Переклад

Статистика




Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2008 » Март » 20 » Перші контракти
16:43
Перші контракти
У другій декаді березня рівненський клуб почав підписувати контракти з легіонерами. Оскільки строки заявок вже давно завершилися, залишилася оренда в інших клубів. Переговори велися давно, але клуби не поспішали віддавати гонщиків в оренду і обіцяли "подумати” після спарингів.
Першими "не пройшли екзаменів” у своєму клубі Даміан Стаховяк та Матеуш Лямпковскі. Матеуш народився 4 лютого 1990 року і у минулому році тільки отримав спідвейну ліцензію, тож у його спідвейній кар’єрі ще все попереду. А ось Даміан Стаховяк уже вийшов із юніорського віку (нар. 29 квітня 1986 року) і на його рахунку вже виступи у Екстралізі — у минулому сезоні його показник СРЗ становить 0,400.
А починав Даміан в Бидгощі в Здіслава Рутецкого. Потім перейшов до Торуні під керівництво Яна Зомбіка і у 2002 році отримав спідвейну ліцензію.
У фіналі юніорського командного чемпіонату Польщі у 2005 році здобув 2 пункти, які допомогли торунянам здобути золоті медалі чемпіонату.
Обоє гонщиків підписані без гарантованої кількості стартів, тобто боротимуться за місце у основному складі.
Потім Люблін не зміг впоратися із ліцензуванням клубу та знявся з чемпіонату. У його складі було чимало сильних гонщиків, але проґавити чеського юніора Матея Куса було б великою помилкою.
Матей Кус народився 11 липня 1989 року. У минулому році він мав контракт також у Любліні, але виступав там нерегулярно.
Натомість непогано Матей Кус поїхав у юніорському (U-21) командному чемпіонаті світу, завоювавши разом з колегами по команді — Любошем Томічком, Філіпом Сітерою, Хинеком Стіхауером та Мартіном Гавендою бронзові нагороди. Тоді він здобув 9 пунктів (у півфіналі 8 пунктів та один раз зійшов з дистанції через технічні неполадки, ідучи першим).
У юніорському (U-19) чемпіонаті Чехії він посів друге місце, а (U-21) — третє. У чеській Екстралізі його показник СРЗ рівний 2.00.
Після відмови люблінської команди від виступів, Матей отримав пропозицію від першолігового Острува. Однак готуючи двигуни до сезону, Кус випадково обмовився про можливий контракт із Рівним. Тюнер, добре відомий рівнянам у недалекому минулому чеський гонщик Богуміл Брхел, почав наполегливо рекомендувати підписати контракт з Рівним.
— Підписуй в Рівному, там дуже чудові люди! Я там не раз виступав і зачарований уболівальницькою підтримкою! — порадив Брхел.
Невідомо, що саме стало вирішальним, але Матей підписав контракт з рівненським клубом, обіцяючи набирати у кожній гонці більше 10 пунктів. Це, теоретично, має підвищити його показник СРЗ, який у минулому сезоні був рівний 0.611. Цьому, мабуть, мають сприяти двигуни, настроєні Богумілом Брхелом. До речі, ще у минулому сезоні Матей їздив на Явах, а у цьому році пересів на Джи-Еми, яких у його розпорядженні є три.
Також на цей сезон Матей підписав контракти у себе в Чехії з екстраліговим клубом з Праги, у Данії — з Слангерупом, в Німеччині — з Пфаффенхофеном та веде переговори з італійським клубом з Терензано.
Хотів попробувати Матей своїх сил у Швеції, однак зависокий показник СМА (аналог польського КСМ) — 9,2 — позбавив його такої можливості.
Ну і наостанок, цікавість рівненських уболівальників до особи Матея Куса може бути викликана ще також як до людини, яка вивчила іноземну мову, перебуваючи в комі. Про це писала газета "Мототрек” № 26 (56) від 21 вересня 2007 року у матеріалі під назвою "Матей Кус вивчив мову в комі!” Там ішлося про те, як під час падіння у матчі Прем’єр-ліги в Глазго між місцевими Тиграми та Бандитами з Бервіка, Матей перебував три чверті години без ознак життя, а потім, прийшовши до свідомості, впав у кому. Пробувши в ній два дні, Матей отямився і... почав говорити англійською, хоча до цього не знав ані слова!!!
Категорія: Польська ліга |
 
Переглядів: 1287 | Додав: klets | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 2
Написал Олічк@, 22.07.2008 Спам

Кус просто супер! А після гонки з Гнезно (22.07.08.) взагалі!!! Дуже допомагає команді, за що йому дякуємо!
.

Написал Sprite, 21.03.2008 Спам

Класна новина, що Матей Кус в Рівному. Я впевнений що він допоможе нашому клубу здобувати перемоги. Laie_51

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Співпраця

Пропозиції про співпрацю за телефоном +380634472537 або за адресою rivne.speedway@gmail.com

Фейсбук

Вхід

Привет: Заблукавший

Гость, мы рады вас видеть. Пожалуйста зарегистрируйтесь или авторизуйтесь!


Знайти