Переклад

Статистика




Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2015 » Март » 6 » Мілліонери Екстраліги
11:10
Мілліонери Екстраліги

   Ні для кого не є таємницею, що польська Екстраліга є найприбутковішою лігою світового спідвею для гонщиків. Про це уже неодноразово говорили і самі гонщики. Непокоїть це також і президентів клубів, які досить часто попадають через це "на гроші". Навіть була спрооба дещо "прищемити апетити" гонщиків, але, судячи з усього, це зробити, за великим рахунком, не вдалося. 

   В сезоні 2015 року найбільше заробити може Еміль Сайфутдінов, який змінив торунську "прописку" на лешнівську. Для цього йому необхідно здобути в сезоні не менше 190 пунктів, які збагатять його на 1,8 мільйона польських злотих. Якщо вдатися до нескладної математики, Емілю необхідно здобути в середньому за матч 13,57 очка. Враховуючи, що "Унія" Лєшно є одним з головних фаворитів першості і, швидше за все, потрапить до плей-офф, навіть при "вильоті" в 1/2 фіналу, середній показник Сайфутдінова вже повинен складати 11,87 пункта за матч. Гадаю, якщо обійдеться без травм чи ще якихось форс-мажорних обставин, завдання для діючого чемпіона Європи не з самих складних.  

   Бронзовий призер Європи Нікі Педерсен, партнер Сайфа по "Унії", розташовується на другій сходинці "рейтингу мілліонерів". Невідомо, скільки він міг заробити в цьому сезоні, якби не обставини, які допомогли йому залишитись в "багатому" Лєшно. Датчанин уже добряче "дістав" своїми витівками і неповагою до партнерів на доріжці і вболівальників, і самих гонщиків. Взимку його хотіли "сплавити", сподіваючись на підписання контракту з Хампелем чи Колоджеєм. Однак перший, незважаючи на непорозуміння в Зеленій Гурі, викликані не надто високими результатами Ярека в попередньому сезоні, все ж знайшов спільну мову з босами "Фалубаза". А Янушем "марив" вже колишній президент "Унії" Йожеф Двораковські. Та гонщик вирішив не змінювати одну "Унію" на іншу, і залишився в Тарнуві. Таким чином, Нікі Педерсен отримав місце в клубі з Лєшно ще як мінімум на один сезон.

   Третю сходинку найбагатших гонщиків Екстраліги посідає наш добре знайомий Ярослав Хампель. В "зеленці" Славоміра Дудека він може отримати за сезон 1,7 мільйона польських злотих. Звісно, за умови, що проїде більш результативний сезон, ніж попередній. В минулому році доробок Ярека склав 1,9 мільйона. Гонщик пішов на поступки, розуміючи, що не виправдав тих надій вибагливої публіки в Зеленій Гурі, які на нього покладались. 

   Загалом, заробітки в Екстраліги трішки впали. Цього року мілліонами польських злотих можуть похвастатись 25 гонщиків проти 37 минулого сезону. Та й то невідомо, чи буде їх наприкінці сезону 25. Все залежить від результатів, які будуть демонструвати гонщики. Ще ніколи не було такого, щоб всі гонщики отримували максимальну виплату по контракту - пара-трійка, а то й більше, завалить одну-дві гонки, і бонуси, які доповнюють їхні контракти до "мілліонних", їм знову будуть лише снитись...

   Рейтинг потенційних "мілліонерів" Екстраліги в сезоні 2015 (ТОП-20):

          гонщик                        клуб                   млн. пол.зл         .
  1. Еміль Сайфутдінов            "Унія" Лєшно                         1,8
  2. Нікі Педерсен "Унія" Лєшно     1,7
  3. Ярослав Хампель "Фалубаз" Зелена Гура     1,7    
  4. Томаш Голлоб ГКМ Грудзьондз     1,5
      Кшиштоф Каспчак "Сталь" Гожув     1,5
      Григорій Лагута КС Торунь     1,5
      Тай Воффінден "Спарта" Вроцлав     1,5
  8. Кріс Холдер КС Торунь     1,4
      Нільс Крістіан Іверсен "Сталь" Гожув     1,4
10. Грег Хенкок "Сталь" Жешув     1,3
      Януш Колоджей "Унія" Тарнув     1,3
      Мартін Вацулік "Унія" Тарнув     1,3
      Андреас Йонссон "Фалубаз" Зелена Гура     1,3
14. Мацей Яновські "Спарта" Вроцлав     1,2
      Матей Загар "Сталь" Гожув     1,2
      Пьотр Протасевич "Фалубаз" Зелена Гура     1,2
      Гжегош Валасек "Фалубаз" Зелена Гура     1,2
      Артем Лагута ГКМ Грудзьондз     1,2
19. Пьотр Павліцкі "Унія" Лєшно     1,1
20. Бартош Змарзлік "Сталь" Гожув     1,0

 

Польські ЗМІ+власна інформація

О.Кульбаченко

 

Категорія: Екстраліга |
 
Переглядів: 661 | Додав: jktu86 | Рейтинг: 5.0/7
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Співпраця

Пропозиції про співпрацю за телефоном +380634472537 або за адресою rivne.speedway@gmail.com

Фейсбук

Вхід

Привет: Заблукавший

Гость, мы рады вас видеть. Пожалуйста зарегистрируйтесь или авторизуйтесь!


Знайти