Переклад

Статистика




Онлайн всего: 2
Гостей: 2
Пользователей: 0

Головна » 2014 » Апрель » 14 » Феєричне повернення Гданська в Екстралігу!
23:35
Феєричне повернення Гданська в Екстралігу!

   Минулими вихідними стартувала польська Екстраліга. В першому турі найсильнішої спідвейної ліги світу уже грянули і сенсація, і впав "вічний" рекорд... Звісно, героями першого дня змагань без перебільшення стали гонщики "Вибжеже", які, повернувшись в Екстралігу, відразу "дали по вухах" Dream Team-у з Торуня!

 

   "Фалубаз" Зелена Гура - "Унія" Тарнув

 

   Матчем-відкриттям сезону стала дуель минулорічного чемпіона і бронзового призера першості - "Фалубаз" на власній доріжці приймав "Унію" Тарнув. До цього поєдинку команди підійшли у максимальній бойовій готовності, за виключенням відсутності у складі господарів шведа Андреаса Йонссона, мотоцикли якого, за словами самого гонщика, все ще не прибули до Польші. 

   Місце шведа зайняв Олександр Локтаєв, якого Рафал Добруцькі до останнього моменту тримав у якості "козирної карти". Брак тренувань перед сезоном не гарантував Саші місця у складі в першому матчі сезону. Однак, як виявилось пізніше, старанність і наполегливість гонщика не зникли, і, якби не четверта позиція у першому старті в боротьбі з Дудеком, Колодзеєм і Хенкоком, результат можна було б вважати дуже добрим. А так, за свої дев'ять балів він може отримати тверде "задовільно", що у першому офіційному матчі також вважається позитивним результатом.   

   Патрик Дудек і Пьотр Протасевич, на яких покладаються чималі сподівання в Зеленій Гурі, матч з "Унією" до свого активу явно занести не можуть. Дудек після виграного першого старту набрав лише два очки у трьох наступних, а "ПП" і взагалі не спромігся виграти хоча б один заїзд. Такий слабкий виступ цієї пари, яка минулого сезону була серед лідерів "зеленки", став справжнім розчаруванням фанів на трибунах і вболівальників біля екранів телевізорів і моніторів. 

   Як наслідок, віддуватись довелось за всіх Яреку Хампелю. Та, як відомо, один в полі не воїн - шістнадцять очок не врятували "Фалубаз" від поразки. Шанс переломити хід поєдинку був у пари Хампель/Локтаєв, коли в одинадцятому заїзді у Артема Лагути уже на самому старті відмовив двигун. Однак, впоратись з "одиноким" Колодзеєм їм не вдалося...

   Знову "порадував" Кшиштоф Яблонські. Спершу, в п'ятому заїзді, він двічі(!) блокував на виходах з віражів...Пьотра Протасевича! Як наслідок - один пункт на двох у заїзді, після якого гості вперше вийшли вперед у рахунку. А у десятому старті, коли той же "ПП" уже набирав швидкість після першого віражу, Яблон, замість того, щоб відтіснити Вацуліка подалі до борту, давши простір партнеру по команді безперешкодно вийти в лідери заїзду, знову вирішив "блоканути" Протасевича!!! Ось такі "кадри" і надалі є в складі чемпіонів - добре, що вдалося "здихатися" хоч одного клоуна по імені Йонас Давідссон... 

   Що стосується "Унії", то явним лідером у цій гонці став Мартін Вацулік. Словак за всю гонку не провів жодного заїзду, де можна було б по-критикувати його. Таке враження, що він всю кар'єру провів саме на цьому треку - ідеальні виходи з віражів і вибори траєкторій, знання всіх деталей і "приколів" доріжки! Саме за ним потягнулись всі решта. Так, і Хенкок, і Лагута-молодший, і Колодзей не набрали, можливо, тих очок, які вони здобували у минулому сезоні. Однак, в цьому і проявився клас команди і "світла", хоч і лиса голова Цешлака!

   Загалом, закономірна і цілком заслужена перемога "Унії". Сенсація? Можливо. Принаймні, перед матчем фаворитом називали діючого чемпіона. Однак, судячи по гонці не було помітно, за рахунок чого команда Рафала Добруцького може розраховувати на позитивний для себе результат. Все-таки, по складу тарнувці виглядають сильнішими...

   І ще один цікавий факт... З 1936 року чемпіон Екстраліги попереднього сезону не зазнавав поразки у стартовому турі наступної першості!!! 78 років!!!

   "Фалубаз" - "Унія" - 43:47

   "Фалубаз":

  9. Патрик Дудек - 5 (3,1,0,1,-)
10. Олександр Локтаєв - 9 (0,3,3,1,1,1)
11. Пьотр Протасевич - 6 (2,0,2,2)
12. Кшиштоф Яблонські - 3 (1,1,1,0,-)
13. Ярослав Хампель - 16 (2,3,3,2,3,3)
14. Адам Стшелєц - 1 (1,0,в)
15. Каміл Адамчевські - 3 (2,1,п)

   "Унія":

  1. Грег Хенкок - 8 (1,3,1,3,0)
  2. Януш Колодзєй - 9 (2,2,2,3,-)
  3. Артем Лагута - 9 (3,2,2,д,2)
  4. Кшиштоф Бучковські - 4 (0,1,1,2)
  5. Мартін Вацулік - 13 (3,2,3,3,2)
  6. Каспер Гомульські - 4 (3,0,1,0)
  7. Ернест Коза - 0 (0,0,0)

============================================================================

 

   "Спарта" Вроцлав - "Сталь" Гожув

 

   Матч у Вроцлаві повинен був дати відповідь, наскільки готовий Тай Воффінден після отриманої травми в Лестері двотижневої давнини. Перший етап Гран-Прі в Окленді засвідчив, що форма чемпіона світу дуже далека від ідеальної. Не вселив оптимізму вболівальникам "Тайчика" і даний поєдинок.

   Рівна боротьба тривала лише у першій половині гонки. Склалось враження, що після пройденого "екватору" матчу в гонщиків "Сталі" відкрилось друге дихання, а вроцлавці навпаки - розклеїлись, не вірячи у свої сили... З сьомого по дванадцятий заїзд гонщики гостей вигравали, як кажуть, за явної переваги, що і вилилось у їхній ривок - "Сталь" цей відрізок виграла з рахунком 26:10... Після цього шансів на порятунок у "Спарти" не було.

   Звісно, проти Каспчака, Загара і Іверсена два очки Батчелора, стандартні дві "двієчки" і два "нуля" Павліча, при трьох "нулях" Воффіндена розраховувати на щось не реально. Лише Мацей Яновські намагався боротись за престиж команди, однак при вище написаному, тринадцять очок чемпіона світу серед юніорів врятувати команду від першої поразки в сезоні не могли ні за яких обставин. 

   "Спарта" - "Сталь" - 40:50

   "Спарта":

   9. Тай Воффінден - 8 (3,2,0,0,3,0)

10. Трой Батчелор - 2 (0,1,1)

11. Томаш Єджеяк - 9 (1,3,2,2,1)

12. Юріца Павліч - 4 (0,2,0,2)

13. Мацей Яновські - 13 (3,3,1,1,2,3)

14. Патрик Малітовські - 3 (2,1,0)

15. Патрик Дольни - 1 (1,в,0)

   "Сталь":

  1. Матей Загар - 10 (2,1,3,3,1)

  2. Лінус Сундстрем - 5 (1,0,2,2)

  3. Кшиштоф Каспчак - 10 (3,в,2,3,2)

  4. Пьотр Свідерські - 10 (2,2,3,д,3)

  5. Нільс Крістіан Іверсен - 7 (2,3,1,1)

  6. Адріан Цифер - 1 (0,0,1)

  7. Бартош Змарзлік - 7 (3,1,3,0)

============================================================================

 

   "Унія" Лєшно - "Влукняж" Ченстохова

 

   Знаючи ситуацію, яка панує зараз в господарстві ченстоховського спідвею, підсумок матчу в Лєшно був відомим ще задовго до його початку. Відкритим залишалось лише одне питання - наскільки вагомою буде перевага "біло-синіх". До травми Григорія Лагути добавились фінансові проблеми клубу, відставка президента перед самим стартом сезону, і багато іншого... Звідси і "песимістичні" прогнози щодо подальшої долі команди не лише у цьому сезоні, а й загалом. Те, що "Влукняж" цього року буде в нижній частині турнірної таблиці - це факт. Аби не гірше...

   Команда Лєшно в цьому сезоні зобов'язана боротись за нагороди. В цьому матчі було помітним, що брати Павліцькі далекі ще від своїх оптимальних кондицій, однак на фоні "ранених" левів і вони виглядали не найгірше. Ну, а те, що витворив Кеннет Бьєрре - це взагалі щось! Чесно, не пригудую, коли востаннє, і чи було колись таке, щоб датчанин в Екстралізі був настільки близьким до комплекту пунктів! Завадив зробити це йому лише лідер гостей Гжегож Валашек. Можна зробити висновок, що Бьєрре і справді підійшов до сезону у надзвичайній формі - тиждень перед цим він виборов одинадцять пунктів на першому етапі Гран-Прі. Подивимось, наскільки вистачить "приті" Кеннету... 

   "Унія" Лєшно - "Влукняж" Ченстохова - 52:38

   "Унія":

  9. Нікі Педерсен - 12 (2,3,2,3,2)

10. Гжегож Зенгота - 5 (3,1,1,0)

11. Кеннет Бьєрре - 14 (3,2,3,3,3)

12. Міккель Міккельсен - 2 (1,0,1,0)

13. Пшемислав Павліцькі - 9 (2,2,0,2,3)

14. Тобіаш Муселяк - 5 (0,3,2,0)

15. Пьотр Павліцькі - 5 (1,3,1)

   "Влукняж":

  1. Петер Кільдеманд - 9 (1,с,2,3,1,2,0)

  2. Григорій Лагута - ЗГ

  3. Руне Холта - 8 (2,1,3,д,1,1)

  4. Мірослав Яблонські - 0 (0,в,п/в)

  5. Гжегож Валашек - 12 (1,3,2,3,0,2,1)

  6. Артур Чая - 6 (2,1,0,2,0,1)

  7. Рафал Мальчевські - 3 (3,0)

============================================================================

 

   "Вибжеже" Гданськ - "Унібакс" Торунь

 

   Матчу в Гданську очікували з особливою увагою і нетерпінням. Господарі проводили перший матч після річної перерви, пов'язаної з "транзитом" до тоді ще першої польської ліги. А "Унібакс" цікавив тим, як команда Dream Team буде пробиратись на верх турнірної таблиці, маючи в своєму активі (хоча, швидше, в пасиві!) мінус 8 балів...

   Мало-хто вірив, що першим каменем спотикання для торунців стане один з головних претендентів на виліт цього сезону! Чесно, особисто я від результату цього матчу отримав колосальне задоволення, оскільки говорив, говорю, і надалі буду стояти на своєму - не вірю в те, що "Унібакс" стане чемпіоном, і не впевнений, що і взагалі вийде до плей-офф, на відміну від величезної кількості вболівальників!!! Багато людей вважає, що з таким складом рівних "Ангелам" немає, і вже віддали їм чемпіонство, забуваючи про все ті ж "-8" і про те, що кількість команд, в порівнянні з попереднім сезоном, зменшилась, а звідси - і на чотири матчі менше! 

   Навіть відсутність Дарсі Ворда не мала завадити "Унібаксу" здобути впевнену перемогу над "Вибжеже". Тим паче, що і Віктор Кулаков, якому випала роль і честь замінити одного з головних претендентів на звання чемпіона світу цього року, декілька пунктів привіз. І старт поєдинку, здавалось, остаточно розвіяв усі сумніви - 13:23 після шести заїздів! Господарі здаватись наміру не мали - стараннями Кристіана Пєщека і Артура Мрочки, зуміли дещо відновити статус-кво, однак в десятому і одинадцятому заїздах "на арену" вийшов вже юніор Торуня Оскар Файфер, який здобув дві перемоги поспіль, довівши перевагу своєї команди до комфортних "+8" за чотири заїзди до завершення гонки.

   Одним з переломних моментів гонки став дванадцятий заїзд. Еміль Сайфутдінов впевнено лідирував, як раптом потрапив "у рів", його мотоцикл підняло, і... Росіянин самотужки дістався закритого парку, однак уже там було виявлено вивих плеча... 

   В наступному заїзді в тому ж самому віражі Адріан Медзинські ледь не "скопіював" Еміля, вчасно скинувши газ, пропустивши попереду себе Мадсена і Мрочку! Як виявилось, це і стало початком "кінця" "Унібакса" у цьому матчі! Господарів уже було не зупинити, і в передостанньому заїзді Гафуров на пару з Пєщеком привозять ще одну подвійну перемогу для "Вибжеже", а в заключному, коли здавалось все йде до нічийного підсумку матчу, на останньому колі Мрочка "вигриз" одне очко у Медзяка! Радості трибун не було меж, а суддя на старті, підстрибуючи розмахуюючи "клітчатим прапором", на радостях ледь не випустив його з рук! 

   Що ж. Підопічних Славоміра Крийома, здається, опустили з небес на землю. В спідвеї далеко не все вирішують імена гонщиків і фінанси. "Вибжеже" створив справжній подвиг, з чим усі ми його і вітаємо!

   "Вибжеже" - "Унібакс" - 46:44

   "Вибжеже":

  9. Артур Мрочка - 10 (1,2,1,3,2,1)

10. Марсель Шимко - 0 (0,0)

11. Ренат Гафуров - 7 (2,д,0,2,3)

12. Леон Мадсен - 12 (3,1,2,3,3)

13. Томас Х.Йонассон - 2 (0,д,2)

14. Домінік Коссаковські - 2 (0,1,1)

15. Кристіан Пєщек - 13 (3,2,3,3,в,2)

   "Унібакс":

  1. Еміль Сайфутдінов - 7 (3,2,2,п/в)

  2. Віктор Кулаков - 5 (2,3,0)

  3. Кріс Холдер - 7 (0,2,2,1,2)

  4. Адріан Медзинські - 6 (1,3,1,1,0)

  5. Томаш Голлоб - 4 (3,0,1,д)

  6. Павел Пшедпельські - 6 (1,1,3,1)

  7. Оскар Файфер - 9 (2,1,3,3,0)

Ми в VKontakte : vk.com / speedway_rivne_at_ua
Ми в Facebook : facebook.com/speedway.rivne.at.ua

О.Кульбаченко,

speedway-rivne.at.ua

 

 

 

 

 

Категорія: Екстраліга |
 
Переглядів: 765 | Додав: jktu86 | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Співпраця

Пропозиції про співпрацю за телефоном +380634472537 або за адресою rivne.speedway@gmail.com

Фейсбук

Вхід

Привет: Заблукавший

Гость, мы рады вас видеть. Пожалуйста зарегистрируйтесь или авторизуйтесь!


Знайти