Переклад

Статистика




Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2009 » Август » 28 » Спідвей в США (+відео)
16:07
Спідвей в США (+відео)
Брати Моран, Брюс Пенхолл, Сем Єрмоленко і Біллі Хемілл- цих гонщиків знає весь спідвейний світ, а без них історія американського спідвею була б набагато біднішою. Нині єдиним гонщиком з-за океану, що виступає на найвищому рівні,  є Грег Хенкок, вік якого невблаганно наближається до сорока років. Пересічному глядачеві може здатись, що спідвей у Сполучених Штатах занепадає. Нічого подібного.
Колискою американського спідвею є Каліфорнія. На південь від Лос-Анджелеса розташоване графство Орендж, до складу якого входять 34 міста, у тому числі Коста Меса. 116 тисяч жителів, а також економіка, основою якої є торгівля і послуги, складають враження, що місто  не сильно відрізняється від багатьох подібних на території США. Однак, перше враження не завжди відповідає дійсності. 1969 року в Коста Меса було віддано в користування спідвейний трек, який до цього часу є ареною змагань сміливців на мотоциклах без гальм.

 
Спідвейні змагання на треці в Коста Меса

 Шон МакКоннелл, Боббі Шварц і Майк Фаріа
багато років назад належали до хлопців, про яких було чути вголос. В кінцевому результаті згадка про них зникла, а більшість людей, котрі не цікавляться так глибоко особливостями «галузі», були на сто відсотків переконані в тому, що гонщики завершили свою спідвейну кар`єру. Теорія цілком логічна, що стосується вищезгаданих людей, але як видно, не тільки Анджей Хуща був здатний радувати публіку після 50-ти. Вся трійка змагається на доріжці в Коста Меса в циклі турнірів, які проходять там щорічно від травня до жовтня.

Так їздять в США- фрагмент турніру Харлі Найт від 22 серпня.
ДИВИТИСЬ ВІДЕО


Півфінал турніру за Кубок Джека Мілне від 15 серпня.
ДИВИТИСЬ ВІДЕО

 Американці відомі тим, що в деяких видах спорту встановлюють правила , які відрізняються від тих, що панують на іншій частині земної кулі. Більші за розмірами поля в НХЛ,  вище розташовані  корзини і більш віддалені лінії 3-х очкових кидків в НБА, і це тільки верхівка айсберга. Спідвей в США теж дещо відрізняється від того, який знаємо з Лєшна, Торуня, Зеленої Гури, чи навіть Ковентрі та Норкепінга. Овал в Коста Меса – ультракороткий і має ледве 185 ярдів (майже 170 метрів) довжини. Однак, змагання на цьому треці надзвичайно емоційні з погляду на те, що ширина доріжки на прямих складає 10 метрів ,а на віражах- 14,5. Заїзди на Орендж Каунті Фейр та Івент Сентер дуже часто відбуваються аж в п`ятиособових складах. В США  існує також складна система покарань і виключень, яка додає змаганням особливого присмаку. Наприклад, стартувати на відстані 20-ти ярдів позаду суперників, при чому пункти гонщика не подвоюються.

 
Англія «відпочиває»

 Грег Хенкок, Біллі Хемілл чи Сем Єрмоленко
- професіонали в кожній дрібниці. Однак, через вільний підхід американських хлопців до спідвею, вищезгадані майстри не дочекалися ще своїх послідовників. Спідвей в Коста Меса- це один великий пікнік. За 15 доларів отримуєте квиток, а також програмку, а на місці вас чекає гастрономічна імперія, якою гріх було б не скористатись. Гонщики в закритому парку повністю розслаблені, охоче спілкуються з фанами і роздають автографи- видно, що їзда приносить їм велике задоволення і є цілим їхнім життям. І справді,не так важливий результат, як добра розвага.
В США немає місця для нудьги. Спідвейні змагання поєднані із заїздами сайдкарів або виступами спортсменів з фрістайл мотокросу. Майже 9 тисяч місць для глядачів на Орендж Каунті Фейр та Івент Сентер дуже часто бувають заповненими вщент, а люди не переймаються тим, що це не змагання рангу чемпіонату світу, а лише змагання місцевих матадорів. В Коста Меса важливо те, що Біллі Джанніро та Чарлі Венегас поборються із старою гвардією і те, що буде шоу. Грег Хенкок і Рікі Веллз потрапляють до Орендж Каунті лише час від часу і завжди навколо них багато галасу, оскільки клас цих гонщиків там повсюди відомий.

 
Майк Фаріа не нервує перед стартом

 Також варто нагадати, що Коста Меса не єдине місце в Каліфорнії, котре живе спідвеєм. Цикл гонок на мотоциклах без гальм успішно проводиться в м.Оберн, Вікторвіллі та Індастрі, а спортсмени відомі в графстві Орендж дуже охоче відвідують місцеві арени, найцікавішою з яких є накритий дахом об`єкт в Індастрі. Залишається сподіватись на те, що з часом дочекаємось турніру Гран-Прі в Лос-Анджелесі. Оце було б шоу!

Джерело: http://www.sportowefakty.pl


 
Переглядів: 1373 | Додав: Tygrys | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Співпраця

Пропозиції про співпрацю за телефоном +380634472537 або за адресою rivne.speedway@gmail.com

Фейсбук

Вхід

Привет: Заблукавший

Гость, мы рады вас видеть. Пожалуйста зарегистрируйтесь или авторизуйтесь!


Знайти