Переклад

Статистика




Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2013 » Март » 17 » Г Р А Н - П Р І - 2 0 1 3
05:41
Г Р А Н - П Р І - 2 0 1 3
  Вже менше тижня залишилось до головної події у спідвейному житті - старту чергового розиграшу Гран-Прі. Як і минулого року, відкриватиме світову серію новозеландський Окленд. П'ятнадцять кращих гонщиків планети протягом дванадцяти етапів визначать найкращого у 2013 році.

   Гран-Прі-2013 обіцяє стати одним з найцікавіших за останні декілька сезонів. Зміна в регламенті змагань щодо нарахування очок у фінальному заїзді ще більше вирівнює шанси спортсменів. Отже, за перемогу у фіналі гонщик отримуватиме ті ж самі три бали, що і в попередніх заїздах, а не шість, як було перед тим, за друге місце - два бали (було чотири), і за третє - один (було два). Такі нововведення повинні зменшити кількість "прохідних" заїздів, які час від часу дозволяли собі спортсмени, що забронювали протягом змагань собі місце у півфіналі завчасно. Також слід відзначити організаторів турніру, які цього разу вирішили не роздавати постійні "дикі картки" кому-небудь, як вони це робили останнім часом. Так, власниками цих "презентів" стали словак Мартін Вацулік, поляк Ярослав Хампель, британець Таї Воффінден і австралієць Дарсі Ворд. На жаль, знову без Григорія Лагути, але і без "середняків" з першої польської ліги, яких вистачало в останні роки. Тепер же підібралась солідна компанія з восьми-десяти гонщиків, які реально можуть претендувати і розраховувати  на медалі за підсумками сезону. Головного претендента на титул чемпіона світу визначити не представляється можливим. Однак, я все ж спробував більш-менш розібратися у всій цій компанії, і ось що у мене вийшло.


 1. КРІС ХОЛДЕР (АВСТРАЛІЯ)


Народився 24.09.1987р. у Сіднеї (Австралія)
Проживає у місті Пул (Великобританія)
Хоббі - гонки, серфінг
Кумир в спорті - Тоні Рікардссон

Трофеї:

- чемпіон світу-2012

- чемпіон Австралії (2008,2010-2012)

- чемпіон Австралії серед юніорів (2005-2008)

- чемпіон британської Еліт-ліги у складі "Пула" (2008,2011)

- володар кубка Еліт-ліги у складі "Пула" (2010-2012)

- чемпіон Польші у складі "Унібакса" Торунь (2008)

- чемпіон шведської Елітсерії у складі "Лейонена" (2008-2009)


   Минулорічний сезон став феноменальним у виконанні австралійця! Основним фаворитом в світовій серії він не був, однак від нього багато-хто очікував боротьби за нагороди сезону. А Кріс узяв, та й виборов звання чемпіона! Так, саме виборов, оскільки усі ми пам'ятаємо драматичну розв'язку у півфінальному заїзді заключного етапу в Торуні між Холдером та Педерсеном. Так, було і залишається безліч різних думок з цього приводу, та факт так і залишиться назавжди фактом - Кріс Холдер вперше в своїй кар'єрі виборов звання чемпіона світу! При цьому, він став наймолодшим переможцем серії Гран-Прі (не Індивідуального Чемпіонату Світу, а саме ГРАН-ПРІ!), "відібравши" це досягнення у американця Біллі Хемілла. 

   У цьому сезоні на Холдера уже будуть дивитись абсолютно по-іншому. Його уже називають гонщиком "нової ери", маючи на увазі те, що рівних найближчим часом йому не буде. Проте, такі "аванси" для самого гонщика можуть лише зашкодити йому. Крісу і без того буде надзвичайно складно відстоювати свій титул, а з такою увагою до нього зі сторони вболівальників і фахівців це стане ще важчим. Тим більше, що травма на початку сезону, через яку Холдер не зміг захистити титул чемпіона Австралії, могла призвести до незапланованих змін у тренувальному процесі. Та Кріс уже заспокоїв своїх фанатів:

 - "Минулого року я не зміг вдало виступити в Окленді. Та цього року я буду готовий на всі 120 процентів. Підтримати мене приїдуть багато вболівальників з Австралії. Зроблю все, щоб по завершенню змагань стояти перед ними на найвищій сходинці подіуму!"

   Прогноз: 2 місце



 2. НІКІ ПЕДЕРСЕН (ДАНІЯ)


Народився 02.04.1977р. в Оденсе (Данія)
Проживає у місті Стівенідж (Великобританія)
Хоббі - дайвінг, гольф
Кумир в спорті - Айртон Сенна

Трофеї:

- чемпіон світу (2003,2007,2008)

- чемпіон світу в командному заліку (2006,2008,2012)

- чемпіон Данії (2002,2003,2005,2006,2008,2009,2011)

- чемпіон Данії в командному заліку - (2002,2003,2005,2006,2008,2009)

- визнаний найкращим спортсменом Данії в 2003 році

- рекордсмен за кількістю виходів до фіналів етапів Гран-Прі протягом одного сезону - 9(!) фіналів у 2008 році


   Сезон 2012 року Нікі сміливо може занести собі в актив. Після двох провальних сезонів Гран-Прі Педерсену організатори незмінно надавали "дикі картки". Було зрозуміло, що втретє поспіль такого презента йому не бачити. І триразовий чемпіон світу знову показав весь свій клас! Він став одним із найстабільніших гонщиків усього циклу (разом з Хенкоком у них по одинадцять виходів до півфіналу з дванадцяти можливих!), що і забезпечило йому місце на другій сходинці серії за підсумком сезону. І хто знає, як могла скластися ситуація, якби у Воєнсі на одинадцятому етапі юна зірка датського і світового спідвею Міхаель Єпсен Єнсен віддав у фіналі перемогу своєму більш титулованому співвітчизнику. Однак Нікі не образився на юного таланта Данії, навпаки, похвалив його після гонки за чесну спортивну боротьбу, чим ще раз довів, що є одним з найбільших прихильників "фейр-плей" не лише в спідвеї, а й у всьому спорті загалом.

   Тридцять шість років для спідвеїста - далеко не той вік, щоб починати задумуватись над закінченням кар'єри. Це довели вже Томаш Голлоб в 2010 році, і Грег Хенкок роком пізніше. Поляк в свої 39 вперше став чемпіоном світу, а ось американець повторив своє досягнення 1997-го у 41 рік. Тому перед Нікі все ще відкриті ворота до чергових перемог. І навіть травма ребер, яку він отримав на одному з останніх тренувань у Великобританії навряд-чи даватиметься взнаки протягом сезону в плані результатів:

 - "Сезон буде дуже довгим і напруженим. Та найголовнішим для мене є підняття на одну сходинку вверх у генеральній класифікації після дванадцяти етапів змагань у порівнянні з минулим роком. Для того, щоб стати чемпіоном світу, потрібно на кожному етапі перебувати серед лідерів. Відчуваю, що в мене є достатньо сил для досягнення цієї мети".
  
   Прогноз: 1 місце


 3. ГРЕГ ХЕНКОК (США)


Народився 03.06.1970р. у Вайтері, штат Каліфорнія (США)
Проживає у Стокгольмі (Швеція)
Хоббі - мотокрос, гольф, серфінг
Кумири - Ленс Армстронг, Джеремі МакГрейт

Трофеї:

- чемпіон світу (1997,2011)

- чемпіон світу в командному заліку (1992,1993,1998)

- чемпіон США (1995,1998,2000,2002-2006)

- чемпіон світу серед пар (1992)

- чемпіон шведської Елітсерії у складі "Орнарни" (1996) і "Роспігарни" (1997,2001,2002)

- визнаний найкращим спортсменом Американської мотоциклетної Асоціації в 2009 році.


   Казка сезону 2011 року для легенди світового спідвею продовжилась і в наступному році! Дуже мало людей вірили в те, що Грег зможе втриматись серед лідерів в компанії найсильніших гонщиків планети. Однак американець уже на першому етапі серії в Окленді довів, що списувати його з рахунків ще занадто рано! Після дев'ятої гонки в Кардіффі він все ще був лідером генеральної класифікації, хоча саме цей етап і став одним з визначальних у розподілі нагород. До Хенкока (7 очок на етапі) впритул наблизився Холдер (23 очка), і американець уже нічого не зміг вдіяти під натиском австралійця, пропустивши попереду себе ще й Нікі. Однак Хенкок не виглядав розчарованим після завершення серії! Він був щасливий від того, що і надалі перебуває серед найкращих у світовому спідвеї!   

   У цьому році Грегу виповниться уже сорок три роки. Звісно, що боротись з набагато молодшими від себе спортсменами йому стає все важче. На одному лише досвіді можна пригнути вище голови на окремих етапах, проте у підсумковому протоколі цього може бути замало. При всій повазі до Хенкока ризикну спрогнозувати, що боротиметься він за місце у першій вісімці, хоча і це буде зробити не легко. Та Грег як завжди сповнений оптимізмом:

 - "Я дуже мотивований для того, щоб поборотись за черговий титул. Минулий сезон розпочав просто фантастично, перемігши в Окленді. Більшу частину серії я був лідером, однак на фініші мене випередили два класних гонщики, яким не соромно програвати. Хоча і я був близьким до тріумфу. В даний момент дуже багато працюю на тренуваннях. Запевняю, я надзвичайно сильно хочу вибороти свій третій титул чемпіона світу. Лише тоді я заспокоюсь!"

   Прогноз: 7 місце


 4. ТОМАШ ГОЛЛОБ (ПОЛЬША)

Народився 11.04.1971р. у місті Бидгощ (Польша). Там і проживає в даний момент
Хоббі - футбол
Кумир - Ханс Нільсен

Трофеї:

- чемпіон світу (2010)

- чемпіон світу в командному заліку (1996,2005,2007,2009-2011)

- чемпіон Польші (1992-1995,2001,2002,2006,2009)

- чемпіон Польші серед юніорів (1990-1992)

- чемпіон Польші у командному заліку в складі "Полонії" Бидгощ    (1992,1997,1998,2000,2002) і "Унії" Тарнув (2004,2005)

- чемпіон і володар Кубка Еліт-Ліги у складі "Іпсвіча"

- чемпіон шведської Елітсерії у складі "Вастервіка" (2005,2006)

   Минулий сезон видався для знаменитого Томека двояким. З однієї сторони, четверте місце у генеральній класифікації - не так вже й погано, враховуючи вік спортсмена. Та з іншої, Голлоб шість разів виходив до фіналу етапів, але виграти зумів лише один з них (Гран-Прі Скандинавії). Таким результатом досвідчений поляк задоволеним не був. Однак, якщо пригадати ту кількість помилок, які він припускався під час серії, починаємо розуміти, що його найкращі часи вже починають залишатися в історії спідвею. Так, він вісім разів стартував у півфіналах, п'ять етапів завершив на подіумі. Але це не те, на що сподівався Голлоб. Він не використовував ті шанси, які йому давали суперники. Можливо, таких шансів уже й не буде у його професійній кар'єрі...

   В сезоні 2013 року перспективи Голлоба проглядаються ще більш туманними. Не тому, що він стає небоєздатним гонщиком, а тому, що клас багатьох учасників цьогорічного циклу уже є вищим за можливості Томаша. Спідвей, як і будь-який вид спорту, розвивається з кожним роком. Молоді спортсмени прогресують, а такі вікові, як Голлоб і Хенкок намагаються втриматись на тому рівні, до якого вони йшли протягом усієї своєї кар'єри. Тому особливо високих результатів на етапах Гран-Прі очікувати не приходиться. Хоча сам Голлоб іншої думки:

 - "Поступово у спідвеї приходить час змін. Вікові спортсмени залишають великий спорт, а на їхні місця приходять молоді. Холдер, Ворд і Сайфутдінов - саме вони зовсім скоро диктуватимуть моду у спідвеї. Та я все ще голодний до перемог. Протягом усієї кар'єри я працював над тим, щоб бути найкращим. Цього року буду боротись за найвищі місця. Ціль у мене одна - вибороти медаль Гран-Прі".

   Прогноз: 9 місце


 5. ЕМІЛЬ САЙФУТДІНОВ (РОСІЯ)


Народився 26.10.1989р. у місті Салават (Росія)
Проживає в Санкт-Петербурзі (Росія)
Хоббі - мотокрос, комп'ютерні ігри, фільми

Трофеї:

- чемпіон світу серед юніорів (2007,2008)

- чемпіон Росії серед юніорів (2002-2005,2008)

- чемпіон Росії серед юніорів в командному заліку в складі "Мега-Лади" Тольятті (2003-2005)

- чемпіон Росії в командному заліку в складі "Мега-Лади" (2005,2007,2008) і "Турбіни" Балаково (2009,2011,2012)

- чемпіон відкритої Української Ліги Спідвею у складі "Турбіни" Балаково (2010)

- наймолодший переможець етапу Гран-Прі за всю історію проведення циклу


   І знову Еміль Сайфутдінов не порадував багаточисленну аудиторію своїх вболівальників. Як не крути, а від нього уже давно очікують, а, можливо і вимагають поборотись за звання чемпіона світу. Після свого дебютного сезону він відразу вселив надію в серця своїх фанів, що перехід з юніорських змагань на дорослий рівень пройшов досить легко. Однак, як показали наступні сезони, не все так добре в Еміля, як могло здатися на перший погляд. Його часто переслідують падіння, інколи підводить техніка, буває, і сам допускається помилок, яких не помічалось у нього в юніорському віці. Все це і в сезоні 2012 року було присутнім. Тож хоч Сайфутдінов і потрапив до шістки кращих, однак результат можна вважати незадовільним. Цього не приховував і сам гонщик, на відміну від свого "зіркового" менеджера Сускевича...

   Що чекати від "російської торпеди" цього року, не знає, мабуть, ніхто. Вкотре багато фахівців відносять його до когорти основних кандидатів на перемогу в циклі. Однак, дивлячись на результати попередніх сезонів, а також на те, що Еміль і надалі "залежний" від Сускевича, особисто мені мало віриться в те, що йому вдасться боротись взагалі за нагороди. Скоріше за все, буде повторення минулорічного сезону, з провалами і поодинокими "заскоками" на п'єдестал окремих етапів. Приблизно такої ж думки і сам спортсмен:

 - "В Гран-Прі виступають найкращі гонщики планети. Кожен ставить собі за мету поборотись за нагороди турніру. Але бажаючих є багато, а медалей тільки три. Боротьба буде дуже серйозною. Потрібно зосередитися лише на собі, а не думати про когось".

   Прогноз: 6 місце


 6. АНТОНІО ЛІНДБЕК (ШВЕЦІЯ)


Народився 05.05.1985р. у місті Ріо-де-Жанейро (Бразилія)
Проживає в місті Авеста (Швеція)
Хоббі - фрістайл
Кумир - Тайгер Вудс


Трофеї:


- чемпіон Європи серед юніорів (2004)


- чемпіон Скандинавії серед юніорів (2005)


- чемпіон світу в командному заліку (2004)


- чемпіон Росії в командному заліку у складі "Турбіни" Балаково (2012)



   Яку другу половину сезону в Гран-Прі видав темношкірий натуралізований швед!!! Чотири подіуми в останніх п'яти етапах, перемоги в Теренцано (дебютна в кар'єрі!) і Торуні! Якби не провальний старт сезону, "Тоніньо" міг скласти гідну конкуренцію лідерам, можливо, навіть виборов медаль. Не зважаючи на підсумкове сьоме місце, Ліндбек став одним з найяскравіших гонщиком циклу. Це відзначили багато спеціалістів і спортсменів-суперників. Навіть коли гонка не зовсім йшла по плану Антоніо, він ніколи не здавався, а завжди намагався витискати максимум з будь-якої ситуації. Це і виділяло його з-поміж усіх учасників серії, саме через цю жагу до перемог у нього з'явилось ще більше прихильників, які палко підтримували шведа протягом кожного етапу. 

   Минулий сезон Ліндбек назвав найкращим у своїй кар'єрі. Та навряд швед зупиниться на цьому. У нього є всі можливості для покращення свого результату уже цього року. Для цього Антоніо прикладе всі свої зусилля, майстерність і наполегливість. За нагороди поборотись буде складно, однак протягом усього циклу буде тримати в напрузі лідерів класифікації, не даючи їм можливості розслабитись ні на мить. Також очікуємо нових перемог бразильського шведа!

 - "Минулий сезон був просто неймовірним! Перемога в Теренцано змінила моє мислення. Я відчув, що можу перемагати будь-кого в Гран-Прі. Здається, уже пора включатись у боротьбу за чемпіонство. Для цього потрібно прикласти чимало зусиль, та я готовий до таких випробувань!"

   Прогноз: 5 місце 


 7. ФРЕДРІК ЛІНДГРЕН (ШВЕЦІЯ)

Народився 15.09.1985р. у місті Еребру (Швеція). Там і проживає в даний момент.
Хоббі - хокей, мотоспорт
Кумир - Оле Варг-Оле Нігрен

Трофеї:

- чемпіон шведської Елітсерії у складі "Даккарни" (2007)

- чемпіон британської Еліт-Ліги у складі "Вулверхемптона" (2009)

- чемпіон польської Екстраліги у складі "Фалубазу" Зелена Гура (2009)

- чемпіон Скандинавії (2006)

- чемпіон Швеції серед юніорів (2004,2005)

- чемпіон Скандинавії серед юніорів (2004)

- визнавався найкращим гонщиком британської Еліт-Ліги (2009,2010)

   Ще один швед, для якого минулорічний сезон став найкращим у кар'єрі в світовій серії Гран-Прі. Як і Ліндбек, "Фредді" вперше виборов перемогу на етапі, та ще й яку - на очах переповненого "Уллеві" в Гетеборзі! Загалом, провів досить рівний сезон. Варто відзначити, що вперше у кар'єрі Ліндгрен продемонстрував стабільність результатів, якої так не хватало йому в попередні сезони. Тричі виходив до фіналів, два з яких завершились для нього подіумами. Не боявся нав'язувати боротьбу лідерам, часто йшов у контактні "дуелі" з ними. Це допомогло йому вперше у кар'єрі потрапити до першої вісімки, гарантувавши собі участь у Гран-Прі в сезоні 2013 року. 

   Чи варто очікувати якихось сюрпризів від Ліндгрена? Можливо. Але враховуючи те, що у цьому сезоні буде що доказувати багатьом тим, хто не виправдав сподівань минулого року, втриматися у вісімці кращих буде неймовірно складно. Цього року склад учасників змагань досить рівний і набагато сильніший, на відміну від попередніх циклів. Тому "прохідних" етапів не буде ні у кого. Якщо минулого року Ліндгрен не рідко використовував помилки суперників, то тепер навряд чи у нього буде стільки "халяви", оскільки до нього також буде прикута чимала увага зі всіх сторін. Хоча стартовий турнір цього року, який він сам і організував, продемонстрував непогану готовність шведа до сезону. Та чи зможе Фредрік провести стабільно другий рік поспіль в Гран-Прі?

 - "Минулого року виступив непогано, хоча і недорахувався декількох важливих балів. Працюю над тим, щоб не повторювати помилок минулого. В цьому сезоні перед кожним етапом буду ставити собі за ціль потрапляння на подіум. Тільки в такому випадку можна досягати регулярно високих результатів. Завдання на сезон - місце в п'ятірці найкращих".

   Прогноз: 11 місце 


 8. АНДРЕАС ЙОНССОН (ШВЕЦІЯ)


Народився 03.09.1980р. в Стокгольмі (Швеція)
Проживає в Орталалунд (Швеція)
Хоббі - робота
Кумир - Гунде Свен

Трофеї:

- чемпіон світу серед юніорів (2000)

- чемпіон світу в командному заліку (2003,2004)

- чемпіон Швеції (2006,2007,2009-2011)

- чемпіон Швеції серед юніорів (1998,2000)

- чемпіон Скандинавії серед юніорів (1997-1999)

- чемпіон польської Екстраліги у складі "Унібакса" Торунь (2001), "Влукняжа" Ченстохова (2003), "Фалубазу" Зелена Гура (2011)

- чемпіон шведської Елітсерії у складі "Халлставіка" (1997,2001,2002) і "Малілли" (2007)


   Після вдалого сезону 2011 року від "Ей Джея" очікували набагато більшого, ніж підсумкове дев'яте місце у генеральній класифікації. Від стабільності, яка принесла Йонссону срібну медаль Гран-Прі-2011, не залишилось і сліду. Як наслідок, лише два потрапляння у фінали на етапах, один подіум - все, на що спромігся швед. На жаль, набагато більше у нього було провалів - чого варті хоча б етапи в Празі і Маліллі, де Йонссон завершував змагання на останній позиції, здобувавши по одному очку... Давно не приходилось бачити Андреаса таким безпорадним. 

   Стартуватиме Йонссон у цьому сезоні завдяки Джейсону Крампу, який минулого року оголосив про завершення спортивної кар'єри. Чи зможе скористатися таким подарунком швед, дізнаємося уже незабаром. Чесно кажучи, хочеться, щоб він загострив боротьбу за нагороди серії, однак чомусь мало в це віриться. Знову ж таки відзначаємо потужний склад учасників, більшості з яких по силам впоратися зі шведом. І якщо справи у "Ей Джея" підуть так, як і минулого року, боротьба за місце в десятці - це його максимум у даній ситуації.

 - "Провальний попередній сезон уже в минулому. Протягом усієї зими разом з моєю командою акцентовано аналізували помилки, яких було дуже багато як з моєї сторони, так і зі сторони механіків. В майбутнє дивимось з оптимізмом, оскільки провели дуже великий об'єм роботи по усуненню проблем. Сподіваюсь знову поборотись за високі місця в Гран-Прі".

   Прогноз: 10 місце


 9. МАРТІН ВАЦУЛІК (СЛОВАКІЯ)


Народився 05.04.1990р. в місті Жарновіце (Словакія). Там і проживає в даний момент
Хоббі - лижні гонки, мотокрос, бокс
Кумир - Тоні Рікардссон

Трофеї:

- чемпіон Чехії серед юніорів (2007)



- чемпіон Чехії в командному заліку у складі "Слани" (2006)



- чемпіон шведської Елітсерії у складі "Еліт" Ветланда (2010)



- чемпіон Чехії серед пар (2009)



   Мартін Вацулік став справжнім відкриттям сезону! Можливо, він не таким чином хотів брати участь у Гран-Прі (всі пам'ятаємо, як Бьєрре наніс травму Хампелю, через яку поляк пропустив половину сезону), але скористався цим по-максимуму! Перемогу в Гожуві розцінили як випадковість. Проте ще через один етап після потрапляння словаком до другого фіналу в своїй кар'єрі, про Мартіна всерйоз заговорили, як про достойного конкурента. Вацулік складав дуже приємне враження, чим завоював довіру організаторів Гран-Прі і отримав "дику картку" на сезон 2013 року.

   Здається мені, що він зможе попсувати нерви лідерам. Шанс, який отримав Мартін, випадає далеко не кожному, тому потрібно використовувати його найефективніше. З появою Вацуліка у Гран-Прі боротьба у верхівці класифікації загостриться. З рахунків його списувати не варто, а, навпаки, слід очікувати від нього пристойних результатів. Перемоги на етапах, якщо їх здобуде словак, уже великими сенсаціями не будуть. Про нього давно говорили, як про талановитого гонщика. І тепер прийшов час це доказати усім скептикам, а своїм прихильникам, що він уже дозрів до того, аби на рівних боротись з лідерами світового спідвею!

 - "Перемога в Гожуві дала новий поштовх у моїй кар'єрі. Я проце міг тільки мріяти, однак того дня зрозумів, що мрії збуваються, потрібно лише дуже сильно цього хотіти! З нетерпінням очікую на новий сезон, в якому, я впевнений, прийдуть до мене нові перемоги! Дуже хочу потрапити до призової трійки за підсумком сезону. Гадаю, це допомогло б спідвею у Словакії розвиватись, оскільки в даний момент він потрібен і цікавий лише окремим людям". 

   Прогноз: 8 місце


 10. ЯРОСЛАВ ХАМПЕЛЬ (ПОЛЬША)


Народився 17.04.1982р. у місті Лодзь (Польша)
Проживає в місті Піла (Польша)
Хоббі - дайвінг
Кумир - Стефан Евертс

Трофеї:

- чемпіон світу в командному заліку (2005,2007,2009-2011)

- чемпіон світу серед юніорів (2003)

- чемпіон Польші (2011)

- чемпіон польської Екстраліги в складі "Полонія" Піла (1999), "Атласу" Вроцлав (2006), "Унії" Лєшно (2007,2012)

- чемпіон Польші серед пар (2001)

- чемпіон шведської Елітсерії в складі "Еліт" Ветланда (2006,2010,2012)


   "Ярек" був серед головних претендентів на титул минулого року. Однак, іншої думки був датчанин Кеннет Бьєрре... Те, що він зробив у першому заїзді Гран-Прі Данії по-іншому, як хамство, назвати не можна. За такий поступок датчанин поїхав у перезаїзді (як його допустили до нього???), а Хампель - в напівпритомному стані на операційний стіл. Після довгого лікування і відновлення Ярослав все ж виступив у заключних трьох етапах, але було помітно, що особливої тяги до боротьби у нього не було. Це й не дивно, оскільки налаштовувався на боротьбу за перемогу в Гран-Прі, а тут довелось пропустити половину сезону через якогось Бьєрре...

   Організатори Гран-Прі без вагань надали Хампелю "дику картку" на новий сезон. Звичайно, він і цього року буде серед претендентів на чемпіонство. І все залежатиме лише від самого Хампеля. У нього є дуже багато прихильників по всьому спідвейному світі. Україна в цьому плані не виняток, тож підтримка "Яреку" гарантована! Він дуже ретельно готується до тривалого сезону, що підтверджує його прагнення здобути медаль Гран-Прі. Однак, знову ж таки, претендентів багато, то ж боротьба обіцяє бути неймовірно захоплюючою!

 - "Хочеться якнайшвидше забути попередній сезон. Сподіваюсь, що нові перемоги допоможуть мені це зробити. Можливо, в Окленді я і не буду готовий на сто процентів, проте в будь-якому разі боротимусь лише за перемогу. Суперники дуже сильні і досвідчені, та я нікого не боюся. У мене досвіду також вистачає. А моє бажання повернутись на подіум Гран-Прі повинно допомогти мені".

   Прогноз: 4 місце


 11. КШИШТОФ КАСПЧАК (ПОЛЬША)


Народився 18.07.1984р. у місті Лєшно (Польша). Там і проживає в даний момент.
Хоббі - картинг, мото-X
Кумири - Зенон Каспчак, Тоні Рікардссон

Трофеї:

- чемпіон світу в командному заліку (2005,2007,2009)

- чемпіон світу серед юніорів (2005)

- чемпіон Європи (2003)

- чемпіон світу в командному заліку серед юніорів (2005)

- чемпіон польської Екстраліги в складі "Унії" Лєшно (2007)

- чемпіон британської Еліт-Ліги у складі "Пула" (2003,2004) і "Бірмінгема" (2010)

- чемпіон Польші серед пар (2003)

   Кшиштоф виступав минулого сезону у двох етапах серії по "диких картках". І уже в першій гонці у Кардіффі відразу потрапив на подіум, поступившись лише майбутньому чемпіону світу Холдеру. У Войєнсі не заладилось у Каспчака - чотирнадцята позиція з чотирьма очками. 

   Шансів боротись за високі місця у генеральній класифікації особисто я не бачу жодних. В останні роки навіть лідери польського спідвею, такі як Голлоб і Хампель, не можуть регулярно на рівних боротись з австралійцями і датчанами. Тому для Каспчака буде непоганим результатом потрапляння хоча б до декількох півфіналів на етапах світової серії.

 - "Моя техніка відмінно готова до сезону. Протягом зими активно готувався до Гран-Прі фізично і психологічно. Моя ціль - потрапляння до першої вісімки. Хоча, не буду проти, якщо вдасться піднятися ще вище".

   Прогноз: 13 місце


 12. МАТЕЙ ЗАГАР (СЛОВЕНІЯ)


Народився 03.04.1983р. в місті Любляна (Словенія). Там і проживає в даний момент.
Хоббі - мото-X, риболовля
Кумир - Ленс Армстронг


Трофеї:


- чемпіон Європи (2004,2008)




- чемпіон Європи серед юніорів (2002)




- чемпіон Словенії (2002-2012)




   В Гран-Прі-2012 не виступав.

   Матей Загар втретє в кар'єрі виступатиме в Гран-Прі (не враховуючи восьми гонок, в яких отримував "дикі картки"). Особливих успіхів немає, тому і в цьому році навряд-чи зможе чимось здивувати. Гадаю, потрапляння до декількох півфіналів вже буде досягненням для нього. Про перемогу на етапі поки-що думати йому рано. До десятки кращих не потрапить, однак звичайним "статистом" його називати не варто.

 - "Дуже задоволений тим, що вдалось вибороти путівку до циклу Гран-Прі. Цей факт добавив мені дуже багато позивного настрою на сезон. Я уже стартував у світовій серії, проте це було декілька років тому. Від того часу тут багато-що змінилось. До досвідчених Голлоба, Хампеля, Педерсена і Хенкока долучилось чимало талановитої молоді, які ведуть боротьбу за перемогу на кожному етапі. Зроблю все від мене залежне, щоб не загубитись серед еліти світового спідвею".

   Прогноз: 14 місце


 13. НІЛЬС-КРІСТІАН ІВЕРСЕН (ДАНІЯ)


Народився 20.06.1982р. в місті Есбьєрг (Данія)
Проживає в Пітерборо (Великобританія)
Хоббі - гольф, мото-X
Кумир - Ханс Нільсен

Трофеї:

- чемпіон світу в командному заліку (2006,2008)


- чемпіон шведської Елітсерії в складі "Вастервіка" (2005)


- чемпіон датської ліги в складі "Хольстеда" (2002,2004)


- чемпіон британської Еліт-Ліги в складі "Пітерборо" (2006)


- чемпіон Данії серед юніорів (2002)


   В Гран-Прі-2012 не виступав.

   Датчанин в двох попередніх виступах у Гран-Прі (2006 і 2008 роки) нічого особливого продемонструвати не зміг, завершуючи цикл за межами десятки в генеральній класифікації. Щось схоже, скоріш за все, буде і цього разу. Можливо, побореться на деяких етапах за вихід до фіналу, однак не більше того. Пройшовши сито "Челленджа" минулого року, варто і в цьому докласти максимум зусиль в кваліфікації до Гран-Прі-2014, якщо, звісно, захоче туди потрапити знову.

 - "Попередній сезон став одним з найкращих у моїй кар'єрі. Вдалося показати багато хороших результатів, а також пробитися до Гран-Прі. Тут підібралась дуже сильна компанія гонщиків, які завжди голодні до перемог. Буду об'єктивним, високих цілей перед собою не ставлю. Освідомлюю, що не буду серед фаворитів серії. Завдання на першу половину сезону одне - знову відчути, що таке Гран-Прі. А уже потім спробую ставити перед собою якісь завдання".

   Прогноз: 12 місце


 14. ТАЇ ВОФФІНДЕН (ВЕЛИКОБРИТАНІЯ)

Народився 10.08.1990р. в місті Сканторп (Великобританія). Там і проживає в даний момент.
Хоббі - мотокрос
Кумир - Джеремі Стенберг

Трофеї:

- чемпіон Великобританії серед юніорів (2007,2008)


- чемпіон британської Прем'єр-Ліги в особистому заліку (2008)


- чемпіон британської Прем'єр-Ліги в складі "Пула" (2007)


- чемпіон британської Еліт-Ліги в складі "Вулверхемптона" (2009)


- чемпіон Західної Австралії серед юніорів U-16 (2006)


   В Гран-Прі-2012 не виступав.

   Отримавши "дику картку" від BSI Таї Воффінден вдруге в своїй кар'єрі буде серед учасників світової серії. В 2010 році він був одним з аутсайдерів (14 місце, 49 очок). Тоді йому вдалося лише одного разу кваліфікуватись до півфіналу (Гран-Прі Польші в Торуні). Здається мені, що покращення результату трирічної давності у британця не буде. Можу охарактеризувати його, як "найслабша ланка" у компанії TOP-15 сезону 2013 року. І навіть фонд, який відкрив Воффінден для збору коштів на потужну техніку для виступів у Гран-Прі не допоможе йому в здійсненні його мрії:

 - "Дуже хочу потрапити до чільної вісімки, яка дасть змогу виступати і в наступному сезоні в Гран-Прі. Мені випав чудовий шанс продемонструвати, на що я здатен. Права на помилку у мене немає. Відчуваю, що готовий боротись на рівних зі всіма учасниками циклу".

   Прогноз: 15 місце


 15. ДАРСІ ВОРД (АВСТРАЛІЯ)

Народився 04.05.1992р. в місті Каміра (Австралія)
Проживає в місті Пул (Великобританія)
Хоббі - мото-X, комп'ютерні ігри, гольф
Кумири - Джейсон Крамп, Тревіс Пастрана


Трофеї:


- чемпіон світу серед юніорів (2009,2010)


- чемпіон Австралії серед юніорів (2009-2011)


- чемпіон британської Прем'єр-Ліги у складі "Кінг'с Лінна" (2009)


- володар Кубка британської Прем'єр-Ліги у складі "Кінг'с Лінна" (2009)



   В Гран-Прі-2012 не виступав.

   Ось він! Ну, нарешті, організатори Гран-Прі роздали "дикі картки" достойним кандидатам. Дарсі уже давно увірвався до еліти світового спідвею. Вигравши двічі титул чемпіона світу серед юніорів, почав активно "проситися" до Гран-Прі. Та його чомусь ігнорували. Однак Ворд дочекався свого часу, і навряд-чи випустить з рук свій шанс поборотись і за дорослий титул чемпіона світу. Так, з першого разу можливо зробити це не вдасться, зате приміряти одну з нагород йому цілком по силах, щоб уже в наступному сезоні був стимул йти до ще вищих цілей!  

 - "Моя мрія здійснилася - я виступатиму в Гран-Прі з такими видатними гонщиками, як Томаш Голлоб, Грег Хенкок і Нікі Педерсен. Також має неабиякий досвід уже мій друг Кріс Холдер. Ставлю за мету потрапити до першої вісімки за підсумками сезону, але це не означає, що я відмовляюсь від боротьби за призові місця. На кожному етапі буду викладатись на сто п'ятдесят процентів своїх можливостей". 

   Прогноз: 3 місце  


   Запасні гонщики

19. Алеш Дримль (Чехія)

20. Леон Мадсен (Данія)

21. Трой Батчелор (Австралія)

22. Ханс Андерсен (Данія)

23. Петер Льюнг (Швеція)


   Календар Гран-Прі-2013


 23.03 - ГП Нової Зеландії (Окленд)

 20.04 - ГП Європи (Бидгощ)

 04.05 - ГП Швеції (Гетеборг)

 18.05 - ГП Чехії (Прага)

 01.06 - ГП Великобританії (Кардіфф)

 15.06 - ГП Польші (Гожув)

 29.06 - ГП Данії (Копенгаген)

 03.08 - ГП Італії (Теренцано)

 17.08 - ГП Латвії (Даугавпілс)

 07.09 - ГП Словенії (Крско)

 21.09 - ГП Скандинавії (Стокгольм)

 05.10 - ГП Польші (Торунь)


P.S. Прохання висловлювати свої думки і прогнози в коментарях даного матеріалу. Буду радий з Вами поспілкуватися!




О. Кульбаченко



 
Переглядів: 1500 | Додав: jktu86 | Рейтинг: 4.6/11
Всього коментарів: 2
Написал zurco, 21.03.2013 Спам

Дякую за прогнози. Все досить гарно і чітко написано і спрогнозовано. Насмілюся заперечити тілько по декільком моментам. Якщо не втратить форму Нільс - Крістіан Іверсен зможе боротися за п'ятірку а то і вище. Попередній сезон він закінчив як найкращий в своїй кар'єрі, і по справжньму ввійшов в топ гонщики, хоча виступає на високому рівні давно. Перші гонки показали, що форму не втратив. Більш високе місце можна очікувати від Каспжака, звичайно якщо він буде виступати на томуж самому рівні, що в попередньому сезоні. Воффінден виступить краще чим в 2010 році. Той сезону, після юніорського злету в 2009 року був провальний для нього.  І навпаки мало віриться в дуже вдалий виступ Вацуліка. Гонщик ще молодий, про стабільні виступи на протязі всього сезону говорити ще за рано. По іншим на сьогоднішній день згожуся. Більш реальні прогнози можна буде робити після другого етапу.
.

Написал Alex8410, 20.03.2013 Спам

Дуже важко робити перші прогнози, оскільки можна лише відштовхуватися від тренувань, певних спарингів котрі провели гонщики, чи виходячи з результатів за минулі роки (особливо останній сезон, 2,3  заключні ГП).
В подальшому буде трішечки легше щось прогнозувати (особиста думка), оскільки розпочнуться лігові змагання та і інші особисті гонки; ось так...   
blush

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Співпраця

Пропозиції про співпрацю за телефоном +380634472537 або за адресою rivne.speedway@gmail.com

Фейсбук

Вхід

Привет: Заблукавший

Гость, мы рады вас видеть. Пожалуйста зарегистрируйтесь или авторизуйтесь!


Знайти