Переклад

Статистика




Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2013 » Май » 7 » АНДРІЙ ПОРІЦЬКИЙ: "І НАДАЛІ БУДУ ПІДТРИМУВАТИ КАРПОВА І ЛОКТАЄВА"
22:24
АНДРІЙ ПОРІЦЬКИЙ: "І НАДАЛІ БУДУ ПІДТРИМУВАТИ КАРПОВА І ЛОКТАЄВА"
    Андрій Поріцький давно славився своєю любов'ю до спідвею. Саме завдяки йому Україна має двох гонщиків світового рівня - Андрія Карпова та Олександра Локтаєва. Та починаючи з цього року під свою опіку Андрій Петрович взяв ще червоноградський футбольний клуб "Шахтар", який протягом багатьох років був неодноразовим чемпіоном і призером чемпіонату Львівської області, та останнім часом переживав фінансові труднощі. Чи не завадить цей факт підтримувати і надалі спідвей в Червонограді, дізнавалися журналісти червоноградської газети "Вісник".

  - Андрію, ви багато років підтримуєте спідвей. Як виникла ідея прийти у футбол?

   Я уже давно про це думав. І коли дізнався, що наша команда грає на першість району... Для Червонограда це не звично. Це не той рівень, який хочуть бачити наші вболівальники. Тому вирішив допомогти команді, оскільки розумію, що для того, щоб команда грала, потрібно її спонсорувати, отримувати футболістів, дитячо-юнацьку спортивну школу. На сьогодні вона слабенька, та в перспективі ми про це подбаємо. А наразі цього сезону хочемо спокійно, без великих видатків, провести сезон у прем'єр-лізі області. Великих завдань не ставимо, хочемо показувати гарну гру і не пасти задніх у першості. Є в нашій команді декілька перспективних місцевих вихованців, на яких і будемо будувати гру. Також запросили до команди двох відомих гравців - голкіпера Андрія Тлумака і півзахисника Павла Ониська. Гадаю, своїм досвідом вони допоможуть команді. З часом подумаємо і про другу лігу. Але це за умови, що це буде потрібно вболівальникам, місту, бізнесменам. Але це не за рік чи два, а, мінімум, через три-чотири роки.

  - Ви і надалі продовжуєте бути президентом спідвейного клубу "Шахтар". Які завдання на цей сезон, головні змагання?

   20 квітня ми уже провели на мототреці "Гірник" імені Ігоря Марка півфінал особистого чемпіонату Європи. А в найближчу суботу, 11 травня, прийматимемо кваліфікаційні змагання особистого чемпіонату світу серед юніорів. На спідвей зараз трошки менше роблю акценту, тому що в Україні, на мою думку, як такого спідвею наразі немає. Такі спортсмени, як Трофимов, Бородай, Колодій вже не їздять. Немає кому їздити, немає чемпіонату України. Тому в Червонограді утримувати команду немає сенсу. А так, Карпов і Локтаєв їздять у Європі - Польщі, Данії, Швеції, можливо проведуть декілька гонок в Німеччині та Чехії. Є чемпіонат світу, чемпіонат Європи - вони мають де їздити. Поки-що нехай ці два спортсмени там змагаються. А в Червонограді дві офіційні міжнародні гонки ми маємо. Проведемо також товариську зустріч на День Шахтаря. Окрім цього, ще рівненська команда хоче провести один-два матчі польської ліги. Тобто без спідвею Червоноград не залишиться. Є в нас два-три перспективних юніори. На такому рівні і розвиватимемо спідвей. А на командному наразі немає перспектив. 

  - І надалі підтримуватимете Карпова і Локтаєва?

   Так, підтримував і буду підтримувати. Є в мене з ними вироблені фінансові домовленності. Я плачу певну суму щомісяця, що дає їм можливість не задумуватись над питанням доїзду на змагання чи оплатою роботи механіка. Це я проплачую. У Червонограді спідвейний стадіон доглядається. На такому рівні, як є, так і буде. А як буде далі - не знаю. Якщо в майбутньому буде чемпіонат України - звичайно, їздитимемо.

  - Бюджети спідвейного "Шахтаря" в кращі часи і футбольного в нинішньому сезоні однакові?

   Спідвей дорожчий. Коли ми їздили в російському чемпіонаті, то річний бюджет команди був півтора мільйона гривень, тобто втричі більший, ніж в футбольного "Шахтаря" цього року. Спідвей - технічний вид спорту. Він дорожчий не через те, що гонщики більше отримують, а тому, що техніку потрібно купувати, ремонтувати. Нормальний мотоцикл коштує десять тисяч євро, а їх в команді потрібно мати хоча б дванадцять. У кінці сезону щось залишається, але це вже крихти, оскільки це вже не ті мотоцикли. Зараз у мене річний бюджет на спідвей складає півмільйона гривень, так само, як і на нашу футбольну команду. 


Червоноградський рекламно-інформаційний "Вісник".



  
 
Переглядів: 2554 | Додав: jktu86 | Рейтинг: 4.5/15
Всього коментарів: 1
Написал mithun, 09.05.2013 Спам

Всегда проникался большим уважением к таким людям.Крепго ВАМ здоровья и терпения.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Співпраця

Пропозиції про співпрацю за телефоном +380634472537 або за адресою rivne.speedway@gmail.com

Фейсбук

Вхід

Привет: Заблукавший

Гость, мы рады вас видеть. Пожалуйста зарегистрируйтесь или авторизуйтесь!


Знайти