Переклад

Статистика




Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2013 » Апрель » 21 » ЯК ПАВЕЛ ВАНА СТАВ ВОРОГОМ УКРАЇНСЬКИХ ВБОЛІВАЛЬНИКІВ
11:11
ЯК ПАВЕЛ ВАНА СТАВ ВОРОГОМ УКРАЇНСЬКИХ ВБОЛІВАЛЬНИКІВ
    Старту спідвейного сезону в червонограді очікували давно. До цієї гонки готувалися не лише спортсмени, а й величезна кількість вболівальників, які суботнього вечора звично заповнили трибуни червоноградського мототреку. Усі вони вірили в те, що наші лідери - Андрій Карпов і Олександр Локтаєв - на рідній доріжці зможуть вибороти путівки до Челленджу особистого чемпіонату Європи. Та іншої думки цього дня був чеський арбітр Павел Вана...


   Трибуни мототреку "Гірник" як завжди почали заповнюватись задовго до старту гонки. Було помітно, що вболівальники дуже скучили за ревом моторів, тому у більшості з них були усмішні і щасливі обличчя. В не менше хорошому настрої перебували і гонщики, які з задоволенням випробували як завжди відмінно підготовлену доріжку на тренуванні (за виключенням декількох спортсменів, які по-різним причинах не змогли вчасно дістатися мототреку).


   Що стосується доріжки... За прогнозом синоптиків, у Червонограді в другій половині дня очікувались короткочасні дощі. Щоб у цьому випадку доріжка не втратила у якості, було прийнято рішення закатати її в "бетон". Це і стало однією з головних причин того, що велику роль у сьогоднішній гонці відігравали вдалі старти. Та про це нижче.


   Організатори гонки вирішили не затягувати старт змагань, і уже в 17:50 усі спортсмени вишукувались перед вболівальниками вздовж білої лінії на церемонії представлення. Після вступних слів VIP-персон і виконання гімну нашої держави коментатор гонки В'ячеслав Крижанівський перейшов до оголошення спортсменів, яким було призначено стати головними героями усього спідвейного вечора у Червонограді. Звичайно, найбільше овацій зібрали наші хлопці - Євген Кравчук (замінив італійця Гільєрмо Франчетті), Андрію Кобріну (замість Скотта Нікколса), Андрію Карпову, а, особливо, Олександру Локтаєву!



   Уже перша серія стартів подарувала вболівальникам багато сенсацій. На жаль, не дуже приємних для нас... Леон Мадсен впевнено виграв старт у Мацея Яновські, не залишивши жодних шансів останньому до самого фінішу. В наступному заїзді Андрій Карпов з другої доріжки не зміг нав'язати боротьбу латвійцям Богданову і Лебедєву. Максим відразу поїхав у відрив, а Анджей протягом усього заїзду відбивав інтенсивні атаки нашого гонщика, які не принесли бажаного результату. Далі свою першу перемогу в гонці виборов Роман Поважний, який не зустрів опору зі сторони опонентів. Боротьба точилась за третю позицію між Радковічем і Кобріним, переможцем якої став словенець. Четвертий заїзд очікувався з нетерпінням - на доріжку виїхали Мілік, Павліцкі, Локтаєв і Буш! Хто б міг подумати, що своїм реактивним стартом німець залишить за своєю спиною суперників, так і не підпустивши їх на лінію атаки! Саша виїхав останнім з першого віража, проте на прямій порівнявся з поляком, однак через більш вигідну траєкторію Павліцкі зумів втримати свою позицію. І так усі чотири кола... "Нуль" в такій гонці суттєво знижував шанси на вихід до наступного раунду змагань...


  1. МадсенЯновськіМесярікКравчук
  2. БогдановЛебедєвКарповТома
  3. ПоважнийМагошіРадковічКобрін
  4. БушМілікПавліцкіЛоктаєв


   Друга серія розпочалась з перемоги Анджея Лебедєва над німцем Бушом. Далі Мадсен завдяки фантастичному виходу з першого віража не залишив шансів Пшемеку, а Кобрін без проблем привіз свій перший пункт в гонці. Сьомий заїзд подарував вболівальникам перший красивий обгін у гонці. І його автором став Андрій Карпов! Після старту Поважний з першої доріжки відбив атаки Яновського, якого у другому віражі по зовнішній траєкторії ефектно "об'їхав" Карпов, використавши ідеальне знання геометрії цієї доріжки! Мадсен уже був недосяжним, а поляк після такої атаки не знайшов у собі резервні сили для контратаки! У восьмому заїзді Локтаєв випередив Богданова, який лише на другому колі спробував пресингувати нашого спортсмена, проте Саша відразу дав зрозуміти, що ловити латвійцю в цей момент немає чого! Без шансів!!!


  5. ЛебедєвБушМагошіМесярік
  6. МадсенПавліцкіКобрінТома
  7. ПоважнийКарповЯновськіМілік
  8. ЛоктаєвБогдановРадковічКравчук


   Третьою перемогою в гонці Романа Поважного стартувала третя серія стартів. З четвертого поля він реактивно втік від Локтаєва. В цей момент здалося, що Саша зможе виправити ситуацію уже в наступному віражі, проте досвідчений гонщик "Локомотива" не дозволив Локтаєву наблизитись до себе. В "битві гігантів" між Томою і Месяріком перемогу здобув руминський гонщик, заробивши свій перший, і, останній пункт у гонці. В десятому заїзді Мадсен і Лебедєв одночасно втекли зі старту від Міліка, і все вирішилось на виході з віража, в якому латвієць трішки широко зайшов, чим відразу скористався датчанин. Згодом Богданов впевнено розібрався з обома поляками, в яких гонка сьогодні відверто не заладилась. У дванадцятому заїзді Карпову будь-що потрібна була перемога, однак Тобіас Буш, який і став найбільшим відкриттям гонки, зумів відстояти атаки Андрія. П'ять очок Карпова і Локтаєва після трьох серій заїздів залишали дуже великі питання стосовно виходу до наступного раунду змагань наших спортсменів.


  9. ПоважнийЛоктаєвТомаМесярік
10. МадсенЛебедєвМілікРадковіч
11. БогдановПавліцкіЯновськіМагоші
12. БушКарповКобрінКравчук


   Класифікація після дванадцяти заїздів мала наступний вигляд:


1. Леон Мадсен (Данія) - 9
2. Роман Поважний (Росія) - 8
3. Максим Богданов (Латвія) - 8
4. Тобіас Буш (Німеччина) - 8
5. Анджей Лебедєв (Латвія) - 7
6. Андрій Карпов (Україна) - 5
7. Пшемислав Павліцкі (Польша) - 5
8. Олександр Локтаєв (Україна) - 5


   За іронією долі тринадцятий заїзд мав стати вирішальним для Андрія Карпова. Його суперником був Пшемислав Павліцкі, для якого це також був останній шанс вибороти путівку до Челленджа. Карпов відмінно взяв старт, і впевнено поїхав за такою необхідною перемогою! Побачивши спину нашого гонщика Пшемек надто широко зайшов у віраж, чим скористався Жига Радковіч(!). Звісно, уже перед входом у другий віраж поляк відібрав другу позицію в нахабного словенця, та Андрій був уже дуже далеко! Потім Леон Мадсен гарантував собі путівку до Челленджа, випередивши Богданова, Буша і Поважного, встановивши тим самим найкращий час гонки - 65,52с. Багато-що прояснити був покликаний п'ятнадцятий заїзд. В ньому зійшлися Локтаєв, Яновські, Кобрін і Лебедєв. Старт і вихід з віража залишився за Мацеєм, Саша і Анджей розмістилися відразу за ним. Перед входом у другий віраж Локтаєв не лише надздогнав, а й випереджав поляка на пів-колеса, після чого Яновські почав класти мотоцикл, наслідком чого стало падіння останнього. Чеський арбітр Павел Вана не довго думаючи прийняв рішення про виключення нашого гонщика з перезаїзду, мотивуючи це тим, що саме Локтаєв став винуватцем зупинки заїзду. На трибунах відразу здійнявся галас незадоволення. Поки на доріжці готували надувний борт, який пробився після контакту з ним мотоцикла Яновського, Саша разом зі своїм механіком попрямували до суддівської кабіни, щоб з'ясувати, чому його не допускають до перезаїзду. Павел Вана відмовився коментувати цю ситуацію. Йому навіть пропонували переглянути відеозапис цього моменту, але і від цього арбітр відмовився. Стало зрозуміло, що шансів на потрапляння до першої п'ятірки у Локтаєва немає жодних... Перезаїзд виграв Лебедєв, хоча досить активно його пресингував Яновські. Кобрін привіз черговий пункт до свого активу, не загрожуючи позиціям лідерів заїзду. Завершилась серія першою перемогою в гонці Вацлава Міліка, який немав проблем з Магоші, Кравчуком і Томою.



13. КарповПавліцкіРадковічМесярік
14. МадсенБогдановБушПоважний
15. ЛебедєвЯновськіКобрінЛоктаєв (в)
16. МілікМагошіКравчукТома


   Мілік виграв і стартовий заїзд заключної серії. Разом з Богдановим вони виграли старт у Кобріна і Месяріка. На виході з віража чех по внутрішній траєкторії зумів розвинути більшу швидкість, що і дало йому перевагу перед латвійцем. Так вони і фінішували, за ними Кобрін. Дефектом завершилась гонка для Месяріка. У вісімнадцятому заїзді найбільш мотивованим був наш Андрій Карпов. Мадсену було достатньо одного очка для перемоги у змаганнях, в той час як Саша Локтаєв був виключений з боротьби за вихід до Челленджа. По таких розкладах наші хлопці спершу тактично грамотно відтіснили датчанина на третю позицію, а лідерство захопив Карпов! У другому віражі Мадсен використав широкий захід Локтаєва, який відразу "сів" на колесо датчанину і почав відвойовувати свою позицію для того, щоб допомогти Карпову привезти три очка і можливість поборотись за путівку до Челленджа. На третьому колі Саша по внутрішній траєкторії, "зламавши" мотоцикл, випередив Мадсена, після чого останній уже особливо не "брикався"! Карпов спокійно фінішував першим, Саша - за ним! Дев'ятнадцятий заїзд без проблем виграв Мацей Яновські, який всеодно залишився за бортом особистого чемпіонату Європи. Заключний заїзд змусив похвилюватися як глядачів на трибунах, так і спортсменів. У віражі зіткнулися Павліцкі і Лебедєв, наслідком чого стало падіння обидвох гонщиків. Латвієць відразу підвівся на ноги, а ось до поляка виїхала на доріжку карета швидкої допомоги. На щастя, все минулося. Перезаїзд у повному складі через нерівний старт також довелося зупинити. І лише з третьої спроби вдалося повноцінно провести заїзд, перемогу в якому святкував Поважний. Євген Кравчук через падіння змушений був зійти з доріжки.


17. МілікБогдановКобрінМесярік
18. КарповЛоктаєвМадсенМагоші
19. ЯновськіБушРадковічТома
20. ПоважнийПавліцкіЛебедєвКравчук (сх)


   За підсумком двадцяти заїздів перемогу в гонці здобув Леон Мадсен, а в перезаїзді за друге місце Роман Поважний випередив свого одноклубника Максима Богданова. Та найголовніший заїзд для українських вболівальників був попереду. На дві вакансії до Челленджа претендували троє спортсменів - Андрій Карпов, Тобіас Буш і Анджей Лебедєв. І червоноградець сповна використав свою першу доріжку, відразу відірвавшись від суперників на безпечну відстань! Лебедєв без проблем розібрався з Бушом, тож разом з Карповим отримав перепустку до наступного раунду особистого чемпіонату Європи.

Леон Мадсен

   Результати гонки:


  1. Леон Мадсен (Данія)13 
  2. Роман Поважний (Росія)12+3 
  3. Максим Богданов (Латвія) 12+2 
  4. Андрій Карпов (Україна) 11+3 
  5. Анджей Лебедєв (Латвія) 11+2 
  6. Тобіас Буш (Німеччина) 11+1 
  7. Вацлав Мілік (Чехія)  9 
  8. Мацей Яновські (Польша)  9 
  9. Пшемислав Павліцкі (Польша)  9 
10. Олександр Локтаєв (Україна)  7 в 
11. Норберт Магоші (Угорщина)  5 
12. Жига Радковіч (Словенія)  4 
13. Андрій Кобрін (Україна)  4 
14. Александру Тома (Руминія)  1 
15. Ян Месярік (Словакія)  1 
16. Євген Кравчук (Україна)  1 сх 
17. Павло Кондратюк (Україна) НС      


   Олександр Локтаєв: "Я категорично не згідний з рішенням арбітра. Моєї вини в зупинці заїзду не було. Ми намагалися це довести чеському арбітру, та він навіть нічого слухати не хотів. Особливо не засмутився з цього приводу, оскільки пріоритетними для мене є лігові матчі в Польші, Данії та Швеції. Дуже радий за Андрія, якому вдалося пробитись до Челленджа. Також хочу подякувати усім вболівальникам за несамовиту підтримку. Виступати тут - це щось неймовірне! Приємно, що у східній Європі є люди, які по-справжньому вміють вболівати. Надіюсь, так буде і надалі".


  Максим Богданов: "Чесно кажучи, навіть подумати не міг, що стану призером гонки. Ставив завдання для себе добре від'їздити гонку. Якщо вдасться пробитись до Челленджа - добре, ні - також нічого страшного. А вийшло навіть на подіум потрапити! Хороша гонка, багато сильних суперників, класні вболівальники - в Червонограді сьогодні це все було. Єдине, через-що не буду добрим словом згадувати ваше місто - це дороги... Чесно, побував у багатьох країнах, але такого не бачив ніде! Тут навіть не дороги, тут - бездоріжжя... А в остальному - все просто супер!"



  О.Кульбаченко

(використані фотоматеріали Олександра Левкуна)
   


          
 
Переглядів: 1242 | Додав: jktu86 | Рейтинг: 5.0/8
Всього коментарів: 2
Написал Lev64, 22.04.2013 Спам

Це всього навсього мої фото, ось і все! Просто отмазка: з соціальних мереж не проходить. Дайте мені ссилочку тих соціальних мереж.Мені теж дуже цікаво. Оригінали фото я ще вислав особисто С. Головні, але він вказав на сайті. що це мої фотоматеріали. Ось ссилочка:http://vk.com/albums-38515942 якщо навести курсор на альбом, там пише хто автор. Також фото є в мене на сторінці В контакті і однокласники. Просто образливо, коли беруть твоє фото, ставлять собі в статтю як своє і навіть не спитають. Мені не шкода, але так-не чесно. З повагою Олександр!
.

Написал Lev64, 22.04.2013 Спам

Шановний О.Кульбаченко а хто автор трьох фото, крім Саші Локтаєва. Чому не вказано? З повагою  Олександр Левкун.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Співпраця

Пропозиції про співпрацю за телефоном +380634472537 або за адресою rivne.speedway@gmail.com

Фейсбук

Вхід

Привет: Заблукавший

Гость, мы рады вас видеть. Пожалуйста зарегистрируйтесь или авторизуйтесь!


Знайти