Переклад

Статистика




Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2008 » Март » 5 » Подробиці аварії Водякова
01:01
Подробиці аварії Водякова
 Як повідомлялось раніше, Артем потрапив в дорожню пригоду та був доставлений у реанімаційне відділення місцевої лікарні.Подаємо вам репортаж Наталії Руденко з цього приводу:
«Vudi» - було написано на його формі ледве нижче спини і так ласкаво прозвали його шанувальники. Щасливчик, приголублений долею, та і годі! Сам губернатор не раз надавав Артему своє особливе особисте розташування. У самий кульмінаційний момент минулого сезону - на нагородженні клубу срібними медалями чемпіонату минулого року Павло Леонідович по-батьківськи похлопав по плечу. Гордитися Водякову вже є чим.
Артем став буквально відкриттям сезону-2007. У липні 2007 р. він завоював бронзову медаль в парній юніорській першості і «золото» в особистій першості серед юніорів (до 19 років). Навіть маститим гонщикам 16-річний хлопчина буквально наставав на п'яти. Так, в серпні у фіналі особистого чемпіонату Росії серед дорослих у Артема було 4-е місце.У вересні Водяков зайняв 3-е місце в особистій першості серед юніорів (до 21 року). Відчуємо також вклад талановитого юніора в «скарбничку» свого клубу, який у результаті зайняв 2-е місце в КЧР-2007. На початку лютого стало відомо про присвоєння Артему звання майстра спорту! І це в неповних 17 років! Артему стукне 17 ще лише 23 липня цього року.Не кожен в такі-то роки здатний впоратися із славою, що повалилася на нього.

З 26 лютого уболівальники СК «Турбіна» в шоці: їх улюбленець опинився не просто на лікарняному ліжку, а в реанімації з пробитою головою!
У міськлікарню Артем потрапив на «швидкій» разом зі своїми пасажирами - парубком 1989 р. р. (за нашою інформацією, механік Водякова) і двома дівчатами-однолітками 1987 г.р.

Під час вступу лікарі міської лікарні констатували у Артема відкриту черепно-мозкову травму, удар головного мозку з крововиливом, удар грудної клітки і легені, закриту травму живота. Цього ж дня у нього узяли пункцію, щоб оцінити тягар отриманих травм.
По прогнозах лікарів, такі травми лікуються як мінімум 3 тижні в лікарняних умовах. Проте наслідки травм черепа чреваті деколи серйозними проблемами в майбутньому: про це можна прочитати в будь-якому медичному довіднику. У пасажирів «Мерседеса» серйозні травми, - вони теж в лікарні. На щастя, всі живі.
Гостьова книга офіційного Інтернет-сайту СК «Турбіна», на якій в день аварії з'явилися відразу два пости обурених безрозсудністю «Вуді» уболівальників, чомусь відразу ж була закрита з формулюванням «Тимчасово недоступна».
Претензії фанів до Вуді зрозумілі: сезон на носі, а тут така біда! Мовляв, народне надбання повинне себе берегти, а не ганятися ночами.
Цікава деталь - на цьому ж Інтернет-ресурсі, тобто на сайті СК «Турбіна» якраз після новорічних свят з'явилося декілька повідомлень про те, що Водяков розбив свою машину.Проте офіційного підтвердження того січневого ДТП ми так і не добилися. Начальник балаковського ГБДД Євгеній Шишкин відповів мені буквально наступне: по зведеннях ніде не числиться.
І лише ми встигли забути про ці розмови, на тобі - Водяков розбився!

Думка по приводу Андрія Савіна, генерального директор Національної ліги спідвею:
- Виховувать не буду: для цього є батьки, клуб і ГБДД. Скажу по суті. Шкода, що Водяков вибув з режиму, тому як на 19 квітня запланована командна гонка Чемпіонату Европи в Австрії, і на участь Артема в ній ми дуже розраховували. Доведеться їхати без нього.Предсезонку, звичайно, він теж пропустить.
Бажаю йому швидкого одужання!

Картина ДТП така. 26 січня рано вранці, о 4 годині 30 хвилин Артем Водяков, знаходячись за кермом батьківського авто з трьома пасажирами в салоні машини Мерседес, врізався в стовп, що стояв навпроти дому №40 по набережній Леонова (удар був настільки сильним, що стовп спеціальним службам довелося потім замінити ).
По офіційних міліційних зведеннях, Артем не вибрав безпечної швидкості руху.
Про тверезість водія на той момент говорити не почнемо - документів, як мовиться, не бачили. Ожеледь в ту ніч була відважною, та і недосвідченість юного водія, - ось машину і занесло.

Украй неприємна сторона цієї історії в тому, що Вуді не лише покалічився, але і вступив в конфлікт з російським законом: не досягнувши 18 років не можна сідати за кермо!
На треку - скільки завгодно, а в звичайному житті - ні-ні!

Коментарі фахівців:

Віталій МАМЧЕНКО, інспектор по пропаганді ГБДД по Балаковському муніципальному району:

- Водити машину по наших законах можна лише з 18 років, коли і можуть бути видані права водіїв. Якщо 16-річний водій управлявляв автомобілем без прав, допустив ДТП, в якому постраждали люди, то тут можлива навіть кримінальна відповідальність.А так, як мінімум, з 16 років за таке передбачено адміністративне покарання у вигляді штрафу, як винуватцеві ДТП, так і власникові автомобіля (по 2,5 тис. крб. на кожного).

Ольга ШИЛІНА, заступник начальника слідчого управління при УВС по Балаковському муніципальному району:



- Кримінальна справа заводиться за умови, що здоров'ю потерпілих була завдана тяжкої шкоди. Тягар шкоди встановлюється судово-медичною експертизою. Якщо лікарки підтверджують тягар, то навіть при відмові потерпілих від порушення кримінальної справи, таке заводиться автоматично. На практиці 80% відкритих черепно-мозкових травм з них потрапляють під кваліфікацію «тяжка шкода здоров'ю».

Якщо бути чесними до кінця, то в переробки гонщики потрапляють досить часто (правда, всі дорослі дядьки, Артем поставив антирекорд за віком)На гріхи кумирів дивляться зазвичай крізь пальці. Навіть говорити вголос про надприбутки гонщиків і розгульне життя багато кого з них чогось не прийнято. Імунітетом до слави (він, наприклад, властивий зразку для наслідування Флюру Калімулліну) володіють і зовсім одиниці.При нашому спільному потуранні неповнолітній хлопчак розтинав по місту на розкішному чорному «Мерседесі» із зухвалим госномером 007, і не знайшлося нікого з дорослих, щоб обложити юнацький запал!
Чому ж випадок з Водяковим дістав такий резонанс?А бо за талановитого спортсмена переживають не лише його рідні і керівництво клубу, але і багаточисельна армія уболівальників. Бо парубок яскравий і перспективний! Скільки спортивних кар'єр не відбулося лише тому, що мазуни долі не дорожили тим, чого досягли! Отже видужуй, Артем, скоріше і роби для себе висновки!

Зараз Артем йде на поправку. Він прийшов в себе, вже самостійно їсть. Динаміка, із слів лікарок, найпозитивніша.

http://www.turbina.net/



Content-Disposition: form-data; name="file1"; filename="AWodjakow.gif" Content-Type: image/gif GIF89aF
Категорія: Гонщики |
 
Переглядів: 1481 | Додав: Admin4ik | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Співпраця

Пропозиції про співпрацю за телефоном +380634472537 або за адресою rivne.speedway@gmail.com

Фейсбук

Вхід

Привет: Заблукавший

Гость, мы рады вас видеть. Пожалуйста зарегистрируйтесь или авторизуйтесь!


Знайти