Переклад

Статистика




Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2013 » Сентябрь » 8 » Клаудія Шмай. Перше знайомство
11:45
Клаудія Шмай. Перше знайомство
   Як відомо, спідвей - спорт відчайдушних людей, які не мають жодного страху. Далеко не кожному вдасться побороти самого себе, щоб хоча б один раз у житті сісти на мотоцикл без гальм. Серед таких відважних з'явилися і представники прекрасної половини людства. Сьогодні у нас з'явилася можливість познайомитися з польською спідвеїсткою Клаудією Шмай, яка нещодавно отримала ліцензію від PZM на старти у польських лігах. 

   Народилася Клаудія в Жоравіне, що поблизу Вроцлава. Вона стала першою полячкою, яка здобула спідвейну ліцензію. Її мрією є стартувати поряд з Томашем Голлобом, однак не просто провести з ним заїзд, а й залишити його за своєю спиною! 


   Батько Клаудії, Тадеуш, згадує, як проходило дитинство дочки:

  - "Їй було п'ять років, і замість того, щоб бавитися ляльками, вона почала цікавитися чимось більш екстремальним. Тоді вона вперше прийшла у мою майстерню, де я працював автомеханіком. З тих пір не минуло і дня, щоб вона не приходила. Спершу ми її купили велосипед, а коли виповнилося 13 років, подарували її скутер. Як з часом зізналася мені Клаудія, у неї був випадок, коли їй довелося на скутері втікати від поліції. При чому, через кукурудзяне поле! І їй це вдалося!".


   Вперше на спідвейний мотоцикл Клаудія Шмай сіла в квітні минулого року. Було це на мінітреці в Бакові, поблизу Вроцлава, де разом з починаючими спідвеїстами проїхала декілька кіл на мотоциклі з об'ємом двигуна 250сс. І їй сподобалося! Через декілька днів Мацей Яновські, двоюрідний брат дівчини, взяв її з собою на тренування. Клаудія Шмай:

  - "Як тільки приїхала на трек разом з Мачеком, відразу захотілося спробувати себе на справжній п'ятисотці. На щастя, Мацей дав мені можливість відчути, що це таке. Я зрозуміла, що хочу цим займатися, не зважаючи на те, що всі мої родичі і друзі відмовляли мене!"

   Мрію дівчини допоміг втілити в реальність Яновські, який подарував їй свій старий двигун. При складанні мотоцикла Клаудії дуже допоміг Богдан Спольни - механік Грега Хенкока і Мацея Яновського в складі "Унії".

  - "В серпні минулого року тренувалася в Бакові. І під час одного з тренувань їй зателефонували з Вроцлава і запросили на тренування на Олімпійському стадіоні. Звісно, відразу погодилася приїхати. Як тільки ступила на стадіон, відразу отримала дуже багато оплесків і овацій. Було дуже приємно і навіть якось ніяково. Тренер "Спарти" Вроцлав Пьотр Барон відразу представив мене наставнику юніорів клубу Генрі Яцеку, і він почав зі мною займатися. Проте більше двох кіл проїхати не давав, постійно стримуючи мене і запитуючи, чи я в нормі" - розповідає Клаудія Шмай.

   Перший екзамен на здобуття ліцензії Клаудії не вдався. Однак вона разом зі своїм батьком вірила в те, що у неї все вийде:

  - "Дуже сильно переживала, оскільки основна увага була спрямована саме на мене, оскільки я була єдиною дівчиною під час іспиту. Було багато представників ЗМІ і фотографів. Можливо, це і зіграло свою роль. Як тільки під'їжджала під стартову стрічку, все починало йти не так, як цього хотілося б. Від такого переживання я не втримала контроль над мотоциклом після старту, і, піднявши переднє колесо, зазнала падіння на спину. Зі мною це було вперше, і я не знала, як мені поводитися. Навіть паніка була присутня. Але я знала, якщо не цього дня, то наступного разу в мене все вийде!"


   І уже в середині липня цього року Клаудія Шмай довела всім, що має право на старти з найкращими спідвеїстами планети. Батько Клаудії був дуже щасливий з цього приводу:

  - "Я знав, що вона зможе здати цей іспит. Під час кожного тренування вона добавляла в майстерності. Я дуже радий за неї і бажаю їй втілити свої мрії в реальність. А всі її мрії пов'язані зі спідвеєм!"


   Що ж, нам залишається лише побажати Клаудії успішної кар'єри, побільше вдалих стартів і переможних фінішів!



О.Кульбаченко



  
Категорія: Інше |
 
Переглядів: 1170 | Додав: jktu86 | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 1
Написал mithun, 08.09.2013 Спам

Смелая и отважная-RESPECT.Пусть обходят травмы ее стороной .

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Співпраця

Пропозиції про співпрацю за телефоном +380634472537 або за адресою rivne.speedway@gmail.com

Фейсбук

Вхід

Привет: Заблукавший

Гость, мы рады вас видеть. Пожалуйста зарегистрируйтесь или авторизуйтесь!


Знайти