Переклад

Статистика




Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2015 » Январь » 22 » Дарсі повертається?!
08:23
Дарсі повертається?!

   Дарсі Уорд і надалі не знає, яка кара очікує на нього за те, що був спійманий під впливом алкоголю перед Гран-Прі Латвії-2014 у Даугавпілсі. Однак, все вказує на те, що гонщик буде визнаний невинним.


   Сага під назвою «кара для Дарсі Уорда» розпочалася 17 серпня 2014 року. Тоді, перед Гран-Прі Латвії австралієць пройшов обстеження тестом на алкоголь відповідним приладом. Обстеження підтвердило, що перебував під впливом алкоголю. Справа була передана до дисциплінарного суду, а Уорду від 28 серпня 2014 року заборонили стартувати у будь-яких змаганнях зі спідвею.


   З самого початку підкреслювалось, що кара австралійцеві може бути суворою, оскільки алкоголь трактується у мотоспорті, як допінг, а його вживання загрожує навіть дворічною дискваліфікацією. Вболівальники КС Торунь, a перед усім, сам гонщик чекали на інформацію щодо суворості покарання. Однак, рішення у цій справі постійно переносилось. Спочатку було оголошено, що воно буде проголошене 8 січня поточного року, потім перенесено на тиждень, а з рештою, як кінцеву дату, названо 30 січня 2015 року. Настільки довге очікування нервувало не лише гонщика та його працедавців, але також і вболівальників, які розпочали збір підписів під інтернет-петицією про невиновність Уорда. 


   Між тим, у справі з’явилась нова обставина. Поставлено під сумнів, чи особи, які проводили обстеження гонщика на вміст алкоголю, мали для цього відповідні повноваження. Ці розбіжності повинні були стати предметом дискусії юристів міжнародної федерації мотоспорту (FIM ) та гонщика. Зараз відомо, що не це є головною проблемою щодо визначення покарання для гонщика. Все пов’язано з вимогами антидопінгового кодексу FIM. Істотним у справі Дарсі Уорда є запис, що стосується алкоголю, який говорить:


P1.ALCOHOL


   Alcohol (ethanol) is prohibited In-Competition only, in the following sports. Detection will be conducted by analysis of breath and/or blood. The doping violation threshold is equivalent to a blood alcohol concentration of 0.10 g/L.


   Істотним для справи австралійця є запис про наявність алкоголю в крові. Однак, проблема полягає у тому, що у Даугавпілсі… не проведено обстеження крові. Вся справа побудована на обстеженні відповідним пристроєм подиху гонщика. У даному випадку не є проблемою те, чи мали особи, які проводили обстеження, відповідні повноваження, а факт, що обстеження вказаним пристроєм може служити лише, як додаткова інформація. Вона повинна бути підтверджена шляхом аналізу крові, якого не було проведено і, власне, на цю обставину покликаються адвокати Дарсі Уорда. 


   Найближчим часом ми повинні дізнатись, як вирішиться дана справа. Найбільш вірогідним є те, що гонщик буде визнаний невинним (важко буде довести його вину виключно на підставі обстеження вказаним вище спец-пристроєм) і відмовиться від відшкодування втраченої вигоди через заборону стартів. Відшкодування, на яке Уорд мав би право, коли буде встановлено, що він не може бути покараним. Нагадаймо, що на підставі рішення FIM з 28 серпня 2014 року Уорд не міг стартувати в змаганнях та у зв’язку з цим не міг заробляти грошові кошти, на відшкодування яких міг би розраховувати.

   Найбільш вірогідним є порозуміння між гонщиком та FIM, у результаті якого федерація не каратиме гонщика, а він, в свою чергу, відмовиться від відшкодування втраченої через заборону стартів вигоди та зможе стартувати від початку наступаючого сезону 2015 року.

 

sportowefakty.pl

Переклад: Андрій Бабич

 

 

Категорія: Гонщики |
 
Переглядів: 590 | Додав: jktu86 | Рейтинг: 4.3/6
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Співпраця

Пропозиції про співпрацю за телефоном +380634472537 або за адресою rivne.speedway@gmail.com

Фейсбук

Вхід

Привет: Заблукавший

Гость, мы рады вас видеть. Пожалуйста зарегистрируйтесь или авторизуйтесь!


Знайти