Переклад

Статистика




Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2009 » Февраль » 6 » Збігнєв Червіньскі: найважливішою є сім`я
13:11
Збігнєв Червіньскі: найважливішою є сім`я
Тепер я знаю, що найважливішою є сім'я, а до спорту потрібно зберігати дистанцію - говорить гонщик з Рибніка, який дивом пережив падіння на доріжці рівненського треку. Збігнєв Червіньскі хоче, однак, повернутися до стартів.

26-річний Червіньскі в жовтні минулого року під час меморіалу Ігоря Марка зазнав серйозного падіння на українському треку в Рівному. Отримав при цьому струс передньої частини мозку, протягом восьми днів перебував у фармакологічній комі. Недавно мотогонщик підписав контракт з клубом РКМ Рибнік, вихованцем якого він є. Розпочав тренінги разом з командою і всерйоз думає про повернення до спорту.

Марцін Фейкель: Має Пан побоювання, що з планів повернення може нічого не вийти?
Збігнєв Червіньскі, гонщик РКМ:
- Після такої важкої травми можна сподіватися всього. Мій контракт ми сконструювали таким чином, що якщо діячі з Рибніка не будуть задоволені моєю формою після перших тренінгів і контрольних матчів, я можу бути відданий в оренду до іншого клубу. Я знаю, що не бракує скептиків, які дивляться на моє повернення з великим сумнівом, але мене це тільки більш стимулює. Я маю, що довести скептикам. Мій приятель Янек Новак розповів мені історію про малого хлопця, який стрибнув з великої висоти до мілкого басейну. Вдарився головою в його дно і отримав подібну травму. Коли видужав, почав грати на фортепіано, потім записав вісім платівок і став малим Моцартом...

Як дійшло до падіння на Україні?

- Загалом, я не пам'ятаю цього випадку. І слава Богу. Моє падіння я побачив лише в інтернеті після виходу з лікарні в Рибніку. Не було в тому ані грама моєї провини. Я їхав попереду, але росіянин Роман Іванов поїхав жорстко, не думаючи про можливі наслідки такої гострої їзди. Що найдивніше, я був виключений з цього заїзду! Коли мене виписали з лікарні в Рівному, один з лікарів сказав, що той факт, що нічого не пам'ятаю, може мати тільки позитивний вплив на подальшу кар`єру. Перебування в лікарнях тривало майже два місяці. Я не знаю, як мої близькі це витримали.

Пан був в критичному стані.
- Протягом восьми днів я лежав у фармакологічній комі. Я був під'єднаний до респіратора. Потім ще було запалення легенів. Перші слова, які я промовив після пробудження були: „Коли наступна гонка?” (сміх).

Відчуває Пан ще наслідки падіння?
- Я маю діру в пам'яті. Я не пам'ятаю, що робилося місяць перед падінням і місяць після нього. Я не знаю, загалом, що я лежав в лікарні на Україні, а потім в Оструві. Я маю проблиски лише з перебування в рибніцькій лікарні. Більш того, я не маю зеленого поняття, як я потрапив на меморіал Ігора Марка. Натомість, я досконало асоціюю події з дитинства. Останнім часом я думав, що переплутаю імена і прізвища всіх колег і подруг з гімназії. Але я не мав з тим жодної проблеми.

Як Пан відреагував на пропозицію РКМ Рибнік?
- Я вдячний рибніцьким діячам, що про мене не забули. Пропозиція РКМ не була єдиною, яку я одержав. Я вибрав Рибнік, бо тут мій дім, мені близько до стадіону.

Коли Пан розпочав тренінги з командою?
- В кінці січня, ще перед підписанням контракту. Я дякую діячам РКМ, а також тренерові Адаму Павлічкові, що дали мені таку можливість . З кожним тренінгом я почуваюся щораз краще. Я знаходжусь в постійному контакті з неврологом, який вважає, що в моїй ситуації рух є найбільш корисним. Моїм великим пристрасним захопленням є сноуборд. Лікар говорить, що я можу вже сміливо пробувати їзду .

Як згадує Пан перебування в українському клубі Спідвей Рівне?
- В спортивному сенсі я нічого не втратив від цього. Хоч була це лише друга ліга, але багато хороших гонщиків могли б в цьому клубі і не впоратись. Доріжка на Україні була підготовлена не так ідеально, як в наших вищих лігах. То була школа життя. Спідвей користується на Україні чималою популярністю. Сам я дивувався, що під час найважливіших матчів приходило навіть по 14 тисяч глядачів.

Не перехотілося Пану займатись таким небезпечним видом спорту?
- Спідвей- це моє життя. Цей спорт коштував мені дуже багатьох самопожертв. Випадок в Рівному навчив мене того, що найважливішою є сім'я, а спорт є тільки спортом. Потрібно зберігати до нього дистанцію. Близькі не відмовляли мене від повернення на доріжку. Визнали, що не можна мене позбавляти мрій та амбіцій. Коли б не спідвей, я б не мав чим займатись.

Збігнєв Червіньскі
Народився 18 листопада 1982 року
Клуби: вихованець РКМ Рибнік, Влукняж Ченстохова (1999-2001, 2003-2004), РКМ (2002, 2005-2006), Інтар Острув (2007), Спідвей Рівне (2008).

Джерело: Gazeta Wyborcza Katowice

 
Переглядів: 1093 | Додав: Tygrys | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 3
Написал Gorka, 07.02.2009 Спам

Збігнєв, повертайся!

Написал apostol, 06.02.2009 Спам

Не хочеться втрачати надію на те, що Салатка повернеться до рівненської командя, адже саме тут він отримав важливе "хрещення", і подаруваввболівальникам масу приємних вражень. Успіхів йому на доріжці!!!
.

Написал Admin4ik, 06.02.2009 Спам

Збіня молодець,витримав важке випробовування в житті!!!Хороших йому стартів у сезоні

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Співпраця

Пропозиції про співпрацю за телефоном +380634472537 або за адресою rivne.speedway@gmail.com

Фейсбук

Вхід

Привет: Заблукавший

Гость, мы рады вас видеть. Пожалуйста зарегистрируйтесь или авторизуйтесь!


Знайти