Переклад

Статистика




Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2012 » Июль » 11 » ЕКСКЛЮЗИВ. ВІКТОР ПОЛІЩУК
17:07
ЕКСКЛЮЗИВ. ВІКТОР ПОЛІЩУК
   Спідвей в Україні переживає скрутні часи. Через це більшість мешканців України позбавлені можливості "вживу" спостерігати за тим, як чотири відчайдушні гонщики ведуть справжню чоловічу боротьбу на гаревій доріжці. Про перебіг змагань вони дізнаються переважно з-так поширеного зараз інтернету. Саме в світовій мережі розкрився талант кращого спідвейного фотокореспондента нашої країни Віктора Поліщука.
 
 
   Вікторе, розкажи трішки про себе?
 
 
  - "Народився 9 лютого в місті Острог (Рівненська область). До восьмого класу навчався в рівненській середній школі №13. Середню освіту здобував у рівненському міському ліцеї, а вищу - у водному інституті по спеціальності інженер-технолог. В даний момент працюю сервісним інженером по копіювальній техніці. Дружина Марія - працює дизайнером. Виховуєм доньку Сашу - цього року закінчила перший клас".
 
 
   Коли захопився спідвеєм?
 
 
  - "Це було ще в початкових класах, коли батько вперше взяв мене з собою на трек. Сталось це приблизно в 1988-1989 роках. Вже й не згадаю, яка саме гонка була. Найбільше з дитинства мені запам'яталась перемога в Рівному Біллі Хемілла".
 
 
   Коли вперше взяв у руки фотоапарат?
 
 
  - "Приблизно в цих роках це і сталось. Першим фотоапаратом моїм був "Зміна8М", потім батьківський "Зеніт", який до сьогоднішнього дня перебуває у мене в робочому стані! Пізніше, в 2005 році придбав свій перший цифровий апарат "Minolta". В даний момент працюю з технікою "Nikon".
 
 
   Як до такого твого захоплення віднеслись батьки?
 
 
  - "Мої рідні нічого поганого і страшного в цьому не бачили, тому і дозволяють фотографувати:)".
 
 
   Які ще захоплення маєш?
 
 
  - "Їх досить багато. Це і велосипед, і гірські лижі, і піший туризм (треккінг), і віндсерфінг!".
 
 
   Хто є твоїм улюбленим гонщиком?
 
 
  - "Важко вибрати одного. В даний момент їх, мабуть, двоє - Грег Хенкок і Еміль Сайфутдінов. Раніше захоплювався виступами Тоні Рікардссона і Еріка Гундерсена".
 
 
   Чи бувають для тебе гонщики фотогенічні і не фотогенічні?
 
 
  - "Фотогенічні і не фотогенічні? Це як? Поганих портретів у своїй роботі не помічав:) А якщо брати гоночні моменти - всі добре виглядають на треці:)".
 
 
   Коли вперше виступив фоторепортером на гонці?
 
 
  - "Фотографувати гонки розпочав ще на "Minoltu", сидячи в тринадцятому секторі рівненського мототреку. "В поле" перейшов у 2010-му році. Точно гонки не пам'таю, здається, польська ліга. Деякий час працював з українським порталом про мотоспорт. В даний момент працюю з польськими сайтами. Починаючи з цього року моїми роботами зацікавились місцеві сайти і газети".
 
 
   Які саме сайти?
 
 
  - "Минулого року працював з порталом motosport.ua, однак в даний момент їх не цікавить спідвей, вони зациклені на ШКМГ. В місцевих виданнях мої фото публікувались в "ОГО", "Рівне Вечірнє" і на сайті "speedway-info".
 
 
   Чи пропонують тобі звичайні вболівальники гроші за фото?
 
 
  - "Вболівальники завжди хотіли і хочуть зробити фото на пам'ять з гонщиками. І їм не дуже важливо, де вони будуть потім мене шукати:) Звичайно, що фотографії я друкую не безкоштовно. Своєї фотолабораторії у мене ж немає, на жаль:) Тому гроші за друк доводиться брати!".
 
 
   Які тарифи у тебе?
 
 
  - "По тарифам нічого сказати не можу. Якщо комусь цікаво - підходьте і запитуйте! Договоримось:)".
 
 
   Всі гонщики охотно піддаються "фотополюванню" чи є такі, які відмовляються?
 
 
  - "Поки-що не зустрічались гонщики, які б втікали від мене, коли я з фотоапаратом в руках. Так, деякі гонщики "забобонні", і самі просять, щоб їх в закритому парку перед гонкою не фотографувати. Про це вони попереджають заздалегідь. По-іменно всіх не згадаю, але точно знаю, що Віталій Бєлоусов не любить, коли його фотографують до гонки".
 
 
   Де найбільше тобі подобається працювати?
 
 
  - "В Червонограді. Справа в тому, що атмосфера під час змагань там абсолютно не така, як у Рівному".
 
 
   Успіхів тобі у твоїй справі! Сподіватимемось, що з кожним роком роботи у тебе буде більше, і ми ще не один раз зможемо зустрітись на сторінках нашого сайту!
 
 
  - "Дякую! Хочу сказати, що найкращим фотокореспондентом в спідвеї себе не вважаю! Моїм наставником у цій справі був Андрій Деркач, з яким ми уже дуже давно дружимо!".
 
Мацей Яновскі і Віктор Поліщук
  
 
 
 
 
 
 
О.Кульбаченко
 
speedway-rivne.at.ua
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Категорія: Інше |
 
Переглядів: 1227 | Додав: jktu86 | Рейтинг: 3.7/7
Всього коментарів: 2
Написал Яніна, 11.07.2012 Спам

Завжди будь-ласка!
.

Написал Alex8410, 11.07.2012 Спам

JC_ThankYou

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Співпраця

Пропозиції про співпрацю за телефоном +380634472537 або за адресою rivne.speedway@gmail.com

Фейсбук

Вхід

Привет: Заблукавший

Гость, мы рады вас видеть. Пожалуйста зарегистрируйтесь или авторизуйтесь!


Знайти