Переклад

Статистика




Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2009 » Март » 26 » Напередодні сезону 2009
22:57
Напередодні сезону 2009
24.03.2009 року відбулося чергове  засідання бюро Рівненської Обласної Федерації мотоциклетного спорту. На бюро був запрошений перший заступник голови обласної організації ТСО Микола Федорович Іванюк.
На протязі двох з половиною годин члени бюро мали можливість дізнатися з перших вуст про те, яким чином йде підготовка рівненського стадіону з технічних видів спорту до першого в історії Українського мотоспорту чемпіонату в рамках Української Ліги Спідвею. Розповів Микола Федорович про те, що в парку машин багато уваги приділено ремонту роздягалень і душових для спортсменів, всюди якісно вирівняна стара підлога і замінена стара сантехніка на нову. Такий саме якісний ремонт триває зараз і в головному офісі ТСО на усіх поверхах. Відповідно до вимог Сергія Лятосинського замінюється стара огорожа навколо гаревої доріжки на нову. При цьому металеві поперечні труби конструкції замінються на дерев`яні планки, а бетонна опалубка взагалі знищується. Нова огорожа буде оброблена спеціальним розчином, а після цього ретельно пофарбована.
-    Прямі вже майже зроблені, - повідомив пан Іванюк, і незабаром ми приступимо до віражів. На черзі заміна старого мікшерного пульту головного судді на новий, більш сучасий і ремонт механізму старт – фініш. Незабаром на стадіон будуть завезені ще й належний відсів та глина для доріжки. Також вимагає заміни старих сидінь на нові майже весь двадцятий сектор та інші сектори.
Не дивлячись на вичерпну інформацію від Миколи Федоровича у членів бюро виникло багато питань до заступника голови ТСО, серед яких питання оренди для клубів УЛС.
-    Виходячи з того, що ТСО витрачає певні кошти на податок на землю, водостоки, воду, електроенергію, каналізацію і т.і. оренда для клубів ліги буде в розмірі 5.500 грн. за кожний матч УЛС. Крім того, ТСО надає кожному клубу для проведення лігових змагань та тренувань свій власний трактор разом з водієм. Якщо влада скасує податок на землю, сума оренди зменшиться приблизно на 3.000 грн., - повідомив Микола Федорович.  

Проте, бюро федерації не погодилося з такою фіксованою сумою оренди, виходячи з того, що глядачів на матчах УЛС, враховуючи наслідки кризи і скорочення робочих місць на багатьох підприємствах міста, в цьому сезоні на стадіоні стане значно менше, ніж раніше. Це свідчить про те, що ні на які надходження до своїх бюджетів клуби розраховувати в сезоні 2009 року від продажу квитків не зможуть. Для того, щоб дебютний чемпіонат УЛС не було зірвано РОФМС запропонувала ТСО перейти на процентну суму оренди в залежності від проданих квитків. Це суттєво знизить фінансове навантаження виключно на всі рівненські спідвейні клуби. А можна застосувати й більш диференційований підхід в формуванні суми оренди. А тоді доведеться рахувати вже більш ретельніше, і тільки  по показниках лічильників. Що стосується трактора від ТСО, то він, а ще точніше, два трактори були придбані ще у далекому 1983 році. Тоді тренер "Сигналу” Г.Хлиновський придбав їх в дрібногуртовому магазині ДОСААФ у Києві. Кошти на це були перераховані рівненським Облавтоуправлінням, дякуючи Віктору Чайці. А вже в середині 90-их ТСО нарешті наважилося поставити їх на свій баланс. І тільки після цього один із двох тракторів (причому кращий з них) раптово зник назавжди.
 В цьому контексті, також, не буде зайвим нагадати голові ТСО пану Гарвату, що  Міністерством України у справах сім`ї, молоді та спорту повноваження щодо розвитку технічних видів спорту надані Товариству сприяння обороні України. Відповідна угода укладена між Рівненською обласною організацією ТСО та відділом з питань фізичної культури і спорту Рівненської облдержадміністрації. Тож, нехай ТСО на цей раз все ж таки посприяє розвитку технічних видів спорту України хоча б зменшенням орендної плати для клубів УЛС до мінімуму.  

Декілька разів перший заступник голови ТСО намагався привернути увагу членів бюро до успішного завершення підготовки команди "Каскад”до квітневого старту в Польській Лізі, але належної підтримки з боку бюро не отримав. На думку членів бюро участь новоствореного рівненського спідвейного клубу в Чемпіонаті Польщі є не найкращим чином спланована авантюра.  

Певні побоювання члени бюро висловили й до строків закінчення ремонтних робіт на стадіоні. Адже чемпіонат УЛС стартує вже в квітні. До того ж міжнародна ліцензія UEM для рівненського стадіону з технічних видів спорту закінчилася в 2008 році, а нової на 2009 рік ще немає. Бюро, також порадило ТСО приділити більше уваги при плануванні доріжки на другому віражі, де поребрики білої лінії суттєво просіли, внаслідок чого на вході в віраж з`явилася відповідна велика нерівність. Як повідомив Микола Федорович Іванюк, 24.03.09 його, голову ТСО Петра Гарвата і бухгалтера товариства було запрошено до рівненської прокуратури на довготривалу співбесіду, але не дивлячись на це, він таки знайшов час і для федерації мотоспорту, за що федерація йому дуже вдячна. Ми також сподіваємось на подальшу плідну співпрацю з ТСО на протязі всього 2009 року.        

Бюро РОФМС
25.03. 2009

 
Переглядів: 1189 | Додав: Zhukovski | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 5
Написал AZS, 27.03.2009 Спам

Які сидіння,яке ТСО ( уроди), знайшов час, на нари .

Написал Gorka, 27.03.2009 Спам

Шановні!
А хто представляв Рівненську обласну федерацію мотоциклетного спорту чи її бюро?
Чому жодної інформації про це немає?
Чи може сам пан кОпИлОв був з Києва?
.

Написал apostol, 27.03.2009 Спам

Кому вже будуть потрібні відремонтовані в котрий раз "хороми" Гарвата, якщо не буде польської ліги, не буде перед ким похизуватися. Знову стадіон технічних видів спорту буде використовуватися в якості не зрозумілої виставки домашніх тварин. Всіх потрібно розганяти з цієї контори і бажано за межі області. А там місце Жуковському і не інакше !

Написал Admin4ik, 27.03.2009 Спам

Хто хоче ,то й і зрозуміє.....
.

Написал Sprite, 27.03.2009 Спам

Я також ніфіга не поняв, вже такого наговорили, що мабуть і самі не поняли що сказали.....

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Співпраця

Пропозиції про співпрацю за телефоном +380634472537 або за адресою rivne.speedway@gmail.com

Фейсбук

Вхід

Привет: Заблукавший

Гость, мы рады вас видеть. Пожалуйста зарегистрируйтесь или авторизуйтесь!


Знайти