Переклад

Статистика




Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2011 » Сентябрь » 29 » Кубок України у Вознесенську
14:51
Кубок України у Вознесенську

15 жовтня 2011 року планується проведення гонки по спідвею за Кубок України в особистому заліку. І місцем проведення було обрано місто Вознесенськ, яке мало відоме для молодих вболівальників спідвею, але для старшого покоління місто досить відоме.

Пропонуємо вам трішки ознайомитися з історією,а точніше з спідвейною історією цього міста.

Історія спідвею у Вознесенську

На початку 70-х, з ініціативи Іллі Мироновича Урмана був побудований мототрек, який мав всесоюзне значення. На мототреку кілька десятиліть проводилися змагання найвищих рівнів, проходили тренування мотобольної команди, виросло покоління славних гонщиків.

Анатолій Жабчик

Сергій Белокуров

Валентин Семенець

Валерій Жердєв

Іван Христинюк

Володимир Форостяний



Як це було ...

У 1974 для створення команди зі спідвею запросили до Вознесенська відомого гонщика, члена збірної Радянського Союзу Анатолія Павловича Миронова. У 1974 році була сформована і приступила до повноцінних тренувань команда зі спідвею «ВОСХОД», яка складалася з 8 гонщиків і механіка. У 1976 році в команду запрошують відомого гонщика Анатолія Фролова з Донецька.

З кожним роком команда зі спідвею росла у майстерності, в Чемпіонаті СРСР зі спідвею займала призові місця. У міжнародних гонках на Кубок країн Радянського Союзу неодноразовими переможцями ставали

У 1977 році - Анатолій Миронов;

в 1978 році - Анатолій Миронов;

в 1979 році - Анатолій Фролов;

До речі, Анатолій Миронов 15 - ти кратний чемпіон України

У 1979 році члени Вознесенской команди гонщиків «ВОСХОД» А. Фролов і А. Миронов посіли І та ІІ місця на Чемпіонаті СРСР в гонках по довгому треку (396 метрів).

Миронов А., Фролов А., Форостяний В. тричі вигравали кубок України з мотоперегонів на льоду.

Форостяний В. фіналіст особистого Чемпіонату Радянського Союзу з мотоперегонів на льоду.


Друге життя Вознесенського мототреку.


24 березня 2006 року у Вознесенську за підтримки міської адміністрації та особисто мера Юрія Гержова в рамках святкування Дня визволення міста від німецько-фашистських загарбників відбулося відкриття відродженого автомототрека і презентація Національної Ліги Автоспідвею. Треба відзначити, що з восьми стадіонів технічних видів спорту, існуючих на території Україні (Вознесенськ. Київ, Донецьк, Львів, Полтава, Рівне, Севастополь, Червоноград), діючими до цього часу залишалися – рівненський та червоноградський, а ось тепер і вознесенський. Захід проходив під назвою „Кубок Мера” і включав в себе п’ять заїздів представників класичного спідвею і п’ять заїздів автоспідвею.

Спортсмени намагалися виправдати очікування вболівальників і подарувати їм дійсно незабутні враження. І це їм вдалося! Недивлячись на те, що програма показових змагань на Кубок мера для кожної дисципліни складалась всього з п’яти заїздів, адреналіну хватило усім – і гонщикам, і глядачам. При цьому максимальні вибухи емоцій і напруги спостерігались, коли на гарову доріжку виходили автомобілі.

 Автоспідвей презентували гонщики із м. Рівне – м. Пелешок, С.Миронюк, Л.Кріщук і луцький гонщик, віце-чемпіон 2005 року, І.Потапчук, а спідвей – команда „Шахтар”, чемпіон 2005 року, із м. Червонограду, у складі П.Федика, В.Коваля, М.Юрийчака та В.Тейгела.


На даний момент ще не відомі склади учасників цієї гонки, але вже можна сказати,що це однозначно позитив для розвитку спідвею в нашій країні.


 
Переглядів: 2649 | Додав: Admin4ik | Рейтинг: 4.6/11
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Співпраця

Пропозиції про співпрацю за телефоном +380634472537 або за адресою rivne.speedway@gmail.com

Фейсбук

Вхід

Привет: Заблукавший

Гость, мы рады вас видеть. Пожалуйста зарегистрируйтесь или авторизуйтесь!


Знайти