Переклад

Статистика




Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2012 » Июль » 4 » ЕКСКЛЮЗИВ. ВАДИМ ТАРАСЕНКО
10:52
ЕКСКЛЮЗИВ. ВАДИМ ТАРАСЕНКО
   Ні для кого не є таємницею, що теперішня юніорська збірна Росії є однією з найсильніших у світі. Ілья Чалов, Володимир Бородулін, Віталій Бєлоусов - гонщики, з якими уже давно рахуються у світовому спідвеї. А ще є Вадим Тарасенко, який у свої сімнадцять став беззаперечним лідером юніорської команди, активно "стукаючи" в двері до національної збірної.
 
 
   Народився наш герой 12 травня 1994 року в місті Великий Камінь (Приморський край), що знаходиться на відстані 100 кілометрів від Владивостока. З самого дитинства його почали приваблювати мотоцикли і швидкість, тому він не забарився випробувати свої сили у світі моторів і швидкостей.
 
 
   Вадим, коли вперше сів на спідвейний мотоцикл і де це було?
 
 
  - Спідвеєм почав займатись у віці чотирнадцяти років у Владивостоці. До цього я з дев'яти років займався мотокросом, при чому досить довго "таємно" від батьків, які не хотіли, щоб я їздив на мотоциклах! Та з часом вони зрозуміли, що моє захоплення переросло в любов до мотоспорту, і згодом батьки самі мені придбали кроссовий мотоцикл.
 
 
   Якщо чесно, коли розпочинав свій шлях у великому спідвеї вірив у те, що через декілька років станеш одним з кращих гонщиків Росії?
 
 
  - Я завжди хотів просто показувати добрий результат, прагнув і прагнутиму йти до цього. Якщо чесно, про такі результати, які вдається показувати, на початку кар'єри я лише міг мріяти!
 
 
   Хто був твоїм першим тренером?
 
 
  - Першим тренером був Ігор Столяров. Мені з ним дуже приємно працювати і сьогодні. Він дав мені основну базу знань у спідвеї, щоб я розвивався. Він дуже хороший психолог. В серйозних гонках він завжди приймає правильні рішення.
 
 
   Твої батьки ходять на гонки?
 
 
  - Звичайно, що ходять. Загалом, у мене дуже сильна група підтримки. Батько - Володимир, також мені з дитинства давав усілякі поради, ми з ним пройшли багато взлетів і падінь. Мама - Наталія, завжди мене підтримує і дуже переживає за мене на стадіонах. Дві молодші сестри - Валерія і Віолетта, вони також постійно вболівають за мене на трибунах, дуже люблять кататись зі мною на мотоциклі!
 
 
   Пам'ятаєш свою дебютну гонку?
 
 
  - Таке не забувається! Це сталось у Владивостоці. Мені тоді вдалося здобути вісім очок у чотирьох заїздах, а моя команда перемогла!
 
 
   А коли вперше здобув перемогу у змаганнях?
 
 
  - В російських змаганнях це сталось в цьому році на чемпіонаті Росії серед юніорів до 19-ти років, після чого відразу виграв півфінал серед юніорів до 21-го року.
 
 
   Як оцінюєш першу половину цього сезону?
 
 
  - Залежить від того, з якої сторони дивитися. В Росії у мене все виходить прекрасно, а ось у Польші - не дуже. Тож необхідно ще багато працювати на тренуваннях і вдосконалюватись.
 
 
   З чим пов'язані слабші старти у Польші?
 
 
  - В Польші дуже багато сильних гонщиків виступають у першій лізі. Вони дають дуже потужну конкуренцію. А ще є нові глушники, які дуже не подобаються не лише мені, а й більшості спортсменам. В Росії ми виступаємо на старих глушниках, і це, мабуть, і відіграє свою роль.
 
 
   Ставиш якісь конкретні завдання перед собою на другу частину сезону?
 
 
  - Дуже хочу виграти чемпіонат Росії серед юніорів до 21-го року. Також докладу максимум зусиль для того, щоб разом зі своєю командою здобути золоті нагороди чемпіонатів Європи і світу.
 
 
   Чому вболівальники не бачили тебе в кваліфікаціях особистого чемпіонату світу серед юніорів?
 
 
  - Вирішив сконцентруватися на одній першості, щоб її виграти... А тут перед півфіналом чемпіонату Європи за декілька днів до цього було падіння у мене, наслідком якого стала тріщина в локті.
 
 
   Загалом, травми не сильно тебе переслідують?
 
 
  - Та є трошки, як і в більшості гонщиків. Про не серйозні травми забувається відразу, як тільки сідаєш на мотоцикл, а так після відновлення можна лише посміятись з того, що сталось:) 
 
 
   Який твій улюблений трек?
 
 
  - В Гданську. Там дуже підходять для мене траєкторія поворотів і прямих. Окрім цього, там дуже хороший і якісний грунт.
 
Вадим в Червонограді минулого року
 
   Хто є твоїм кумиром?
 
 
  - Григорій Лагута. Перебувати в одній команді з таким гонщиком є дуже великою честю для усіх молодих спортсменів, і для мене особисто. Він є справжнім лідером "Востока", на нього рівняється уся наша команда.
 
 
   Як гадаєш, чи є шанси у "Востока" на перемогу в першості цього року?
 
 
  - Звичайно, що є. Докладемо максимум зусиль для досягнення цієї мети!
 
 
   На твою думку, чому "зіркові" легіонери не демонструють тих результатів у Росії, що й у Польші чи на етапах Гран-Прі?
 
 
  - Ось цього я знати аж ніяк не можу:) Мабуть, про це потрібно запитати в них самих. Я можу сказати одне, що вони в кожному матчі російської ліги їдуть дуже сильно і боротись з ними на рівних дуже важко.
 
 
   Яке твоє хоббі?
 
 
  - Мотокрос. Я його з дитинства полюбив, саме він мені дав путівку у спідвей.
 
 
   Як ти проводиш свій вільний час?
 
 
  - На мотоциклах і рядом з ними. Також намагаюся знаходити час для сім'ї і своєї дівчини.
 
 
   Де познайомились з дівчиною?
 
 
  - Познайомились з Аліною в нашому рідному Великому Камені. Так сталось, що прожили рядом сімнадцять років, а один одного не знали, хоча під'їзди зовсім поруч! Тепер ми разом! Хоча на мої гонки Аліна дивитись не може, дуже сильно переживає...
 
Скоро це станеться?
 
   Яка твоя мрія?
 
 
  - Як і в кожного молодого гонщика - виступити в Гран-Прі і стати чемпіоном світу!
 
 
   Залишається побажати, щоб усі мрії твої збулись!
 
 
  - Дуже дякую! Старатимусь показувати хороші результати і радувати своїх вболівальників!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 О.Кульбаченко      
 
 speedway-rivne.at.ua
 
 
 
 
 
Категорія: Гонщики |
 
Переглядів: 1276 | Додав: jktu86 | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Співпраця

Пропозиції про співпрацю за телефоном +380634472537 або за адресою rivne.speedway@gmail.com

Фейсбук

Вхід

Привет: Заблукавший

Гость, мы рады вас видеть. Пожалуйста зарегистрируйтесь или авторизуйтесь!


Знайти