Переклад

Статистика




Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2014 » Февраль » 28 » Ексклюзив. Матьє Тресарьє
13:14
Ексклюзив. Матьє Тресарьє
   Про французський спідвей більшості українським вболівальникам відомо дуже мало. Гонщики цієї країни вкрай рідко потрапляють у поле зору європейських клубів, тому і інформація про них відсутня. На особистих чемпіонатах Європи і світу далі кваліфікацій французи також не часто проходять. Та є серед них гонщик, який дуже близько наблизився до того рівня, щоб засвітитися у Європі. Це - Матьє Тресарьє. Він відразу погодився поділитися з українськими вболівальниками своєю біографією і розповісти про спідвей у Франції.

   Матьє Тресарьє

Народився 2 березня 1986 року в Бордо. За свою кар'єру виступав за клуби британських ліг - "Редінг", "Редкар", "Пітерборо", "Лестер", "Іпсвіч". В своєму списку нагород має чемпіонство Франції серед юніорів (80cc, 125cc, 500cc), тричі був бронзовим призером чемпіонату світу в командному заліку на довгому треці, одного разу - срібним призером у цій дисципліні. Має і "особисту" бронзу з довгого треку. Минулого року посів сьоме місце у підсумковій класифікації.  

   Матьє, як розпочався твій шлях у спідвеї?

 - Можна сказати, що я народився з мотоциклами!) Мої брати захоплювались спідвеєм на траві, і я не пропускав жодних тренувань і гонок. Зрештою, зрозумів, що і сам дуже хочу попробувати свої сили. В 9 років у мене був перший справжній мотоцикл.

   Хто допомагав розпочинати кар'єру?

 - Мої батьки вкладали немалі кошти. Мій батько дуже любить цей вид спорту, тому і проблем у мене з підтримкою не було. Мама, незважаючи на страх і переживання, також підтримувала. З часом вони зрозуміли, що я і спідвей не розлучні... 

   Професійно з твоїх родичів ще хтось займався мотоспортом?

 - Мої два брати і батько свого часу. А також найкраща мамина подруга!

   Як справи зі спонсорами у Франції?

 - Це дуже важке питання. Як і в більшості країн Європи, у Франції на першому плані футбол. На спідвей спонсорів знайти проблематично. В цьому питанні мені дуже допомагає мій друг, який знайшов людей, що зацікавилися мною. Однак цього недостатньо для високих результатів. Вся моя родина і моя подруга весь час в пошуках добрих людей, однак, як я вже говорив, не багато є бажаючих вкладати гроші у спідвей.

   Люди у Франції ходять на спідвей?

 - Звичайно. Шкода, що гонок проводиться дуже мало. На даний момент є лише один трек, на якому хоч зараз можна проводити змагання. Можливо, якби ситуація була кращою, і результати покращилися.

   Скільки треків загалом є у Франції?

 - Є три треки для класичного спідвею - в Марманді, Маконі і Лямуш-Ландероні, а також шість трав'яних - в Морізесі, Ла Ріолі, Сент-Макарі, Таясі, а також два у Ла Чанджі, однак обидва вони закриті.

   Який з них найбільший?

 - Серед трав'яних треків - в Ла Ріолі, серед класичних - в Лямуш-Ландероні.

   Де готуєшся до змагань?

 - Найбільше часу проводжу в Лямуш-Ландероні. Інколи тренуюся в Маконі - залежить від погоди. Якщо готуюсь до стартів на "траві" - обираю Морізес. Там, до речі, можна і взимку трошки по-кататися!

   Як загалом проходить у тебе підготовка?

 - Як і у всіх гонщиків - багато часу приділяю фізичним вправам, бігаю, катаюсь на велосипеді. Тобто, постійно перебуваю в русі. 


   Контракти маєш уже підписані на цей сезон?

 - Так. Виступатиму в британській Прем'єр-лізі за клуб "Рай Хауз".

   В Польші, Швеції чи Данії не пропонували контрактів?

 - Ні. Дуже хочеться спробувати себе в цих лігах. Однак це дуже дорого. Для того, щоб виступати у Польші потрібна відповідна техніка, якої у мене немає...

   На твою думку, хто на сьогоднішній день є найкращим гонщиком світу?

 - Мені дуже подобається, як їдуть австралійці Кріс Холдер і Дарсі Ворд. Я за них постійно вболіваю. Думаю, що вони цього сезону стануть лідерами у світовому спідвеї.

   Мрієш досягнути якихось успіхів у Європі?

 - Звичайно! Коли я був молодим, мріяв про титул чемпіона світу. Тепер цього добитися не реально. Хоча це і малоімовірно, але дуже хочу стати чемпіоном Європи як у класичному спідвеї, так і на траві!

   У Франції держава не допомагає у функціонуванні спідвею?

 - Ні! Якщо чесно, взагалі не думаю, що наші чиновники знають, що таке спідвей.

   Минулого року Давід Беллего став бронзовим призером юніорського чемпіонату Європи. Як думаєш, чи зможе цей успіх дати новий поштовх розвитку спідвею у Франції?

 - Не думаю, що щось може змінитися накраще навіть після цього. Так, для Давіда такий успіх може піти на користь - допоможе повірити у свої сили. Але загалом для спідвею у Франції це нічого не дасть. Просто людям при владі цей вид спорту невідомий, та й не потрібний. Якби з'явилися люди, які знають всю красу і видовищність спідвею, думаю, все стало б набагато краще. Але найближчим часом цього не передбачається.

   Що тобі відомо про український спідвей?

 - Абсолютно нічого!

   Спідвей - єдиний твій вид заробітку?

 - Ні! На одному спідвеї не виживеш у нас. Я працюю сантехніком.

   Ти говорив, що у тебе є подруга...

 - Так! Ми разом уже вісім років і у нас є дочка, якій нещодавно виповнився один рік! Тобто, вже майже дружина)

   Що хочеш побажати вболівальникам?

 - Побільше яскравих моментів у житті і видовищних змагань!



О.Кульбаченко,
speedway-rivne.at.ua

Ми в VK : vk.com/speedway_rivne_at_ua





   

   
Категорія: Гонщики |
 
Переглядів: 844 | Додав: jktu86 | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Співпраця

Пропозиції про співпрацю за телефоном +380634472537 або за адресою rivne.speedway@gmail.com

Фейсбук

Вхід

Привет: Заблукавший

Гость, мы рады вас видеть. Пожалуйста зарегистрируйтесь или авторизуйтесь!


Знайти