Переклад

Статистика




Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2009 » Октябрь » 2 » Фінансові справи в клубах Спідвей Екстраліги
11:30
Фінансові справи в клубах Спідвей Екстраліги
Президенти спідвейних клубів налякані. Мають лише місяць часу на те, щоб погасити всі борги та чималі  невиплати гонщикам. Хто цього не зробить, той не матиме місця в Екстралізі. Залишаться в ній чотири команди?
Може виявитись, що лише чотири клуби будуть платоспроможними і залишаться в Екстралізі. «Думаю, що у часи потужної кризи треба до таких справ відноситись із розумінням»- так в «Спідвейному Тижневику» задум Спідвей Екстраліги, спілки, що організовує розіграші, коментує президент «Влукняжа» Мар`ян Маслянка. Він також мусить шукати гроші, щоб за місяць пред`явити стан клубної каси без боргів. А це нелегко. – Чи це добра думка? Ні. Всюди бюджетний рік закінчується із завершенням календарного  року.
 На кінець жовтня всі клуби повинні довести, що не мають заборгованості перед гонщиками. Теоретично, ті, котрі матимуть борги, змушені будуть рахуватися із «вильотом» з Екстраліги. Однак, в такій ситуації у розіграшах прийматимуть участь лише чотири команди!
 Хто не має фінансових проблем? Перш за все, торуньський «Унібакс». Рекордно велика кількість спонсорів, Мотоарена  звично заповнена вщент, що дає декілька сотень тисяч злотих тільки від проданих квитків на один матч. Завдяки цьому, чемпіони спокійні. Подібна ситуація і у «Фалубазу» із Зеленої Гури.  Такий ефект викликаний політикою президента Роберта Довхана. Зимою він підписував відносно недорогі, в порівнянні до конкурентів, контракти. За те на стадіоні може тішитися  видатною відвідуваністю. До того ж, в Зеленій Гурі, як і в Торуні, спідвей- спорт №1.
 Спокійно буде також в Гожуві, де у випадку клопотів, клуб може врятувати щедрість президента Владислава Комарніцкого.
 Не повинна також мати проблем «Унія» Тарнув, котра повертається до Екстраліги.
 Чималі клопоти чекають на інших. Шеф «Влукняжа» звертається до вболівальників, щоб ті прийшли в неділю на матч за третє місце з «Полонією» Бидгощ, бо це дозволить хоча б частково наповнити бюджет. Схожу політику застосовують й самі бидгощани. Для керівника «Полонії» Лєшека Тіллінгера найважливішою подією осені не є боротьба за бронзу, а запланований на 17 жовтня етап Гран-Прі. Завдяки тому, що Томаш Голлоб має реальні шанси навіть на золоту медаль чемпіонату світу, на стадіоні буде «комплект» глядачів. Це означає величезний наплив коштів до клубної каси, бо саме «Полонія» є організатором. Ще недавно з одного турніру можна було заробити навіть близько мільйона злотих, зараз- декілька сотень тисяч. Чи вистачить цього, щоб закрити бюджет?
 Невідома ситуація з «Унією» Лєшно. Вже після того, як минулорічні віце-чемпіони передчасно закінчили сезон, керівництво клубу заявляло про чимале заощадження. Можливо, що не дивлячись на важливий контракт, команду залишить Ярослав Хампель, на сьогодні він попросту дуже дорогий.  Отже, і в Лєшно дійшло до фінансових проблем.
 Надії президентів клубів в минулому. Ще ніколи не траплялося, щоб восени клуб був виключений за неотримання ліцензії, а саме, за  невиконання основної умови-  відсутності заборгованості перед гонщиками.

Gazeta Wyborcza Toruń

 
Переглядів: 1087 | Додав: Tygrys | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Співпраця

Пропозиції про співпрацю за телефоном +380634472537 або за адресою rivne.speedway@gmail.com

Фейсбук

Вхід

Привет: Заблукавший

Гость, мы рады вас видеть. Пожалуйста зарегистрируйтесь или авторизуйтесь!


Знайти