Переклад

Статистика




Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2012 » Март » 17 » GRAND - PRIX - 2012
14:35
GRAND - PRIX - 2012
   Зимовий спідвейний антракт підходить до завершення. Провідні гонщики світу уже повним ходом ведуть підготовку до нового сезону. Серед них виділяються п'ятнадцять спортсменів, на яких уже через два тижні очікує перший етап світової серії Гран-Прі в новозеландському Окленді.

   Звичайно, зміни, які відбулись у регламенті проведення змагань в польській Екстралізі не оминули серію Гран-Прі. Деякі учасники відмовились від участі в особистому чемпіонаті світу заради виступів у найсильнішій спідвейній лізі світу. Через це вакантні місця отримали гонщики, які аж ніяк не вважаються лідерами світового спідвею, проте намагатимуться будь-якою ціною довести, що гідні перебувати серед числа найкращих спідвеїстів світу.

   Після минулорічної звитяги Грега Хенкока досить важко спрогнозувати, хто ж саме завоює звання кращого спідвеїста 2012 року. Молоде покоління прагнутиме будь-що довести "ветеранам", що їхній час уже минув. Проте такі гонщики, як Хенкок, Голлоб, Крамп чи Педерсен навряд чи позволять вільно почуватись більш молодшим суперникам протягом усіх дванадцяти етапів. Уже минулого року більшість фахівців завчасно віддали корону Ярославу Хампелю. І що було у підсумку? Лише третя позиція у генеральній класифікації, повна капітуляція перед ветераном Хенкоком, який возив "Ярека" як хотів і скільки хотів.

   Після неймовірного минулорічного сезону втриматись на вершині світового спідвею Грегу Хенкоку буде надзвичайно важко. Якщо минулого року його недооцінили як фахівці, так і більшість учасників Гран-Прі, то в цьому сезоні увага до його персони буде прикута особлива. Відразу у двох "категорій" гонщиків буде неабияка мотивація відібрати корону в американця. Так, Томаш Голлоб, Нікі Педерсен чи Джейсон Крамп спробують відібрати титул у Грега, проте залишити його у своїй "категорії ветеранів". З другої сторони, такі гонщики, як Хампель, Йонссон чи Сайфутдінов уже давно мріють про титул чемпіона світу, але останніми роками все-таки досвід перемагає молодість. Тож цього року вони прикладуть максимум зусиль для того, щоб зламати цю тенденцію.
 

   УЧАСНИКИ ГРАН-ПРІ-2012 РОКУ
 

15. Х А Н С   А Н Д Е Р С Е Н

Дата народження: 03.11.1980
 
Прогноз: 14 місце
 
   Датчанин Ханс Андерсен повертається у Гран-Прі після двохрічної перерви. Він погодився зайняти вакантне місце, пожертвувавши заробітками у Польші, змінивши Екстралігу на першу польську лігу. В період з 2006 до 2008 років датчанин регулярно потрапляв до кращої шістки в регулярній класифікації Гран-Прі. Проте, цього разу боротись з найкращими гонщиками світу йому буде дуже важко. Успіхом для нього уже буде потрапляння у три-чотири півфінали на окремих етапах. Про фінали, мабуть, мріяти не варто.

   Ханс Андерсен у Гран-Прі
 
Етапи в ГП - 75
 
Фінали в ГП - 21
 
Перемоги в ГП - 4
 
Очки в ГП - 711
 
Заїзди в ГП - 415
 
Кількість виграних заїздів - 105
 
В середньому очок за етап - 9,48
 
В середньому очок за етап в ГП-2011 - не стартував
 
 
14. П Е Т Е Р   Л Ь Ю Н Г
 
Дата народження: 30.10.1982
Прогноз: 15 місце
 
   Швед, як і Андерсен, отримав пропозицію від FIM зайняти місце гонщиків, які відмовились від участі у Гран-Прі. В минулому році він зайняв п'яте місце у фіналі Гран-Прі Челлендж, який проходив на його батьківщині. До цього Льюнг стартував лише у двох етапах світової серії як володар "дикої картки". На жаль, боротись на рівних з лідерами йому не вдасться. Максимум, на що може розраховувати швед, це боротьба за потрапляння до півфіналу на одному з двох шведських етапах. Та у більшості гонках він буде серед явних аутсайдерів, тому, скоріше за все, боротиметься лише за те, щоб не опинитись останнім у генеральній класифікації серед "постійних" учасників Гран-Прі. При чому, боротиметься безрезультатно...

   Петер Льюнг у Гран-Прі
 
Етапи в ГП - 2
 
Фінали в ГП - 0
 
Перемоги в ГП - 0
 
Очки в ГП - 9
 
Заїзди в ГП - 8
 
Кількість виграних заїздів - 1
 
В середньому очок за етап - 4,50
 
В середньому очок за етап в ГП-2011 - не стартував

 
13. Б'Я Р Н Е   П Е Д Е Р С Е Н
 
Дата народження: 12.07.1978
 
Прогноз: 13 місце
 
   Б'ярне Педерсен пробився до Гран-Прі 2012 року через Челлендж, де посів друге місце у фіналі. Це буде уже сьомий сезон для нього у світовій серії. До цього датчанину не вдавалось посісти високі місця у генеральній класифікації. Не буде його серед лідерів і цього року, хоча на датських етапах боротиметься за півфінали.
 
   Б'ярне Педерсен у Гран-Прі
 
Етапи в ГП - 59
 
Фінали в ГП - 8
 
Перемоги в ГП - 1
 
Очки в ГП - 415
 
Заїзди в ГП - 300
 
Кількість виграних заїздів - 55
 
В середньому очок за етап - 7,80
 
В середньому за етап в ГП-2011 - 3
 
 
12. А Н Т О Н І О   Л І Н Д Б А К
 
Дата народження: 05.05 1985
 
Прогноз: 9 місце
 
   І Ліндбак, як і Б'ярне Педерсен, отримав право виступати в Гран-Прі цього сезону через Челлендж. За останні вісім років швед не був учасником Гран-Прі лише в сезоні 2008 року. Найвищим досягненням до цього часу були його десяті місця у сезонах 2005 і 2006 років. В попередньому сезоні він провів декілька непоганих гонок, тому, гадаю, сезон 2012 року стане для нього найкращим у кар'єрі учасника світової серії.
 
   Антоніо Ліндбак у Гран-Прі
 
Етапи в ГП - 44
 
Фінали в ГП - 8
 
Перемоги в ГП - 0
 
Очки в ГП - 240
 
Заїзди в ГП - 230
 
Кількість виграних заїздів - 44
 
В середньому очок за етап - 5,45
 
В середньому очок за етап в ГП-2011 - 6,55
 
 
11. К Р І С   Х А Р Р І С
 
Дата народження: 28.11.1982
 
Прогноз: 12 місце
 
   Британець ніколи не був серед фаворитів циклу. В 2010 році він посів високе шосте місце лише за рахунок фарту і своєї стабільності. Свою єдину перемогу він отримав на домашньому Гран-Прі у Кардіффі в 2007 році. В цьому сезоні Крісу буде нелегко боротись з суперниками на рівних. Більшість з них переважають його у майстерності, тому потрапляння у два-три півфінали за сезон - це його максимум на сьогоднішній день.
 
   Кріс Харріс у Гран-Прі
 
Етапи в ГП - 55
 
Фінали в ГП - 7
 
Перемоги в ГП - 1
 
Очки в ГП - 393
 
Заїзди в ГП - 294
 
Кількість виграних заїздів - 47
 
В середньому очок за етап - 7,15
 
В середньому очок за етап в ГП-2011 - 6,73
 
 
10. Н І К І   П Е Д Е Р С Е Н
 
Дата народження: 02.04.1977
 
Прогноз: 8 місце
 
   Після феєричних чемпіонських сезонів 2007 і 2008 років результати Нікі різко пішли донизу. За останні три сезони - лише два виграних етапи. Кожного року перед початком Гран-Прі він неодмінно з'вляється в числі головних претендентів на титул. Проте потрібно реально дивитись на речі. Зараз є набагато сильніші гонщики за датчанина. Звичайно, що в цьому році він виступить у декількох фіналах, також повинен виграти хоча б один етап. Однак стабільності протягом всього сезону йому забракне, тому потрапляння до першої вісімки буде непоганим результатом.
 
   Нікі Педерсен у Гран-Прі  
 
Етапи в ГП - 109
 
Фінали в ГП - 44
 
Перемоги в ГП - 11
 
Очки в ГП - 1303
 
Заїзди в ГП - 619
 
Кількість виграних заїздів - 225
 
В середньому очок за етап - 11,95
 
В середньому очок за етап в ГП-2011 - 8,09  
 
 
9. Ф Р Е Д Р І К   Л І Н Д Г Р Е Н
 
Дата народження: 15.09.1985
 
Прогноз: 10 місце
 
   Швед Фредрік Ліндгрен проводитиме свій восьмий сезон у циклі Гран-Прі. Найвищим досягненням для нього стало минулорічне дев'яте місце. Він уже давно вважається міцним середнячком серед еліти. Не повинен стати виключенням і цей сезон. На більшості етапах повинен пробиватись до півфінальної стадії. не обійдеться і без фіналу. Місце в десятці за ним, в принципі, закріплене.
 
   Фредрік Ліндгрен у Гран-Прі
 
Етапи в ГП - 48
 
Фінали в ГП - 2
 
Перемоги в ГП - 0
 
Очки в ГП - 376
 
Заїзди в ГП - 262
 
Кількість виграних заїздів - 39
 
В середньому очок за етап - 7,83
 
В середньому очок за етап в ГП-2011 - 8,18
 
 
8. К Р І С   Х О Л Д Е Р
 
Дата народження: 24.09.1987
 
Прогноз: 6 місце
 
   Від молодого австралійця уже давно очікують прориву. У нього є все для того, щоб боротись за найвищі місця на кожному етапі. Проте, і суперники у Холдера більш ніж серйозні, і так легко, як це було у січні на чемпіонаті Австралії, йому не буде. Одна перемога все ж таки дістанеться Крісу, також буде призером на декількох етапах. Але вище шостого місця пригнути буде надзвичайно складно.
 
   Кріс Холдер у Гран-Прі
 
Етапи в ГП - 22
 
Фінали в ГП - 4
 
Перемоги в ГП - 2
 
Очки в ГП - 197
 
Заїзди в ГП - 120
 
Кількість виграних заїздів - 25
 
В середньому очок за етап - 8,95
 
В середньому очок за етап в ГП-2011 - 9,18
 
 
7. К Е Н Н Е Т Т   Б Ь Є Р Р Е
 
Дата народження: 24.05.1984
 
Прогноз: 11 місце
 
   В останні три сезони датчанин регулярно потрапляв до першої вісімки, чим забезпечував собі місця на наступні сезони в Гран-Прі. Він був одним з настабільніших гонщиків-середнячків минулого сезону. Так може статись і цього року. На високі місця не претендує, однак може вистрілити на окремих етапах, діставшись навіть подіуму. Але і без провалів не обійдеться, тому цього року за місце у першій десятці необхідно буде добряче поборотись.
 
   Кеннетт Бьєрре у Гран-Прі
 
Етапи в ГП - 39
 
Фінали в ГП - 7
 
Перемоги в ГП - 1
 
Очки в ГП - 352
 
Заїзди в ГП - 219
 
Кількість виграних заїздів - 57
 
В середньому очок за етап - 9,03
 
В середньому очок за етап в ГП-2011 - 9,27
 
 
6. Е М І Л Ь   С А Й Ф У Т Д І Н О В
 
Дата народження: 26.10.1989
 
Прогноз: 4 місце
 
   Те, що росіянин уже давно входить до еліти світового спідвею, знають усі. Цей сезон буде уже третім, коли його перед початком змагань називають одним з фаворитів циклу. Проте у нього відмінно йдуть справи у клубних змаганнях, а як тільки діло доходить до етапів Гран-Прі, все починає валитись: необов'язкові падіння, дефекти техніки, а також мали місце і необ'єктивні рішення арбітрів стосовно Еміля. Чесно кажучи, не вірю, що в цьому сезоні йому вдасться хоча б повторити результат сезону 2009 року, за підсумками якого він посів третю сходинку в генеральній класифікації. Хоча буде дуже близьким до цього. В цьому році йому обов'язково посміхнеться фортуна, і він зможе виграти один-два етапи. На жаль, але і без провальних етапів, які були в нього минулого року, мабуть, не обійдеться. Надто напружений календар у "російської торпеди".
 
   Еміль Сайфутдінов у Гран-Прі
 
Етапи в ГП - 26
 
Фінали в ГП - 8
 
Перемоги в ГП - 3
 
Очок в ГП - 278
 
Заїзди в ГП - 151
 
Кількість виграних заїздів - 53
 
В середньому очок за етап - 10,69
 
В середньому очок за етап в ГП-2011 - 9,64
 
 
5. Т О М А Ш   Г О Л Л О Б
 
Дата народження: 11.04.1971
 
Прогноз: 7 місце
 
   Минулий сезон став для Голлоба найскладнішим за останні роки. Після тріумфального для поляка сезону 2010 року більшість фахівців вважали, що він зможе повторити своє досягнення і в наступному сезоні. І після перших етапів ні у кого не виникало сумнівів, що Томаш знову боротиметься за чемпіонський титул. Проте другу половину сезону він провалив з тріском, і те, що він залишився на п'ятій позиції в генеральній класифікації можна вважати ще й дивом! Очікуємо цього року більш стабільних виступів, однак роки свою роль можуть зіграти. Декілька фіналів, можливо, зможе і виграти один-два етапи - все, на що може розраховувати польський спортсмен у сезоні 2012 року.
 
   Томаш Голлоб у Гран-Прі
 
Етапи в ГП - 140
 
Фінали в ГП - 3 
 
Перемоги в ГП - 22
 
Очки в ГП - 1746
 
Заїзди в ГП - 767
 
Кількість виграних заїздів - 269
 
В середньому очок за етап - 12,47
 
В середньому очок за етап в ГП - 2011 - 9,64
 
 
4. Д Ж Е Й С О Н   К Р А М П
 
Дата народження: 06.08.1975
 
Прогноз: 2 місце
 
   Для австралійського ветерана це буде уже вісімнадцятий поспіль сезон у Гран-Прі!!! Десять років поспіль, з 2001 по 2010 роки він фінішував у першій трійці!!! Дванадцять років поспіль, з 2000 по 2011 рік Джейсон посідав місце не нижче четвертого!!! Ці унікальні досягнення Крампа не можуть не дивувати. Вірю, що в цьому сезоні йому вдасться знову потрапити до призової трійки. Триразовий чемпіон світу зробить все, щоб дати справжній бій більш молодшим суперникам. Минулого року йому не підкорився жоден з етапів. Можливо, до перемог діло не дійде і в цьому сезоні, проте своїми стабільно високими результатами він загострюватиме боротьбу за чемпіонський титул.
 
   Джейсон Крамп у Гран-Прі
 
Етапи в ГП - 133
 
Фінали в ГП - 73
 
Перемоги в ГП - 22
 
Очок в ГП - 1880
 
Заїзди в ГП - 749
 
Кількість виграних заїздів - 278
 
В середньому очок за етап - 14,14
 
В середньому очок за етап в ГП-2011 - 10,00
 
 
3. Я Р О С Л А В   Х А М П Е Л Ь
 
Дата народження: 17.04.1982
 
Прогноз: 1 місце
 
   Два останні сезони "Ярека" називали претендентом номер один на титул чемпіона світу. Протягом цих двох сезонів він завжди був поруч з лідерами, деякий час навіть лідирував у генеральній класифікації. Та в заключних етапах все-таки віддавав пальму першості суперникам. Захопившись погонею за Хенкоком минулого року він не помітив, як його надздогнав Йонссон. Можливо, саме те, що ветеран Грег виявився сильнішим за поляка, останнього і знітило, внаслідок чого Хампель віддав і другу позицію в класифікації за підсумком сезону. Тож цього року Ярослав готується не просто стати найкращим, а ще й довести всім скептикам, що він уже давно кращий у світі. Не здивуюсь, якщо свій титул Хампель завоює задовго до завершення турніру.
 
   Ярослав Хампель у Гран-Прі
 
Етапи в ГП - 61
 
Фінали в ГП - 18
 
Перемоги в ГП - 2
 
Очок в ГП - 624
 
Заїзди в ГП - 344
 
Кількість виграних заїздів - 103
 
В середньому очок за етап - 12,71
 
В середньому очок за етап в ГП - 11,18
 
 
2. А Н Д Р Е А С   Й О Н С С О Н
 
Дата народження: 03.09.1980
 
Прогноз: 3 місце
 
   Минулий сезон став найкращим в професійній кар'єрі 31-річного шведа. Він здобув три перемоги на етапах, і по цьому показнику поступився лише чемпіону Хенкоку. Втриматись на цій вершині буде не просто, але настирливість Андреаса дозволить йому знову боротись за призові місця як на окремих етапах, так і в генеральній класифікації. Також не залишиться швед і без перемог.
 
   Андреас Йонссон у Гран-Прі
 
Етапи в ГП - 101
 
Фінали в ГП - 20
 
Перемоги в ГП - 7
 
Очок в ГП - 975
 
Заїзди в ГП - 552
 
Кількість виграних заїздів - 153
 
В середньому очок за етап - 9,65
 
В середньому очок за етап в ГП-2011 - 11,36
 
 
1. Г Р Е Г   Х Е Н К О К
 
Дата народження: 03.06.1970
 
Прогноз: 5 місце
 
   Про те, в якому неймовірно красивому стилі Грег Хенкок завоював свій другий в кар'єрі чемпіонський титул, вже було сказано-пересказано безліч разів. Здавалося б, що після цього можна зі спокійною душею йти на заслужений відпочинок. Так поступили б багато вікових спортсменів, але тільки не Грег! Завдяки своїй звитязі минулого сезону він зрозумів, що ще не сказав заключного слова. В цьому сезоні, не зважаючи на свій вік, він неодноразово ще порадує не тільки своїх фанів блискучою їздою, а й усіх тих, хто просто любить красивий спідвей. Захистити свій титул він не зможе, проте третина етапів завершуватиметься для нього лише у фінальних заїздах. Не виключаю можливості навіть однієї-двох перемог нестаріючого каліфорнійця!!!
 
   Грег Хенкок у Гран-Прі
 
Етапи в ГП - 144
 
Фінали в ГП - 6 
 
Перемоги в ГП - 18
 
Очок в ГП - 1805
 
Заїзди в ГП - 797
 
Кількість виграних заїздів - 281
 
В середньому очок за етап - 12,53
 
В середньому очок за етап в ГП-2011 - 15,00
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
   ЗАПАСНІ ГОНЩИКИ ГРАН-ПРІ-2012
 
 
16. Володар "дикої картки" на етап
 
17. Запасний гонщик треку
 
18. Запасний гонщик треку
 
19. Мартін Васюлік (Словакія)
 
20. Кшиштоф Каспчак (Польша)
 
21. Леон Мадсен (Данія)
 
22. Себастіан Уламек (Польша)
 
23. Кшиштоф Бучковскі (Польша)
 
24. Йоонас Кільмакорпі (Фінляндія)              
 
   
   КАЛЕНДАР ГРАН-ПРІ-2012


31.03 - Окленд (Нова Зеландія)

28.04 - Лєшно (Польша)
12.05 - Прага (Чехія)
26.05 - Гетеборг (Швеція)
09.06 - Копенгаген (Данія)
23.06 - Гожув (Польша)
28.07 - Горічан (Хорватія)
11.08 - Теренцано (Італія)
25.08 - Кардіфф (Великобританія)
08.09 - Малілла (Швеція)
22.09 - Войєнс (Данія)
06.10 - Торунь (Польша)
 
 
 
 
О. Кульбаченко
 
 
 
 
 
 
Категорія: Гран-прi |
 
Переглядів: 1530 | Додав: jktu86 | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Співпраця

Пропозиції про співпрацю за телефоном +380634472537 або за адресою rivne.speedway@gmail.com

Фейсбук

Вхід

Привет: Заблукавший

Гость, мы рады вас видеть. Пожалуйста зарегистрируйтесь или авторизуйтесь!


Знайти