усі свої попередні сезони в Польші датчанин згадує дуже теплими словами:
 
  - "Чесно кажучи, я не жалію, що уже дванадцять років виступаю на польських треках. Вони для мене уже стали як рідні. У кожній команді, кольори якої я захищав, у мене залишились друзі, у кожному місті, куди я приїздив з іншими командами, у мене є свої вболівальники, які постійно підтримують мене".
 
"Кроком руш!" у тринадцятий сезон в Польші!
 
   Деякі спеціалісти вважають, що у Нікі Педерсена уже немає таких сил, як у молодших гонщиків, щоб виступати у декількох лігах одночасно плюс Гран-Прі. Як і більшість учасників цьогорічного Гран-Прі, датчанин виступав у польській, шведській, датській і британській лізі, однак до цього списку він добавив у цьому сезоні ще й лігові матчі в Чехії:
 
  - "Чеська ліга - це лише декілька поєдинків у сезоні, які не можуть суттєво вплинути на форму спортсмена. Тому я не вважаю, що невдалий виступ у Гран-Прі можна пов'язувати з виступами у чеській лізі".
 
   34-річний датчанин після трирічної перерви повернувся до британської Еліт Ліги, підписавши контракт з "Пітерборо". Та наприкінці сезону трапився дуже неприємний випадок, коли керівництво "Пантер" в "непрофесійний" спосіб замінило Педерсена на "ніякого" Ханса Андерсена:
 
  - "Я був просто приголомшений таким розвитком подій, як і більшість вболівальників. Гадаю, це все не просто так, правду ті люди, які зацікавлені були в відстороненні Педерсена, не скажуть. Оскільки саме у Еліт Лізі в другій половині сезону я почав показувати пристойні результати. В певний період я був навіть п'ятим у всій лізі по середньозаїздному показнику. До того ж, про відмову від моїх послуг, мені доповіли не при особистій зустрічі, як роблять дорослі люди, а по електронній пошті".
 
Оце-так "кинули!"
 
   Можливо, саме через це Нікі Педерсен не хоче більше стартувати у найстарішій спідвейній лізі світу:
 
  - "Календар Еліт Ліги є дуже щільним. Багато матчів відбувається у різні дні тижня. У Польші, Данії чи Швеції поєдинки здебільшого проходять у визначені дні (неділя, вівторок, середа). Тому я сумніваюсь, що в наступному сезоні буду виступати у Великобританії".
 
   База Нікі Педерсена розташована в англійському Стевенайджі. Йому подобається жити в Великобританії, на відміну від більшості британців, які приїжджаючи до Данії на етап Гран-Прі скаржаться на високі ціни. Нікі не заперечує, що ціни в його рідній країні дійсно високі:
 
  - "В першу чергу, хочу зазначити, що наша країна є дуже красивою. Так, ціни у нас дещо дорожчі за ті, які в Британії. Зате у нас медицина на найвищому рівні. Податки і рівень життя з року в рік повишаються, та я вірю, що найближчим часом ситуація зміниться на краще".
 
   Про те, що Данія дуже гарна держава, та водночас і дуже дорога, відомо уже давно. Має свої плюси і мінуси Нікі Педерсен і у Великобританії:
 
  - "Великий плюс - це те, що проживаю близько до аеропорту. Це робить подорож набагато легшою, чим добиратись на змагання чи ще кудись іншим видом транспорту. А великий мінус полягає в тому, що моя родина і друзі далеко від мене".
 
   Те, що проживає Нікі поблизу аеропорту, не випадково. Датчанин любить подорожувати саме повітряним шляхом, оскільки вважає це економією часу, якого так бракує спортсменам-професіоналам:
 
  - "Білети на літак можна забронювати сидячи вдома, а не стояти в чергах. Також літаки немають затримок. Гадаю, висока вартість квитків повністю покриває себе економією дорогоцінного часу і виправдовує себе на сто процентів!"
 
   В Польші багато людей переконані, що спідвеїстами стають здебільшого "неуки", але ті, хто особисто знайомий з Нікі Педерсеном, знають, що це не так:
 
  - "Учнем я був посереднім. Звичайно, як і більшість дітей, не дуже любив сидіти на уроках і завжди з нетерпінням чекав на перерву, протягом якої можна було пограти у футбол або поспілкуватися на інші цікаві теми".
 
   Спідвейний сезон завершився, і спортсмени пішли на заслужений відпочинок. Плани у Нікі на "канікулах" досить амбітні:
 
  - "У листопаді завжди зустрічаюсь зі своїми спонсорами, дякуючи їм за попередній сезон, і хочу дізнатись, чи є шанси на подальшу співпрацю. А відпочивати буду вже в грудні. Остаточно з місцем відпочинку ще не визначився, проте планую покупатись в Карибському басейні або подібному йому місці".
 
Пора відпочити!
 
 
 
 
 
 
 
 
    
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
Категорія: Гонщики |
 
Переглядів: 1443 | Додав: jktu86 | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Співпраця

Пропозиції про співпрацю за телефоном +380634472537 або за адресою rivne.speedway@gmail.com

Фейсбук

Вхід

Привет: Заблукавший

Гость, мы рады вас видеть. Пожалуйста зарегистрируйтесь или авторизуйтесь!


Знайти