Переклад

Статистика




Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2015 » Апрель » 28 » ЕКСКЛЮЗИВ. ОЛІВЕР АЛЛЕН: "ЯКБИ НЕ СПІДВЕЙ - БУВ БИ ІНЖЕНЕРОМ!"
23:19
ЕКСКЛЮЗИВ. ОЛІВЕР АЛЛЕН: "ЯКБИ НЕ СПІДВЕЙ - БУВ БИ ІНЖЕНЕРОМ!"

   Великобританія завжди славилась однією з кращих спідвейних шкіл у світі. Представники Королівства неодноразово ставали чемпіонами і призерами європейських і світових першостей. Нашому сьогоднішньому герою такі висоти поки-що не підкорялись. Можливо, ще все в нього попереду, оскільки спідвей, як і більшість видів спорту, є непередбачуваним. Наш сайт проводить знайомство українських вболівальників з британським гонщиком Олівером Алленом.

 

   Народився 27 травня 1982 року. За свою кар'єру виступав у наступних клубах: Великобританія - "Пітерборо" (1997-1998, 2015). "Арена Ассекс Хаммерс" (1998), "Свіндон" (1999-2005), "Кінг'с Лінн" (2005, 2010-2011), "Естбурн" (2005), "Ковентрі" (2006-2009), "Іпсвіч" (2010); Швеція - "Варгарна" (2002-2004), "Гетінгарна" (2005); Польша - "Старт" Гнєзно (2007), "Ванда" Краків (2014). Чемпіон Еліт-Ліги і Прем'єр-Ліги Великобританії в командному заліку (2007 і 1998 роки відповідно). На міжнародній арені вагомих успіхів немає. На даний момент заліковує травму, отриману в березні цього року.

 

   Як, де і коли розпочалась твоя кар'єра гонщика?   

 

 - Займатись спідвеєм розпочав у віці 7 років. Я з самого дитинства мріяв брати участь в гонках, оскільки мій батько в минулому також був спідвеїстом. Сталось це в моєму рідному місті - Кінг'с Лінні.

 

   Пригадуєш свою першу гонку?

 

 - Якраз першу гонку не дуже пам'ятаю. Але точно можу сказати, що отримав багато задоволення від неї! З кожними змаганнями результати ставали все кращими!

 

   Як до твого захоплення спідвеєм ставились батьки?

 

 - Вони були дуже задоволені, що моя мрія втілювалась в життя! Відвідували усі мої змагання і безмежно раділи разом зі мною вдалим виступам. Хоча завжди говорили, що головне в юному віці - це навчання. Через це постійно змушували мене вчити уроки. Моя успішність в школі була досить непоганою, і тому радість батьків за мене була ще більшою!

 

 

 

   Хто з відомих гонщиків розпочинав свою кар'єру разом з тобою у Кінг'с Лінні?

 

 - Було досить багато талановитих хлопців. На жаль, не всі продовжили свою кар'єру з різних причин. Серед діючих гонщиків - це Кріс Харріс і Саймон Стід. До речі, саме з Саймоном у нас з дитинства була найгостріша конкуренція! Так, мабуть, триває і досі!

 

   Якби не спідвей - яку професію ти б обрав? 

 

 - Інженерну. Мій батько після завершення кар'єри гонщика створив інженерну компанію. На даний момент, я - менеджер фірми.

 

   Не важко тобі поєднувати кар'єру гонщика з роботою?

 

 - Останнім часом я все більше часу приділяю саме роботі в компанії батька. Моя кар'єра поступово іде до завершення. Хоча і впевнений, що свого останнього слова у спідвеї ще не сказав! Просто я намагаюся більше уваги тепер приділяти бізнесу. Так би мовити, дивлюсь у майбутнє. Я дуже люблю спідвей, і так було протягом усього мого життя. Але кар'єра гонщика не триватиме вічно...

 

   Твоє хоббі?

 

 - В дитинстві дуже любив, як і більшість, футбол. Окрім цього займався плаванням. Тепер же багато вільного часу приділяю гольфу і сноуборду.

 

   Пригадуєш свій перший подіум?

 

 - Знову ж таки, точно сказати не можу. коли це сталось. Здається, мені було 8 років. Це були змагання між нашими гонщиками зі школи Кінг'с Лінна.

 

 

 

   Яку гонку вважаєш найкращою в кар'єрі?

 

 - Це було в 2008 році під час півфіналу командного Кубка Світу. Тоді ми посіли третю сходинку, але в цій гонці мені вдавалось нав'язувати боротьбу дуже сильним суперникам! 

 

   Від редакції. В цій гонці команда Великобританії посіла третю сходинку, а Аллен виборов 5 очок, ставши третім по результативності у своїй збірній...

 

   А в особистому заліку?

 

 - Одного разу мені вдалось кваліфікуватись до півфіналу відбірного раунду Гран-Прі.

 

   Цей сезон розпочався для тебе невдало... Що сталось в тому злощасному епізоді, коли ти отримав важку травму?

 

 - В цьому епізоді я сам винен... Намагався атакувати суперника, та не врахував, що траєкторія цього робити не позволяла у тому місці... Як результат - падіння, "зустріч" з парканом, і... Підсумок - вивих ноги, плюс перелом декількох кісток щиколотки

 

   Як проходить реабілітація?

 

 - На жаль, не так швидко, як цього хотілось. Виявлені місця ушкоджень, які дуже повільно заживають.

 

   Що говорять медики? Коли зможеш повернутись на доріжку?

 

 - Не раніше, ніж через 6 місяців.

 

   Тобто, цей сезон уже можна вважати втраченим...

 

 - Швидше за все, так...

 

   Чи маєш якісь плани на майбутнє в спідвеї?

 

 - Для початку - повернутись на доріжку. А там видно буде.

 

   Хто є твоїм кумиром?

 

 - Брюс Пенхолл

 

   Від редакції. Брюс Пенхолл - американський гонщик, дворазовий чемпіон світу (1981, 1982). В 1999 році його було занесено до залу слави "Мотоспорту США". Після завершення кар'єри в 1982 році розпочав кар'єру актора.

 

   Що ти знаєш про Україну?

 

 - Якщо відверто - не дуже багато...

 

   А про український спідвей?

 

 - Зовсім трішки. Знаю, в цьому сезоні у складі краківської "Ванди" виступає найсильніший гонщик України - Андрій Карпов.

 

   Що ж, від імені всіх вболівальників спідвею України хочу побажати тобі якнайшвидшого одужання і повернення на доріжку! Сподіваюсь, твої найкращі гонки ще попереду!

 

 - Дуже дякую!!!

 

 

 

О.Кульбаченко

 

Категорія: Гонщики |
 
Переглядів: 522 | Додав: jktu86 | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Співпраця

Пропозиції про співпрацю за телефоном +380634472537 або за адресою rivne.speedway@gmail.com

Фейсбук

Вхід

Привет: Заблукавший

Гость, мы рады вас видеть. Пожалуйста зарегистрируйтесь или авторизуйтесь!


Знайти