Переклад

Статистика




Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2011 » Июнь » 2 » ХЕНКОК ПІДКОРИВ ПРАГУ + відео!
12:47
ХЕНКОК ПІДКОРИВ ПРАГУ + відео!
У суботу, 28 травня, на празькому стадіоні "Маркета" відбувся третій етап світової серії ГРАН - ПРІ 2011. В першу чергу, від імені сайту, просимо вибачення за несвоєчасне висвітлення цієї грандіозної події. Через певні непорозуміння репортаж про цю гонку вийшов із запізненням. В майбутньому кореспонденти нашого сайту будуть робити усе для того, щоб користувачі сайту speedway-rivne.at.ua одними з перших дізнавались про найцікавіші новини світового спідвею.

Перед початком гонки фаворитом змагань вважався один з найтитулованіших гонщиків сучасності Томаш Голлоб, який на цьому стадіоні уже двічі перемагав в рамках серії ГРАН - ПРІ. Одним з головних конкурентів поляка називали Еміля Сайфутдінова, який перед цим етапом займав третю позицію в генеральній класифікації. Також серед фаворитів були і два австралійці - Джейсон Крамп та Кріс Холдер, американець Грег Хенкок, датчанин Нікі Педерсен та співвітчизник Голлоба - Ярослав Хампель.
  Та початок гонки не виправдав очікування переповненої "Маркети". Складалось таке враження, що всі без виключення спортсмени лише пристосовуються до доріжки. Тому вирішальним фактором розподілу місць у перших двох серіях заїздів ставав старт і боротьба в першому повороті, після чого гонщики не ризикували йти в жорстку боротьбу з суперниками і спокійно доїжджали на тих місцях, які завоювали на перших метрах дистанції.
  Після перших двох серій заїздів визначилось коло спортсменів, які будуть змагатись за призові місця турніру. На даний момент гонки практично усі фаворити знаходились у цьому "колі". По дві перемоги здобули Голлоб, Крамп і Холдер, на очко менше в активі було у Хампеля та Хенкока. Лише Нікі Педерсен та Еміль Сайфутдінов десь трішки "заблукали", набравши після двох заїздів лише по три очки.
  Лише у дев'ятому заїзді "Маркета" вперше по-справжньому завелась. Це й не дивно, адже винуватцем порушення спокою став Матей Кус, який досить несподівано залишив позаду себе самого Джейсона Крампа, а також Януша Колодзея та Андреаса Йонссона. При чому зробив це у такому стилі, що у суперників не було навіть мінімальних шансів на те, щоб обійти чеського спортсмена!



  Поки вболівальники приходили до тями після перемоги Куса, Грег Хенкок впевнено виграв черговий заїзд у Ліндгрена, Холдера і Лагути. І ось прийшов час одинадцятого заїзду, який обіцяв стати чи не найцікавішим серед тих заїздів, які ще були попереду.

Для Еміля Сайфутдінова цей заїзд був одним з останніх шансів на потрапляння до півфіналу. Мабуть, саме цей тягар і відіграв вирішальну роль. По виходу з першого повороту росіянин не втримав рівновагу і зазнав падіння. Після перегляду відеоповтору був помітний контакт між Сайфутдіновим та Педерсеном. Однак судді вирішили не допустити Еміля до повторного старту, остаточно позбавивши його надії на продовження боротьби за подіум чеського етапу. Чим скористався Педерсен, фінішувавши слідом за Голлобом.



 У тринадцятому заїзді Сайфутдінов, розуміючи, що уже провалив ГРАН - ПРІ Чехії, у відносно посередньому складі учасників, приходить останнім на фініш. Як сказав Еміль після гонки, "не розумію, чому саме мене виключили з одинадцятого заїзду. Падінню посприяв Педерсен, а звинуватили у зупинці заїзду мене. Це мене і засмутило, дуже складно було налаштуватись на подальшому виступі."
  Перед останньою серією заїздів ситуація склалась така, що відразу три спортсмени здобули по 11 очок - Голлоб, Хампель та Хенкок, по 9 очок - Крамп та Б`єрре, і вони уже гарантували собі місця у півфіналі. За підсумком останньої серії заїздів до них долучились Ліндгрен, Педерсен та Холдер.
  Основна боротьба у першому півфіналі розгорнулась за другу путівку до фіналу між Джейсоном Крампом та Нікі Педерсеном. Як не намагався датчанин тиснути на австралійця, саме останній фінішував слідом за Хенкоком, який скористався боротьбою конкурентів між собою і впевнено виграв перший півфінал. Кеннет Б`єрре був без шансів.



Не менш інтригуючим обіцяв стати і другий півфінал, в якому полякам Голлобу та Хампелю протистояли Холдер, який непогано розпочав цей ГРАН - ПРІ, і Ліндгрен, здатний на сюрпризи в будь - який момент. І невідомо, як все могло завершитись, якби Холдер на другому колі, йдучи другим, втримав свій мотоцикл і не зазнав аварії. В повторному старті поляки без проблем розправились з Ліндгреном.



 Отже, нас очікував надцікавий фінал за участю Голлоба, Хампеля, Крампа та Хенкока. Напруга перед стартом досягла свого максимуму, і це не могло не позначитися на спортсменах. Уже в першому повороті не втримує рівновагу Крамп. Після наради суддів було прийнято рішення дати можливість австралійцю поборотись за місце на подіумі. Однак пошкодження мотоцикла під час падіння далось взнаки, і скласти конкуренцію полякам та американцю Крамп уже не міг. Він просто спостерігав за спинами суперників, як вони розподіляють місця на подіумі. А подивитись було на що! Голлоб невдало стартував, Хенкок лідер, а Хампель потрапив у середину між ними. Як не намагався Хампель обійти Хенкока, зробити йому цього не вдалось. Та ще й Голлоб не проти був піднятись на одну позицію вверх. Та фініш показав: Хенкок - переможець, Хампель - другий, Голлоб - третій!





ФОТООГЛЯД №1
ФОТООГЛЯД №2
ФОТООГЛЯД №3
ФОТООГЛЯД №4

Підсумкова класифікація третього ГРАН-ПРІ  2011 року:


1. Грег Хенкок  (США) - 23 (3,2,3,3,3,3,6) + 1 місце у фіналі
2. Ярослав Хампель  (Польща) - 19 (2,3,3,3,2,2,4) + 2 місце у фіналі
3. Томаш Голлоб  (Польща) - 17 (3,3,3,2,1,3,2) + 3 місце у фіналі
4. Джейсон Крамп   (Австралія) - 13 (3,3,2,1,2,2,0) + 4 місце у фіналі
5. Кріс Холдер   (Австралія) - 9 (3,3,1,0,2,в)
6. Нікі Педерсен   (Данія) - 9 (2,1,2,0,3,1)
7. Кеннет Б`єрре   (Данія) - 9 (2,1,2,3,1,0)
8. Фредрік Ліндгрен   (Швеція) - 9 (1,2,2,2,1,1)
9. Андреас Йонссон   (Швеція) - 8 (2,2,1,1,2)
10. Руне Холта   (Польща) - 7 (0,0,1,3,3)
11. Еміль Сайфутдінов   (Росія) - 6 (1,2,в,0,3)
12. Антоніо Ліндбек   (Швеція) - 6 (1,1,1,2,1)
13. Матей Кус   (Чехія) - 3 (0,0,3,0,0)
14. Кріс Харріс   (Велика Британія) - 3 (сх,1,0,2,0)
15. Артем Лагута   (Росія) - 2 (1,0,0,1,0)
16. Януш Колодзей   (Польща) - 1 (0,0,0,1,0)

R1. Лукаш Дримл   (Чехія) - нс
R2. Зденек Шимота   (Чехія) - нс

Класифікація після трьох етапів ГРАН-ПРІ 2011 :

 М
 Кр    Гонщик
 Пкт
 1 Ukraine  #5  Greg Hancock
 47
 2 Ukraine  #1  Tomasz Gollob
 41
 3 Ukraine  #2  Jaroslaw Hampel
 36
 4 Ukraine  #10  Nicki Pedersen
 30
 5 Ukraine  #8  Chris Holder
 28
 6 Ukraine  #12  Emil Sayfutdinov
 28
 7 Ukraine  #11  Fredrik Lindgren
 26
 8 Ukraine  #3  Jason Crump
 24
 9 Ukraine  #7  Kenneth Bjerre
 21
 10 Ukraine  #9  Andreas Jonsson
 19
 11 Ukraine  #15  Janusz Kolodziej
 18
 12 Ukraine  #4  Rune Holta
 17
 13 Ukraine  #14  Antonio Lindback
 16
 14 Ukraine  #6  Chris Harris
 14
 15 Ukraine  #16  Thomas Jonasson
 8
 16 Ukraine  #16  Damian Baliński  4
 17 Ukraine  #13  Artem Laguta  3
 18  #16  Matej Kus  3

www.sportowefakty.pl
speedwaygp.com

Категорія: Гран-прi |
 
Переглядів: 860 | Додав: jktu86 | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Співпраця

Пропозиції про співпрацю за телефоном +380634472537 або за адресою rivne.speedway@gmail.com

Фейсбук

Вхід

Привет: Заблукавший

Гость, мы рады вас видеть. Пожалуйста зарегистрируйтесь или авторизуйтесь!


Знайти