Переклад

Статистика




Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2015 » Июль » 14 » КРИТИКА ВОЯЧЕКА НАБИРАЄ ОБЕРТІВ...
01:40
КРИТИКА ВОЯЧЕКА НАБИРАЄ ОБЕРТІВ...

   Абсолютно незрозуміле рішення Марека Воячека у фіналі другого етапу SEC в Ландсхуті змусило заговорити весь спідвейний світ...

 

   Нагадаємо, у фінальному заїзді етапу відразу після старту зіткнулися Томаш Голлоб і Нікі Педерсен. Марек Воячек прийняв рішення виключити "Худого" з перезаїзду. чим викликав чималу бурю незадоволення на трибунах і біля екранів телевізорів/моніторів.

 

   Відео фінального заїзду

 

   Томаш Голлоб: "М'яко кажучи, я не згідний з рішенням арбітра. З якої це радості виключати гонщика, який був попереду? Я не можу бачити суперника ззаду, який програє мені пів-корпуса мотоцикла. Якщо я виграю старт і в'їжджаю у територію повороту, значить, я диктую свої умови їзди. А коли навіть і сталось так, що два мотоцикли зчепились ще до входу у перший віраж, суддя міг уникнути проблем, і допустити усіх чотирьох гонщиків до рестарту. Та він чомусь вирішив прийняти таке спірне рішення, якого я не ухвалюю абсолютно. Загалом, така ситуація трапляється в спідвеї дуже рідко. Я й сам відразу не зрозумів, чому мій мотоцикл різко почав зупинятись. Коли вже побачив мотоцикл Нікі на своїй підніжці, добряче здивувався. Та це не привід виключати мене з фіналу"!

 

   Владислав Комарницькі, колишній президент "Сталі" Гожув: "Суддя немав жодного права на таке рішення. Це дивне і несподіване виключення для багатьох. Я здивований, що такий кваліфікований арбітр не проаналізував як слід цю ситуацію. В голові не вкладається, що таке узагалі зробив польський рефері. Шкода мені Томека - він дуже ретельно готувався до цього турніру, і завжди мріяв виграти титул чемпіона Європи. Я постійно перебуваю в оточенні Голлоба і бачу, як важко він працює. Неправда, що Голлоб вже не той. В Ландсхуті він це продемонстрував. Те, що відбулось, є не повагою до Томаша і всього спідвейного середовища. Думаю. єдиним правильним рішенням Марека Воячека після цього буде публічне вибачення перед іконою польського жужля".

 

   Томаш Гашинські, менеджер Томаша Голлоба: "Звичайно, Томек відмінно провів цей етап. Можна сказати, що він відродився. Я завжди говорив, що для перемоги потрібно, щоб співпало багато чинників. Нам вдалось всі елементи з'єднати в одне ціле - ефект від цього був помітний відразу. До 22 заїзду ми були задоволені. Ми абсолютно не згідні рішенням судді. Це був великий фінал, вирішальний заїзд цього дня. Рішення Воячека заплямило всю гонку".

 

   Кшиштоф Цегельські: "Це була ідеальна ситуація до рестарту усіх чотирьох гонщиків. Є безліч епізодів, коли можна виключати гонщика, але тут все було помітно чітко... Томаш виграв старт і не виїжджав спеціально на траєкторію Нікі - він, як і кожен гонщик перед входом у віраж намагався зайняти більш вигідну траєкторію, щоб увійти у віраж ширше. Нікі ще на старті, здалося, хотів атакувати Томаша - його відразу "піднесло" і він не міг опанувати мотоцикл і повернутися на "свою лінію". В підсумку, мотоцикл Нікі наїхав на підніжку мотоцикла Голлоба. Якщо суддя має можливість допуску усіх чотирьох гонщиків до рестарту, то цей заїзд був яскравим прикладом того, що потрібно на старт допускати усю четвірку, а не робити так, як зробив Марек Воячек. Суддя не повинен бути головним актором жодної гонки. На жаль, пан Воячек цього не розуміє. І це вже не вперше...".

 

   Анджей Терлецькі, один з найавторитетніших польских арбітрів у минулому: "Марек Воячек дуже неприємно здивував. Я абсолютно нічого поганого в діях Голлоба у цьому епізоді не побачив. Це була звичайна спортивна боротьба "за кращу позицію" перед входом у віраж. Голлоб не перекривав дорогу Педерсену і не хотів створювати небезпечну ситуацію. Пригадую аналогічну ситуацію на одному з етапів Гран-Прі в Бидгощі - там по внутрішній траєкторії їхав Тоні Рікардссон, а жертвою став Томаш Голлоб. Тоді обидва гонщики були допущені до рестарту. Однозначно, так мало бути і в цьому епізоді".

 

   Кароль Лейман, директор фірми "One Sport": "Для мене це є незрозуміле, помилкове і просто ганебне рішення. Суддя вкрав шоу. Я не можу зрозуміти, чим керувався Воячек, коли приймав таке рішення. Всі особи, з якими я спілкувався, були однієї думки - рестарт фіналу в повному складі. І не потрібно дивитись на прізвища гонщиків чи країну, яку вони представляють. Без різниці, чи мова йде про Педерсена, Голлоба чи ще когось, таких речей у фіналах не роблять. Неодноразово переглядав повтор епізоду, і я переконаний, що фінал мав відбутись у складі чотирьох гонщиків, які на доріжці повинні були визначити сильнішого на цьому етапі".

 

   Досить "бурхливо" відреагували на рішення Воячека і декілька діючих гонщиків у своїх соціальних мережах...

 

   Нільс Крістіан Іверсен: "Do they have a monkey in the ref box tonight ?? That decision gotta be a joke.." (Чи того вечора в суддівській кабіні сиділа якась мавпа? Це рішення - це чийсь невдалий жарт...)

 

   Рорі Шлейн: "Tomas you were robbed" (Томаша обікрали...)

 

   Ніколай Кліндт: "wtf.....think the ref had a glass too many before the final. just a normal clash to the first corner." (Думаю, суддя випив на один стакан більше норми перед фіналом... Звичайна ситуація в першому повороті...)

 

   Звично у подібних справах, "обвинувачений" поки-що мовчить і думає, що сказати у своє виправдання. В Польші ж впевнені, що пан Воячек, який уже неодноразово "партачив", повинен понести покарання, і сподіваються, що в хід цю справу пустить голова європейської комісії трекових перегонів Пьотр Шиманські...

 

Польські ЗМІ

О.Кульбаченко

 

Категорія: Інше |
 
Переглядів: 936 | Додав: jktu86 | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 1
Написал Zhuk, 15.07.2015

Для того, чтобы понять решение Марка Воячека (а оно было правильным) нужно внимательно посмотреть на то, что ему предшествовало, а уже потом делать выводы. И не надо слушать комменты москалей (кто бы они ни были, хоть сам любимый судья Сергея Пелешка мент Савин). На этом - всё, т.к. анализ займёт много времени и места, но если читателям интересно -готов его сделать....

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Співпраця

Пропозиції про співпрацю за телефоном +380634472537 або за адресою rivne.speedway@gmail.com

Фейсбук

Вхід

Привет: Заблукавший

Гость, мы рады вас видеть. Пожалуйста зарегистрируйтесь или авторизуйтесь!


Знайти