Переклад

Статистика




Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2013 » Май » 12 » Гонка не виправданих сподівань...
10:25
Гонка не виправданих сподівань...
   Ось і відбулася гонка, на яку з нетерпінням очікували українські вболівальники. Переповнений мототрек "Гірник" імені Ігоря Марка у Червонограді очікував тріумфу нашого Саші Локтаєва. Однак, спідвей вкотре довів, що є непередбачуваним видом спорту, в якому на перший план не завжди виходить майстерність і клас гонщика...

  Що трапилось, чому Саша залишився за бортом фіналів чемпіонату світу? Можливо, свою роль відіграв тиск, який відчував Локтаєв протягом гонки, розуміючи, що всі присутні на трибунах очікують від нього лише максимального результату. Навіть після першого заїзду, в якому Саша зазнав падіння, однак підвівся і привіз одне очко до свого активу, мало хто сумнівався в тому, що він потрапить до першої п'ятірки, тим більше, що у наступному своєму старті він дуже впевнено розібрався зі своїми суперниками. Та після другого падіння в гонці і виключення з перезаїзду стало зрозуміло - для виходу в фінал потрібно не лише вигравати заключні два старти, але й сподіватись на прихильність фортуни, яка "розкине" карти таким чином, що основні конкуренти його не зможуть виборювати максимум пунктів у своїх заїздах. Зі своїм завданням Саша впорався, а ось фортуна підвела...

   - "Сам не розумію, що трапилось... Все було добре, техніка була відмінно готова... Якби не ці два падіння, все було б нормально..." 


  Дуже приємно здивував Вацлав Мілік. Перед гонкою його ніхто не зміг назвати претендентом на перемогу в гонці. Максимум - боротьба за потрапляння до числа щасливчиків, які отримають перепустку до фіналів юніорського чемпіонату світу. Та на доріжці у нього суперників просто не було! Чотири старти чех вправно вигравав, не залишаючи шансів конкурентам! Лише Анджею Лебедєву вдалося нав'язати боротьбу чеху в останній серії. Після гонки Вацлав не приховував своєї радості:

  - "Для мене стало несподіванкою те, що вдалося виграти змагання. У Червонограді приємно виступати, відчував підтримку публіки, якість доріжки просто супер. Приїхав на гонку, щоб виборювати путівку до фіналів, а вдалося навіть перемогти! Я в захваті!"

  Анджей Лебедєв вкотре довів, що українські треки для нього - як другий дім. Як завжди усміхнений, впевнений в собі, заряджений на боротьбу за кожен сантиметр доріжки, швидкий на дистанції - все це вкотре дало позитивний результат для латвійця. Хоча виснаження було також помітне:

  - "Задоволений виходом у фінал. Гонка була важкою, дуже багато сильних суперників не давали можливості розслабитись ні на мить. Приємно знову було зійти на червоноградський подіум перед публікою, яка мене підтримує так, як і своїх спортсменів! Дуже вдячний вболівальникам за це!"

  Як не намагався Віталій Бєлоусов зацепитись за одну з путівок до фіналу, йому цього зробити не вдалося. Після хорошого старту гонки в одинадцятому заїзді уже на прямій після виходу з першого віража він зіткнувся з датчанином Міккельсеном. За рішенням арбітра саме росіянин був виключений з перезаїзду, а датчанину знадобилась допомога медичної бригади. Та Бєлоусов мав після гонки свою думку:

  - "Не розумію, чому мене суддя вирішив зняти. Була боротьба за позицію, в якій датчанин почав мене "давити" до борту... Якби не це рішення арбітра - поїхав би в фіналах..."


   Станіслав Мельничук як завжди виглядав пристойно на фоні більш сильних суперників. На мою думку, шість очок і десята сходинка для нього в таких змаганнях - результат позитивний. Гірше провів гонку Павло Кондратюк, який після падіння в пешій серії, знайшов у собі сили і випередив Івачіча у боротьбі за друге місце в 12-му заїзді, і Вейса у 14-му.
   
   Австралієць Тайсон Нельсон так і не прибув до Червонограда. Основною причиною стала відсутність візи. Запасним гонщиком змагань був Володимир Тейгел, однак через не готовність його техніки до змагань такого рівня, участь в гонці взяло лише п'ятнадцять спортсменів...

   І ще один цікавий момент. У восьмому заїзді Міккельсен проїхав чотири кола за 64,29с. До рекорду треку, який встановив Андрій Карпов у 2010-му році, йому не вистачило лише 0,04с.!!!

   Результати гонки:

  1. Вацлав Мілік (Чехія) 14 
  2. Анджей Лебедєв (Латвія) 13 
  3. Ніклас Порсінг (Данія) 12 
  4. Володимир Бородулін (Росія) 11 
  5. Міккель Міккельсен (Данія) 11 
  6. Олександр Локтаєв (Україна) 10 п/в 3 
  7. Миколай Цурило (Польша) 10 
  8. Шимон Вожняк (Польша)  9 
  9. Віталій Бєлоусов (Росія)  8 п/в 
10. Станіслав Мельничук (Україна)  6 1 
11. Ладіслав Віда (Словенія)  4 д 
12. Роман Чейка (Чехія)  4 
13. Павло Кондратюк (Україна)  3 п 
14. Матіч Івачіч (Словенія)  3 
15. Домінік Вейс (Словакія)  1 





 О. Кульбаченко



 

   

   
Категорія: Юніорські змагання |
 
Переглядів: 1224 | Додав: jktu86 | Рейтинг: 4.8/16
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Співпраця

Пропозиції про співпрацю за телефоном +380634472537 або за адресою rivne.speedway@gmail.com

Фейсбук

Вхід

Привет: Заблукавший

Гость, мы рады вас видеть. Пожалуйста зарегистрируйтесь или авторизуйтесь!


Знайти